Къде и как? Сега гледам една инструкция за 402 UDR, някои неща са сходни, но други не.Пък и ДУ е различно. От тука изтеглих инструкцията!
- - - - - - - - - -
Иначе какво е мнението за машината?
Къде и как? Сега гледам една инструкция за 402 UDR, някои неща са сходни, но други не.Пък и ДУ е различно. От тука изтеглих инструкцията!
- - - - - - - - - -
Иначе какво е мнението за машината?
Този пост е редактиран от avenger; 04-01-17 в 00:50.
Насоки, къде може да се намери или евентуално да се преведе и инструкция?
Можеш да използваш "Adobe Acrobat Reader DC" и Гугъл преводача. Става бавно, но не зная друг начин.
Да, машината е много добра, но като се има предвид отношението на тези които са Ви я продали, не се знае как е обслужена и как ще работи....
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 4.0 kW (0.5 ~ 5.1), 13650 BTU (1707 ~ 17400)
Консумирана електроенергия: 995 W (120 ~ 1600)
COP: 4.02 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°C външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 6.0 kW (0.5 ~ 9.4), 20480 BTU (1707 ~ 32082)
Консумирана електроенергия: 1265 W (85 ~ 2690)
COP: 4.68 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°C външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 6.7 kW, 22867 BTU
Допълнителна информация:
- Плазмен филтър - електрическа система, работеща с високо напрежение, унищожаваща попаднали във вътрешността на климатика бактерии, вируси, гъби, спори на растения и миризми и други замърсители. Плазменият филтърпредставлява силно отрицателно зареден йонизиращ филтър, който променя заряда на кислорода във въздуха превръщайки го в озон и положително зареден електростатичен филтър. Комбинацията на тази елементи поляризира въздушните замърсители и след това ги неутрализира, като по този начин осигурява чист въздух. Повечето остатъчни замърсители във въздуха, които не са убити от йонизацията остават пленени от електростатичния филтър;
- Йонизатор - създава ан-йони с подходяща концентрация и те създават усещането за свежест, а от друга страна се свързват с ароматните молекули и ги неутрализират. В помещение с наслоен цигарен дим, микроби, миризми и др. климатизатор с плазмен филтър и йонизатор разгражда 70% от съдържащите се във въздуха частици;
Да се надяваме, че е окомплектована с оригиналното дистанционно управление - WH-F1U
Благодаря!
Да с оригинално ДУ, " уж" е обслужена..дават 2 години гаранция. Поне до сега не забелязвам нещо различно в работата, ще видим как ще се държи в големите отрицателни температури.
Тошо го намерих спрял и в офиса под нулата .. спирал е тока ,как да му активирам автоматичния рестарт ? Вече 1 час работи но слабо ,не може да се набере да бълва жега а не е много студено ,-10 е .. тегава машинка е малко ме дразни ама квото такова ..
Задръж бутона Reset на вътрешното тяло за три секунди. Ще изпиука и ще спре. После го пусни пак и си ок.
Не съм сигурен дали въпроса ми е за тази тема, но да питам.
Тази зима се отопляваме с топлофикация, но разбира се поради не знам какви причини, температурата на радиаторите беше ниска и в тези студове вкъщи стана хладно.
Та въпроса ми е: Много ли е вредно за климатика ако не е работил от месеци и го пусна на отопление при външна темп. от -15гр. Става въпрос за TOSHIBA RAS-13N3AV2-E1. Не го пуснах така и така.
Този пост е редактиран от avenger; 09-01-17 в 13:56.
Тошибата има ли някакво подгряване?
Ако няма по-добре не го пускай при такива температури, че може да се прецака.
Нямам представа дали има. Аз не съм слагал нищо. Освен ако серийно няма нещо такова.
на моя му се наложи да стартира тая сутрин при -13 .. но определено мога да кажа ,че под -10 има по малко топлоотдаване от Хитачито ми ,а е по скъп
Някой да сподели как се е представил през изтичащия месец Сузуми+,работа ,топлене ,дефрост и т.н.