Alexi какво стана с тая тошиба темперира ли вече дай някво инфо да видим дали е ламя
Alexi какво стана с тая тошиба темперира ли вече дай някво инфо да видим дали е ламя
не съм и сложил ватметъра още че не ме свърта в офиса ,топли си .. ламя няма да е с КОП 6 на минимум .. скоро ще се позанимая с нея
- - - - - - - - - -
интересно ,ватметъра не работи коректно с тоя климатик .. показва някакви глупости .. седи на 45 вата а климатика си духа топло .. обръщах фазата - същата работа .. отначало почва качва ватове 100-150-200 после забива на 45 .. явно нещо инвертора го бърка при тоя модел
тъй като имам индивидуален електромер и тия дни не ме свърта в офиса и няма други консуматори освен климатика успях да му засека някакъв разход .. при температури -7 до -5 тия дни ( чак днес е над нулата ) Тошо похапва 700-800 вата на час в доста тежките условия на помещението - настроен на 22° ,с лекота ги поддържа .Външното е извънредно тихо и при тая консумация трудно се разбира ,че работи . Вътрешното е сравнително тихо ,не дразни и не създава течение .Ще видим сега колко ще падне консумацията ,дават го затопляне .Тоя разход изглежда височък ,но е наполовина на разхода който ми правеше Мидеята без да успява да постигне 22° .Като цяло съм много доволен от машината и от моя първи личен допир с марката ,много добре изработена машина от среден клас без пукане на пласмаси и каквито и да е паразитни шумове .
по горе съм го описал .. 25 квадрата на 3 метра височина ,никакви изолации и съседи ,тухла единичка ,голямо остъкление - направо мечта ,сякаш ЕОН са го строили
напълно оправдани са тия ватове при такива условия, при ниски външни температури
- - - - - - - - - -
А аз още се чудя какво да взема, между сузуми 10-ка и Toshiba RAS-2514D за спалнята 16 квадрата брутално изолирана ,другия вариан е втора ръка нещо с плазма щото от тоя кнауф много тежак става въздуха
това са данни на хартия .. при някои модели се разминават сериозно с реалността ,при други не .. тепърва ще установявам как е при тоя модел но имам сериозни съмнения че може да слиза на 150 вата
Ти чакай в това помещение да слезне на 150 вата. Някъде към средата на лятото.
то това е ясно към +10 очакваме някакъв минимум да видим
При 24 градуса външна температура му дават 180W на отопление. проблемът е, че когато вън температурата стане такава, аз му сменям режима на работа. Иначе, хубава си е машината. Става!
днес му намалих градусите с 2 че събота и неделя няма да има никой в офиса ,интересно че не изключи ами постепенно си намали турбината до някаква много ниска степен и стана напълно незабележим .. доста пипнат откъм софтуер е каквото и да го ръчкам от дистанционното не прави простотии .. определено е 1 класа над 12LCC - нормално ,все пак ги делят близо 10г .. които явно са пропуснати от МЕ примерно ..