Страница 17 от 101 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 1510
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re: TOSHIBA-CARRIER

ми чесно казано монтирах 3 carrier инверторни gold но кой модел точно ще излъжа на един клиент беше си ги купил от някъде зимата и трите му станаха буци лед и бръмчаха жестоко че ходих да ги видя всичко наред ама немогат да обезкрежат като хората казва че не ги е спирал само единия е на севр другите 2 на юг къщата му е с изолация и вън и вътре с пвц дограма е дори бяха малко преоразмерени като цяло но нямаше късмет пича,не случи на марка.
    Та другото което искам да кажа за марката е че наистина съм разочарован един чилър ходих да оправям че се беше скапал ми той беше испуснал на 4 места тръбите му бяха толкова тънки само дето не прозираха и като цяло беше напреавен по най тъпия начин.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

М-да, и кво излиза, че тия Joint-ventures са пунта-мара за икономия и за лъгане на хората по добрите марки? Или просто ние сме все без късмет - то в темата за Toshiba и от Daiseikai III се оплакват някои хора...

Проучи за други модели и марки, особено ако Gold-a го зимаш на нормална цена (т.е. скъпичко)!

А м/у другото, моя Силвер навсякъде по западните каталози го дават с 35 или 36 кг външно тяло и 2.98 EER, същият СОР 3.23, а моя конкретно по надписи от кашона и етикетите на самите тела - 30 кг и EER 2.82 COP 3.23. Има няква минавка, или онова е за Silver Plus? Ама Плюс-а е клас А, а нормалния си си е клас С.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    То вътре и компресора и платките са си Toshiba, верно Toshiba-Carrier Thailand е производителят, но ми е чудно защо моделът е Carrier, а не Toshiba, или Toshiba-Carrier (последните аз ги измислих)?

За бръмченето и шума - дано ги нямаш, защото си дразни, особено за спалня. Не е от фреона, от към компресора си е - дрънчи си нещо там при високи обороти. Едно бръмчене си е... Дано Gold го няма. Иначе наистина си са хубави и качествени машинки и цената е поносима. Помисли си за чиста Toshiba с двуредов топлообменник все пак - цената е подобна. 050М си е скъпичка за мен.

А аз съм написал, че съм със Silver, в смисъл забравих да пиша Silver, но уточних разликите - ако прочетеш отново внимателно. Съжалявам, ако съм подвел някого. Но в сървис мануала на Gold пишеше, че компресора е същият с на Silver, което ме обезпокои малко, ако бръмченето е от компресора, ще го има и там! За 050М и 060М са си с двойно-роторен компресор, друг модел, но 025М/035М са си със същият едно-роторен компресор DA89X1C-23FZ, като на Silver 09E/012E.
    Да бе, ясно, няма проблем.
    Реших, да не би ти да си се объркал, за нещото, което имаш. Вярно не си писал, че е силвър, ама и аз не съм видял, че не твърдиш, че е Голд.
    И Голд и Силвър са с еднакви компресори, но разликата в работата им е голяма. Не е от компресора.
    Имаше нещо недоправено в миналогодишния Силвър, факт. За тази, не знам още.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    ми чесно казано монтирах 3 carrier инверторни gold но кой модел точно ще излъжа на един клиент беше си ги купил от някъде зимата и трите му станаха буци лед и бръмчаха жестоко че ходих да ги видя всичко наред ама немогат да обезкрежат като хората казва че не ги е спирал само единия е на севр другите 2 на юг къщата му е с изолация и вън и вътре с пвц дограма е дори бяха малко преоразмерени като цяло но нямаше късмет пича,не случи на марка.
    Та другото което искам да кажа за марката е че наистина съм разочарован един чилър ходих да оправям че се беше скапал ми той беше испуснал на 4 места тръбите му бяха толкова тънки само дето не прозираха и като цяло беше напреавен по най тъпия начин.
    Да не са били Силвър?
    За Голд е малко вероятно, но не и невъзможно.

Всики има право на предпочитания и формиране на съответният вкус.
    Ако на теб ти е влязло в очите нещо и не си склонен да гледаш безпристрастно, значи за в бъдеще, каквото и да се случи /и добро и лошо/ ти все ще си държиш на първоначалното мнение.

Не защитавам нищо, гледам да съм обективен.
    И аз съм виждал не една и две General и Fujitsu с проблеми, но не съм заключил, че машините са кьопави нацяло.

6. Тук е от
    Nov 2008

Малко ме притеснява факта че марката не е резпространена в България и по точно при битовите климатици. Не вярвам да са лоши, все пак Cerrier са световен лидер в областа. Фирмата от която мисля да ги купя (една от най големите в моя град ) гарантират безпроблемна работа (за Gold) и бърз сервиз ако се наложи и че по нищо не отстъпват на Daikin от същия клас. В службата има 2бр. 12ки обикновени Alegro мисля че бяха и мога да кажа твърдо че работят безупречно и си струват парите. Относно цената 38NYV050 е около 2000лв. което не е много в сравнение с Toshiba например. Благодаря за бързите отговори.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от stobi
    Малко ме притеснява факта че марката не е резпространена в България и по точно при битовите климатици. Не вярвам да са лоши, все пак Cerrier са световен лидер в областа. Фирмата от която мисля да ги купя (една от най големите в моя град ) гарантират безпроблемна работа (за Gold) и бърз сервиз ако се наложи и че по нищо не отстъпват на Daikin от същия клас. В службата има 2бр. 12ки обикновени Alegro мисля че бяха и мога да кажа твърдо че работят безупречно и си струват парите. Относно цената 38NYV050 е около 2000лв. което не е много в сравнение с Toshiba например. Благодаря за бързите отговори.
    Кажи града и фирмата.

А с Алегро-то си е жив късмет.
    От класа на Мидеа са, че и по зле, да не говорим, че се правят на едно място.
    Както случиш, казват.
    Ама.....за толкоз пари, толкоз кюфтета.

П.П.
    Чак от класа на Дайкин не са, но са читави като цяло.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Истината е че кандидатствах за кредит енергийна ефективност точно с тези два модела 38NYV025 и 38NYV050 и взеха че ме одобриха. Ако сменя модела или марката ще има броблем с банката. Да се отказвам ли, или не трябва да реша до утре
    Града е Русе а фирмата до скоро се казваше Жега а сега РусеГаз.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от stobi
    Истината е че кандидатствах за кредит енергийна ефективност точно с тези два модела 38NYV025 и 38NYV050 и взеха че ме одобриха. Ако сменя модела или марката ще има броблем с банката. Да се отказвам ли, или не трябва да реша до утре
    Града е Русе а фирмата до скоро се казваше Жега а сега РусеГаз.
    Бива.
    Но "надзиравай" изкъсо монтажа.
    После докладвай.

П.П.
    Могъл си да кандидатстваш и с Тошиба и с друго. Е, има разлика в цената, но все ще изплащаш, а кинтите се обезценяват.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Stobi-работил съм в тази фирма години,Имат много проблеми и с Голд,и със Силвер.Вземи си от тях Дайкин,вземат ги от Тери груп-София

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Питай банката можеш ли да преизчислиш заема и да вземеш друг модел? За питане пари не взимат, виж такса одобрение на заема може да ти вземат повторно, ама тя е 25 лв средно!

13. Тук е от
    Nov 2008

Значи днес ходих до банката и от там ми казаха че съм одобрен точно за тези модели и око искам други трябва всичко от начало. Такса разглеждане на документи в моя случай е 40лв. и си казах каквото стане, дано да не са толкова лоши.
    Бъдете сигурни че за доро или лошо ще докладвам как се справят тук във форума. Благодаря на всички

14.  

15. Тук е от
    Apr 2008

здравейте не мога да намеря номиналните мощности на този климатик RAS-2518D,
    във всички сайтове дават мин. и макс.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

RAS-2518D

Отопление - Мощност: 2.5/3.1(0.7~4.3)kW
    Отопление - Консумация: 435(170~1060)W
    Отопление - COP: 5.75
    Охлаждане - Мощност: 2.5(0.7~3.2)kW
    Охлаждане - Консумация: 520(155~830)W
    Охлаждане - COP: 4.81

Ами това преди скобите е номиналната мощност, де! За отопление дават 2.5/3.1 - това не знам защо е - 435 вата по СОР-а е 2.5 кВт. Абе 25-тица си е за 2.5 кВт номинал, това е японската им мярка, няма кво да се чудим. Виж при европейското 9000BTU (9-ка) нищо не е ясно.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

грешиш ,номиналната отоплителна мощност е 2.5 кв

18. Тук е от
    Apr 2008

благодаря ви и аз ги намерих по книжката след като Alexi ми каза за sanyo сравних
    къщичките излиза че и на двата режима е 2.5, най лошото е че ти ги продават като 12 а те едва достигат за 9

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 101 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 14:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 17:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 09:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 21:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе