Страница 9 от 101 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 1507
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re: TOSHIBA-CARRIER

аз ако дам 2 бона за флагмана на Тошиба за Европа и ми шуми така няма да се правя на монтажник ами монтажната група си взема едно походно легло и стои докато оправи проблема - дали ще е смяна на тръбите ,промяна на тръбния път ,смяна на целия климатик ,каквото трябва ..

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, то това сега им е задачата, иначе вечерното изпълнение си е моя инициатива, докато дойдат да си оправят работата.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

чета 2 страници назад, имам такова добиче SKV-A ама шум никакъв засега тръбен път 1,5м , и се топлим и много добре

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Защо не спрем да се занимаваме с някакъв шум който най-вероятно чува само еdi1 и то ако се позаслуша,действително има лек шум от движението на фреона при някои климатици но той нито е натрапчив нито дразнещ важно е климатика да грее и да е икономичен а Тошибите са точно такива.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ревю на 3-те модела Super Daiseikai на Toshiba на 220 V:

Както се вижда от табличката, която съм направил, в трите модела с различни мощности конструктивно всичко е еднакво. Еднакъв е компресора за трите мощности машини, еднакво е количеството фреон, еднакви са и външните и вътрешните топлообменници - както по размер, така и по тежест. По точно тази причина, COP и EER на моделите намалява с увеличаването на мощността на модела.
    Постигането на по-големи мощности при моделите 13 и 16 се получава с увеличаване оборотите на компресора и въздушния дебит - т.е. софтуерно.

Честно казано, в такъв случай аз не виждам защо трябва да има не малка разлика в цената между 3-те модела.

7. Member
    Тук е от
    May 2003

И аз не виждам по така дадената табличка. Проучвал съм серии на Генерал/Фужицу (LCC, LGC) има модели с еднакви компресори но с разлики във модулите за управление(I-PAM, V-PAM) и в размера на топлообменниците(въпреки че са в еднакви корпуси). Потърси сервизните ръководства и сравни - там има разписани надълго и на широко всичките чаркове. При всички случаи не вярвам да е само софтуерно! ... като се замисля обаче доста подозрително еднакви изглеждат, има нещо гнило.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Много добре е направен прегледа на трите модела. Прегледно в таблица с много параметри. Не се сещам към момента какво още може да се добави.

Гледайки параметрите и четейки обяснението на deian, че трите модела в действителност са 100 % еднакви, си задавам един въпрос: Ако външните и вътрешните топлообменници и при трите модела са еднакви, при един и същ компресор, най-облагодетелстван с добри параметри ще бъде най-малкия по мощност.

От таблицата виждаме че му се повишава СОР-а, също така не би ли трябвало отдаваната мощност при -15 градуса да спада с по-малък процент, а не отново с 60 %, сравнявайки го например с най-големия по мощност модел.

1. Трябва ли при най-малкия модел, отдаваната мощност да спада с по-малък процент.
    2. Ако да, защо не е така, всичко наистина ли е еднакво или причината е някъде другаде, къде.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Може и да има някаква подробност, която не забелязвам. Графиките са давани общи за 3-те модела.

11. Member
    Тук е от
    May 2003

вижте какво намерих - мдааа не забелязвате няколко подробности, от чисто любопитство в момента преглеждам Сървиз Мануала за тези модели и на стр. 108 има разчастено вътрешното тяло - ИЗПАРИТЕЛИТЕ са различни + дебелината на тръбите + ПС платка, на външното същи има показани чаркове които са различни за трите модела - клапан пакет, капачета/глави нещо си(превода ми е лош)

http://shop.klima-classic.eu/www/pri...6%20skvp-e.pdf

колко са различни и дали оправдават разликата в цената не знам - не разбирам от климатична техника

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Разлики вътрешно тяло:
    Прав си, тръбите при "16" са по-широки, при "10" и "13" са еднакви.
    Платките на 3-те модела са различни - оттам и софтуера.
    В модела "16" има нещо, дадено като spring, което не мога да разбера какво е - номер 223 в manual-а, стр. 108.

Разлики външно тяло:
    Вентилът на "16" е различен от този на "10" и "13".
    Нещо дадено като "Nut, Flare" и "Cap, Valve" също е различно при "16" спрямо другите два.
    Някои JUMPER-и са в различно положение при 3-те модела.

И с това за мен разликите се изчерпват. Благодаря на dgenov за забележката и помощта.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

14.  

15. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    вижте какво намерих - мдааа не забелязвате няколко подробности, от чисто любопитство в момента преглеждам Сървиз Мануала за тези модели и на стр. 108 има разчастено вътрешното тяло - ИЗПАРИТЕЛИТЕ са различни + дебелината на тръбите + ПС платка, на външното същи има показани чаркове които са различни за трите модела - клапан пакет, капачета/глави нещо си(превода ми е лош)

http://shop.klima-classic.eu/www/pri...6%20skvp-e.pdf

колко са различни и дали оправдават разликата в цената не знам - не разбирам от климатична техника
    А дали ще е възможно да ми дадете такъв линк и за RAS2518D, става дума за сервизната книжка

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

http://www.daiseikai.com/newdownload...2218-3618d.pdf
    Ама не е сервизно, а users manual.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

deian, От листа с детайлите на моделите виждам че наистина вътрешния топлообменник на RAS-B16SKVAP-E е под различен номер. Разликата в топлообменниците е посочена и обяснена под номера: 221 и 222. При 16-ката, размера на съединението свързващо дебелата тръба на вътрешното тяло с тръбата заминаваща към външното тяло е по-голямо. Това съединение е заварено към медната тръба на топлообменника и го прави неотменима част от него. Друга разлика в топлообменниците няма, защото килограмите на вътрешните тела при трите модела са еднакви. Платките на вътрешните тела наистина са под различен номер.

Под номер 223 е дадена пружината която е надяната върху по-дебелата тръба. Сложена е с цел да не се пречупи тръбата при монтажа ако тръбите трябва да излязат в обратна посока или при излизането си от тялото на обратно веднага правят завои. Четирипътния вентил под номер 28 и EEV под номер 30, са едни и същи при трите модела. Под номера: 13, 16, 19 и 22 са дадени частите от които се състои двупътния кран свързващ тръбите към тялото, той заедно с елементите на трипътния кран: 14, 15, 17, 18, 20, 21, 23, 24 и 25 няма отношение към характеристиките на машината.

Въпросите които зададох преди това остават, тези доуточнения не променят факта че вътрешните и външните топлообменници са 100 % еднакви по площ и компресора е един и същ. Отдаваната мощност при трите модела я дават да спада по един и същ начин с понижение на външните температури. Това нормално ли е, каква е причината.

Ако това бяха три модела конвенционални климатици с едни и същи вътрешни и външни топлообменници, компресорите на които са различни по дебит, отговарящи за съответните размери: 10-ка, 13-ка и 16-ка. При понижение на външните температури при кой модел най-малко щеше да спада отдаваната мощност.

На страница 23 е дадено, какъв трябва да е външния диаметър и дебелината на тръбите свързващи вътрешното и външното тяло.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Интересен въпрос, но и аз само мога да чакам отговора му.
    Виж стр. 23 от PDF-a:
    Deoxidized copper pipe
    Outer diameter:
    9,52 mm за 10 и 13 модел
    12,7 mm за 16 модел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 101 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 14:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 17:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 09:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 21:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе