Страница 15 от 101 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 1505
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #211

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Ето сервизната за SAVR - http://www.toshiba-klima.at/pdf/en/serviceanleitung/SM%20RAS-10-13-16SKV(R)-SAV(R)-E.pdf .

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    121
    #212

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    #edi1 интересен линк с полезна информация, но там сравнението е правено с модела SKVP-ND, който е с подобрена характеристика от -8* до -15*. А ако тези измервания за COP-a са реални, то нещата при SKVP-Е са наистина плачевни.

  4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #213

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Разликите не са чак толкова големи.И двете машини са с почти еднакво топлоотдаване с разлика отоло 10% при -15.

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #214

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    roldi, а сега си помисли, че е един от най-добрите климатици на европейския пазар и си прави изводите за другите.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    121
    #215

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Напротив #edi1. На стр.11 се виждат резултатите. В крайна сметка е по-добре да вземеш 10SKVR отколкото 10 SKVP. При 0* SKVR консумира с 220W по-малко, при -7* с 200W по-малко, а при -15* с цели 450w по-малко. Това, че отдава малко по-малко не е болка за умиране. Може отдадената енергия да е достатъчна за отопление и в един момент се получава, че SKVR е едно много по-добро решение. Явно при SKVP са заложили на повече отдадена мощност за сметка на по-висока консумация, а при SKVR обратното. или по скоро усреднен вариант. Не знам - аз бих предпочел икономията.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    121
    #216

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Да #deian, обаче тъпото е, че се набутах, може би прибързвайки с 2бр. такива, осланяйки се на високия 5,08 COP, като бях преспокоен, относно консумацията.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #217

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Бъркаш нещо фундаментално!
    И двата ще отдават колкото е необходимо за помещението, не можеш да кажеш, че единия при -7* ще отдава повече от другия ако не е необходимо, само защото има по-голяма мощност. Той има ВЪЗМОЖНОСТ да го отдаде, но ако не е необходимо не го отдава. Не знам дали ме разбираш.
    Ако при -7* ти трябват 2 kW, а SKVR може да отдаде максимум 2,97 и SKVP може максимум 3,50, то И ДВАТА ще отдадат 2 kW!!! SKVP вероятно ще ги отдаде с по-малка консумация на електроенергия.

  10. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    439
    #218

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Относно таблиците за СОР и за отдавана мощност при различните температури - аз не им вярвам много. Първо, при тях винаги пише 5 метра тръбен път, 20С вътрешна и вентилатор на макс. И при неизвестно каква външна влажност и други условия. Много ясно, че на някой японски остров при висока влажност около -3*С до +3*С ще вали от климатика вода (респективно лед).
    Затова, радвайте се на климатиците си и не цепете стотинките, колкото - толкова. Забелязах, че просто зависи как си го ползваш. Аз бях 5 години с обикновен LG 12 турски (KS-H126LLA0) и забележимо по-ниски сметки плащах, спрямо акумулиращата печка. А и щом сте дали по 1800 лв за климатик - ще имате и за 10-20 лв повече ток, не съм ли прав - за сметка на кефа и комфорта от разните екстри на хубавите климатици. Моя няма никви екстри, никви добавки.

    А сега, по темата - сложих си края на септември един Carrier XPower Silver 12 (42NQV012E/38NYV012E). Не бях чел тогава темата и оплакванията от него, а и комшията ме успокои, че ако има проблеми - сменял с друга бройка или друг модел (той си ги продава, но по принцип набляга на промишлена вентилация и климатизация, такава му е фирмата, този го взе от вносителите от София, не знам кои са точно, специално за мен и аз съм опитното зайче - да видел как се държели този вид и модели климатици). Слава Богу, нали ми е съученик - даде ми го доста евтино, няма да казвам, за да няма завист. Засега има силен шум само когато е на максимални обороти (ако пусна вентилатор High и 26-27С). Иначе си има вибрациите във външното цяло и шума, описан от други собственици на Carrier, но е поносим, не нетърпим, както те го описват. Веднъж направи ли вътре желаната температура и вънка се чува само мъркане - вътре е адски тих и само духа леко топличко!

    Малко ме дразни щуравата му логика за поддържане на градусите - пускам го денем 23С, нощем 20С, вентилатор Auto, Swing on (да шава). Забеляазвам, че нощем си държи 20С твърдо (от 19.8 до 20.2) - меря с 3 електронни термометъра в разни точки на стаята и усреднявам. Не съм маниак на тема термометри, просто единият е от ТСМ метеостанцийка (дето външният и датчик мери и влага и налягане и температура, вътре само температура), другият е един красив ТСМ за бюро часовник с термометър (то и той има външен датчик  - и двете са с радиосигнал), а третият е един калкулатор/часовник за бюро с термометър. И трите термометъра са ми подарявани по разни поводи, дори преди да имах климатик.
    Но денем при 23*С зададени си праска от 21.5 до 24 както си иска. Да, знам че сутрин вижда малко зор от 20 към 23, затова дори като стана към 6.30-7 да пия една вода или чай и едно малко аспиринче (навик) и преди да легна да си доспя до 8-9 (работя си от вкъщи повечето време, уточнявам) го дигам на 21 или 22 и после като стана на 23.

    Прави ми впечатление и че за 12-ка външното тяло има може би най-малко килограми (30) от всички подобни инверторченца. Да, той и по-горе съфорумец казва, че Toshiba си обичкат едноредови тънки пити - ми не е лъжа. Този Carrier си е чиста Toshiba - на платките си пише Toshiba, не Toshiba-Carrier.

    Нямам как да сложа да замеря консумацията, на стария климатик беше с контакт и щепсел, на новия, понеже правих ремонти септември, направих отделен бушон в новото ел табло (удължих през тавана под Кнауфа кабела за акумулиращата печка, която изхвърлих). Иначе имам едно ТСМ енерго метърче (ватове, цени, максимуми, часове работа под товар), но нямам как да го забуча на климатика. Дано е икономичен. Общата консумация на апартамента не е меродавна, защото майка ми е с духалка в кухнята и с маслен радиатор в нейната си стая. Не пожела да и сложа стария климатик и след профилактика (5 години не беше пипан, отново от комшията беше и той идваше, чуваше го и викаше - като гръмне - сменям) го подарих на брат ми - той е с парно, но го ползва в преходните периоди (а и лятото на охлаждане ще си го ползва де). Някой мерил ли е на XPower Silver 12 консумацията?

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    176
    #219

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Цитат Първоначално публикувано от deian
    alexx, какъв модел и в какво помещение е монтиран, че да държи 4-5* под зададеното. Не е нормално.
    аз съм с RAS-13SAVP-E/RAS-B13SKVP-E помещението е 20м2  и към 50м3 ама може да се каже че е с 4 външни стени, леко преходно с ПВЦ дограма 1 врата 1 прозорец и вътрешна изолация  старата машина Осака 12SBP  беше многократно по зле пак държеше 4-5 надолу обаче когато е на МАКС  разликата тук е че като го включа на 5та  и за 2 часа ги докарва и подминава ама тая виелица не е за постоянно  и я държа на 3та или 4та а през ноща на Ауто  общо взето съм много доволен

  12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #220

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Аз взех 10SAVP-E заради високото топлоотдаване, ниското ниво на шум на външното тяло, големия дврудево топлообменник / външното е колкото 12-ка на ФУДЖИЦУ/, не съм търсил тотална икономия на енергия.Като изключим ненормалното преливане по време на отопление/което при по-високи обороти на компресора го няма/, определено комфорта, който създава в стаята на малкия е на ниво.Машината до сега нито веднъж не е подминала зададената температура, тъй като постепенно увеличава мощността, на АУТО турбината е достатъчно тиха да се спи на нея.Усеща се движението на потока само ако си под машината.Клапата има 12 положения и може да се настрои до вертикално положение.При -5, -6 градуса компресора работи на много ниска мощност, на око преценям между 10-30 %, тъй като имам ниски топлозагуби.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    47
    #221

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    ЗДРАВЕЙТЕ!Моля за помощ!Имам климатик TOSHIBA 13 SKV E .Дава следните дефекти-пускам на отопление,работи 2 часа и се затваря.Някой път работи и по-малко,например 20 мин. и пак затваря, и така не можем изобщо да се топлим,(искам да уточня,че капацитета му е по-голям,отколкото трябва за стаята).Рестартираме го от вътрешното тяло и като го включим пак същия проблем,махнахме батериите на дистанционното- и него да рестартираме,но няма оправия.Ако някой може да ми помогне.Има още 2 години гаранция,но не ги викам,защото са пълни некадърници(поне тези,дето ни го поставиха,не искаха да го пуснат-да не объркали нещо,защото климатика бил скъп и ги е страх да не му объркат настройките.) Климатикът го купихме ноември 2007 г.лятото си бачкаше супер,а сега не ще.Струва 1650 лв - от Ритони и е инверторен.Благодаря,ако някой се опита да помогне.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    439
    #222

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    На колко градуса го държите? Стаята охладена ли е, когато го пускате?

    Опитайте да го пуснете на 19-20С на вентилатор Ауто за няколко часа, независимо че няма да отопли нищо. И не го изключвайте, тръгне ли веднъж! Затвори ли се - какво правите - чакате ли 10-15 мин? Изключват ли се лампичките при това затваряне? Може нещо да прегрява или токово претоварване - не очаквайте да ви дадат точен съвет веднага. Повикайте си сервиза!

    Когато изключи след 2-та часа - вън има ли лед по външното тяло?

  16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    47
    #223

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    стаята е 18-градуса пускам го на 24-25 градуса и като си реши изключва не мога да го пусна веднага защото не съм постоянно в стаята(и не спим там като лягаме го пускам а като станем е изключен и затвворен,през дяня го пускам постоянно след като се е затворил,не е достигнал градусите но приклюява работа,като се затвори не му светят никакви лампи а по време на работа само тази която трябва.няма лед на външното тяло

  17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #224

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    извикай сервиза щото торбата с орехите съм си я забравил

  18. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    439
    #225

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Викай сервиза, щом си пробвал рестартиране. Нещо има и трябва да се види от майстори. Не бива да го отваряш, щом е гаранционен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 101 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 13:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 16:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 08:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 20:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 09:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе