Първоначално публикувано от
enkov То вътре и компресора и платките са си Toshiba, верно Toshiba-Carrier Thailand е производителят, но ми е чудно защо моделът е Carrier, а не Toshiba, или Toshiba-Carrier (последните аз ги измислих)?
За бръмченето и шума - дано ги нямаш, защото си дразни, особено за спалня. Не е от фреона, от към компресора си е - дрънчи си нещо там при високи обороти. Едно бръмчене си е... Дано Gold го няма. Иначе наистина си са хубави и качествени машинки и цената е поносима. Помисли си за чиста Toshiba с двуредов топлообменник все пак - цената е подобна. 050М си е скъпичка за мен.
А аз съм написал, че съм със Silver, в смисъл забравих да пиша Silver, но уточних разликите - ако прочетеш отново внимателно. Съжалявам, ако съм подвел някого. Но в сървис мануала на Gold пишеше, че компресора е същият с на Silver, което ме обезпокои малко, ако бръмченето е от компресора, ще го има и там! За 050М и 060М са си с двойно-роторен компресор, друг модел, но 025М/035М са си със същият едно-роторен компресор DA89X1C-23FZ, като на Silver 09E/012E.