пуснах го на 20 градуса и пак се затвори ма 5 минута
Ако чакаш съвсем да гръмне и по някаква причина не ти уважат гаранцията (примерно пропусната профилактика или неправилно попълнена гаранционна карта) ще си двойно набутан с изгорял компресор. Сега може да е нещо дребно - въздух, влага, проблем с вентилче - не можем да гадаем!
Ако си от Варна се сещам фирмата която ти е правила монтажа, и по-добре им се обади. Мога да ти кажа какво да направиш, но тогава ще ти отпадне гаранцията и е безсмислено. Другия вариант е да извикаш някой, който разбира, и знае как да не оставя следи, че е пипал, но пък тогава трябва да си платиш - пак кофти. Най-добре ги викай.
Така наизуст...
Настройка някаква, дори и неволно? Таймер?
2 часа са доста за проблем в хладилната част, би трябвало да се прояви по-бързо. Още повече, че казваш, че когато работи, работи добре, нали така?
Евентуално сензор....външен, вътрешен...
Но трябва да се види. Къде си? Има ли наблизо друга фирма дето да го види, катоне искаш монтажната?
няма настроен таймер,поне на дистанцоинното не излиза и зега с всички режими работи малко и спира,пробвах на авоматичен,обезвлажняване,автоматичен с изменения,ръчен ма всияки работи временно и изключва,а иначе съм от карнобат,трябва да разпитам дали техниците стават.
Изключва се напълно? Т.е. затваря жалузите както е като е изключен и спира да върти и угасва всичко?
Да не би дистанционното по някаква незнайна причина да изпраща OFF сигнал към климатика? Я го включи и разкарай дистанционното от стаята. Знам, че звучи адски глупаво, но все пак...
Не е зле и да му пуснеш една диагностика за грешки, не знам как е при Тошиба, но трябва да пише. Може и някой да ти каже от форума.
Да затватя и всичко изгасва,това с дистанционното съм го пробвала бях го изкарала от стаята моите кръсници ме посъветваха,но пак същата история.Благодаря ти за отговорите,и че се опитваш да ми помогнеш защото има хора които вместо да помогнат се заяждат.
Не си губи времето във форума,ами сутринта звъни във монтажната фирма.Харесваш,не харесваш няма кой друг да ти го сервизира.Имаше преди време едни Елити/от Галанц/правеха същия проблем от вътр.тръбен датчик,но не бяха инвертори
И последно казваш че лятото си бачкаше супер.Стопли с нещо друго стаята и го пробваи пак на студено.Пиши какво е положението.
#tanito1886, Климатика има функция Самодиагностика. Така, че ако има проблем ще покаже код за грешка. Ако е грамотен сервизния техник, ще направи диагностициране и ще разбере в кой блок е. Ето кодовете за грешки: http://www.ampair.co.uk/RAS%20&%20RA...lt%20Codes.pdf
А ето и Service Manual на машината: http://www.toshiba-klima.at/pdf/en/s...)-SAV(R)-E.pdf
На стр.73 е показано как се прави диагностика с дистанционното управление.
Иначе ние тук от форума няма как да врачуваме какъв е проблема.
Здравейте! От няколко дена се ровя из форума но не намерих почти никакви отзиви за Gold серията на Carrier. Обзавеждам ново жилище което смятам да отоплявам с климатици, 9ки за спалните CARRIER 38NYV025 и CARRIER 38NYV050 за останалата част. Молбата ми е ако някои има преки впечетления от работата им (шум, обазскрежаване и др.) нека сподели?
Gold имаха 2-3 души от форума, не си търсил добре. 38NYV025M / 38NYV050M са. Аз имам 38NYV012E, което е аналог на 38NYV035M (е, не е аналог, с по-нисък COP е, но е със същата кубатура и компресор, просто Gold са по-луксозна серия, с по-добро уж изпълнение и повечко филтри за въздуха и по-висок СОР и са клас А, моя е клас С). Ако случайно се чудиш, защо 012Е е аналог на 035М - 025, 035, 050 е по японската им система, 09Е, 012Е са по европейската в хиляди BTU.
Аз от моя съм доволен, вътрешното тяло е адски тихо, не пука, не пращи, но външното при по-високи обороти на компресора има едно бръмчене, което и другите собственици на Кериър го споменават във форума. Топли си, не е обледенявал още, само пусна малко вода преди 2 седмици в мъглата и дъжда. Консултирай се с други хора, преди да ги купиш, защото бръмченето е дразнещо. Е, не е като тракането от стария ми LG турско производство. Един от форума дори беше отварял и намествал - дрънчала няква си тръбичка, то няма и кво друго да е - ние все се шашкваме да не е компресора, ама ако е директно от него - няма как да работи дълго, а те си работят! Не се мами от високия СОР, всички лъжат. По мои замервания все пак си е икономичен.
Стават.
Не са лоши машини. Приемлива цена, на прилично качество.
Нещо като "аналог" са на Тошиба, подобният клас, но са по-евтини.
Ако те устройват условията, взимай.
Миналата година имаше една куца серия Silver, сега разправят, че са леко "ъпгрейдвани", ще се чуе предполагам, но от миналата година до сега, не знам за сериозни проблеми с Gold-а.
Не е като да не може някой да е изпищял, но процентно е много малко, доколкото знам.
За шума......... , за тоя шум се подъвка доста напоследък, особено за "преливането на фреона", но като цяло не са шумни.
Но все пак, възприемането му е индивидуално.
За 50-ицата, сигурен ли си, че е това, което си написал. И има ли смисъл? Разликата с предния модел е малка, като мощност, а в цена не толкова.
Но и 025 и 050 са с приличен СОР, почти еднакъв, независимо от разликата в мощността, докато 045 е малко по-малък.
успех!
Нещо не е така, както си го написал, но още не мога да разбера какво.Първоначално публикувано от enkov
Но ако наистина, това, което имаш е 38NYV012E, то това е серията Силвър от 2007г.
И миналата година и тази, Голд-а са с означение NYV и M накрая. Основната разлика е, че миналата година над 045, бяха с означение VYX и име Sensation, а сега всички са Голд и са с означението NYV
То вътре и компресора и платките са си Toshiba, верно Toshiba-Carrier Thailand е производителят, но ми е чудно защо моделът е Carrier, а не Toshiba, или Toshiba-Carrier (последните аз ги измислих)?
За бръмченето и шума - дано ги нямаш, защото си дразни, особено за спалня. Не е от фреона, от към компресора си е - дрънчи си нещо там при високи обороти. Едно бръмчене си е... Дано Gold го няма. Иначе наистина си са хубави и качествени машинки и цената е поносима. Помисли си за чиста Toshiba с двуредов топлообменник все пак - цената е подобна. 050М си е скъпичка за мен.
А аз съм написал, че съм със Silver, в смисъл забравих да пиша Silver, но уточних разликите - ако прочетеш отново внимателно. Съжалявам, ако съм подвел някого. Но в сървис мануала на Gold пишеше, че компресора е същият с на Silver, което ме обезпокои малко, ако бръмченето е от компресора, ще го има и там! За 050М и 060М са си с двойно-роторен компресор, друг модел, но 025М/035М са си със същият едно-роторен компресор DA89X1C-23FZ, като на Silver 09E/012E.