Страница 37 от 101 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1505
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    83
    #541

    Re:Toshiba Carrier

    отдоло и отгоре не живее никои.имам дете на 10месеца.ако не вярваш земи една дамаджана вино и парче сланина и пиши на лични да ти дам адреса.

    щте слагам в детската една 9тка супер даисеикаи заради летните горещини не му понасят на детенцето.


    а много неща изчетох за климатиците от модератори и специалисти.и половината не е вярно.

    между другото съм от бургас.имам приятел от поморие които с същия климатик отоплява малко по малък апартамент.така избрах марката и модела а не от съвети на специалисти и модератори.имам предупреждение тъи че вече може да ме триете.инък как ще се продават боклуците.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #542

    Re:Toshiba Carrier

    SAV е по-ниския клас на ТОШИБА.Ако сложиш SAVP или PAVP, каквото намерение имаш, ще се учудиш, колко е по-добър от този, за който пишеш.ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ нямат "9-тка", 10 SAVP е най-малкия.PAVP има 7 и 10 в гамата.

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #543

    Re:Toshiba Carrier

    Отдолу и отгоре ясно, но от ляво и от дясно?

    Питам защото е много съмнително с един климатик да се топли целият апартамен. Всеки климатик прехвърля по няколко стотин кубически метра на час за да поддържа една стая. И понеже беше споменал че във всички стаи е топло се зачудих какви ли виелици преминават през вратите.
    Имай предвид че аз също съм се топлел на климатик и реално само в едната стая е топло, защото въздуха много бавно стига до другата.
    В случая трябва да имаш предвид също че когато се топли една стая с климатик, ако всичко е както трябва в момента в който тя се затопли, особенно инверторният климатик, какъвто ползваш и ти, намалява мощността само за да поддържа загубите.
    Твойте загуби донякъде са в повече ако отвориш вратите към другите стаи, но съм 100% убеден че всъщност ти реално не се топлиш с този климатик, а с нещо друго и първото което подозирам е че съседите те топлят - т.е. имат загуби към тебе.
    Всичко това е много хубаво до момента в който и съседа не реши да се топли с климатик, защото по твое убеждение е много изгодно само с един единсвтен климатик топлиш цялата къща. И в този момент идват проблемите, защото не само ти не топлиш ами и той вече не топли.
    Въпреки всичко е възможно да живееш в така наречената "3 литрова къща", където загубите на топлина са 40-50 вата на квадратен метър.
    Но дори да са такива не е възможно машина, която при +7 градуса е около 4 киловата да топли нормално при положение, че при супер модерна излация на тебе ти трябват 5. Още повече че този климатик въпреки че е Японски при нула градуса не е 4 киловата.
    Има някаква тайна и редполагам че ще ни я споделиш, когато разбереш точно с какво се топлиш защото според мен в момента ти изобщо не си наясно кое те топли или може и да се възползвам от поканата, ама за лятото когато дойда на море.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    83
    #544

    Re:Toshiba Carrier

    никои не ме топли.отдолу и отгоре не живее никои.вратите не ги затварям никога.апартаменте е Г образен.хола е изток детската изток юг спалнята е юг.
    напипал си таината.тераси обграждат Г образно всички стаи,и са остъклени с пвц.тоест изолацията е двоина.кооперацията е с изолация.
    незнам колко топлина се губи от квадратен метър по термодинамика имам -3.ама за да има загуби към мен трябва да има сериозна разлика в температурите.значи от двете страни комшиите трябва да потдържат 30"Ц в стаите си:
    в момента 21:15ч. в бургас е 5"Ц климатика спря-достигнал температурата
    имам дете на 10 месеца и всяка сутрин проветрявам навсякъде за 20 мин.

    имам и един въпос като размразява'това го прави много рядко дори на минусови температури 'не духа вътре студено.това само при тошиба ли е.или само при инвертори.

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #545

    Re:Toshiba Carrier

    Ами ти си се топлиш на слънце бе човек не от климатик. Аз също съм така, т.е. изцяло юг и 9 квадрата дограма, дори и при минус 7 само ако свети слънце климатика изключва. След това слънцето е достатъчно конструкцията на блока да се позатопли и да акумулира енергия, която е достатъчна апартамента да стои топъл
    Лошото в случая е че твоето отопление не е само с климатик и още по-лошото е че не всички хора имаш южно изложение, и така някой може да бъде подведен с такива твърдения.
    Това се получава защото през прозорците влиза по един киловат на всеки квадратен метър от слънце, и нали се сещаш че при 10 квадратни метра дограма и 3 часа слънцегреене се развнява на 10 часа работа на твоят климатик. Всъщност когато има слънце греенето не е само три часа, но пък през другото време и не влиза толкова енергия.
    Все пак пасивното отопление е най-икономичното, но за това трябва южно изложени, хубава дограма и перфектна изолация - след това загубите на топлина от телевизор, хладилник, лампи и други електрически уреди са достатъчни и ти реално използваш твоят климатик само когато няма слънце, като в същото време конструкцията на сградата помага да е топъл.
    Акумулиращата способност на сградата е много голяма - в два кубика бетон можеш да съхраниш около киловат, ако го загрееш само с един градус и нали се сещаш че при 100 квадрата само над главата ти има 30 кубика бетон, а не говорим за стени, под т.н. При всички случай ако има слънце и южно изложение може и да не включваш климатика, но това не го прави най-добрият климатик.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    83
    #546

    Re:Toshiba Carrier

    имам и един въпос като размразява'това го прави много рядко дори на минусови температури 'не духа вътре студено.това само при тошиба ли е.или само при инверто

    ри.


    на теория е така ама големите студове карая на януари се задържа под -5 повече от седмица.и слънце нямаше също толкова време вярно че има някаква светлина която влиза вътре но нямам слънчеви батерии по стените и тавана.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #547

    Re:Toshiba Carrier

    Не е само при тошиба, всички читави модели са така. Еолиите вкъщи, които не са върха на бора също спират да духат когато разскрежават.

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #548

    Re:Toshiba Carrier

    Режима размразяване е една много тънка тема и всеки климатик се държи много различно защото определящо условие е къде работи.

    Обикновенно тежкият режим за размразяване има горна граница +5 градуса на външният въздух и долно -5, като в същото време всичко много зависи от влажността на въздуха. Твоят климатик работи във Бургас и е много вероятно при тези температури да изпитва затруднение, защото благодарение на морето влажността обикновенно е достатъчно голяма.

    Що се отнася до това далие рядко или често всичко то е много относително, защото основно зависи от външните температури, температурите в стаята и влажността на външният въздух.
    Тука няма хубави климатици лоши климатици - тук просто има атмосферни условия и добре изчислен климатик.
    Просто лошите климатици са купени от хора, които са направили компромис с мощността, защото са евтини, т.е. с ниски цени и освен тези ниски цени много често е спестено и от необходимата мощност

    Обикновенно евтините климатици замръзват, но те по-скоро го правят защото хората търсят много ниски цени и когато си купуват климатик са сколнни да направят компромис при избора си. За съжаление от лятото до зимата има доста време и обикновенно те са забравили за този компромис когато вземе че им замръзне климатика.

    Що се отнася до спирането на въздушният поток по време на размразяване това зависи от това как е изчислена машината. По-принцип всички машини разчитата на малко топлина освен загубите на компресора за да разтопяд целият лед образувал се по-външното тяло и затова е необходимо да се върти перката, защото има опасност вътрешното тяло да замръзне. Хубавите машини в повечето случай затварят клапата и ти не усещаш това духане.

    В същото време всичко много силно зависи дали стаята е достатъчно топла и има достатъчно топлина в нея за да може климатика да се размрази без много да се мае.

    Мисля че вече ти писах за изложението си и май-трябва да ти напиша и за климатика си. Аз използвам един климатик HAIER, които по-принцип си е Китайска бръкма, ама доработена от мен във вид на термопомпа. И режима на размразяване е моментален в буквалният смисъл на думата, защото винаги има достатъчно енергия в циркулационната вода. Така моят климатик винаги е добре почистен от лед и прах (защото го използвам и лятото и кондензирата вода чисти мръсотиите по външното тяло) и влизането във дефрост е доста рядко, защото никога не превишава температурата на изпарение прекомерно.
    Прекомерното превишаване на (.т.е признизяване) на температурата на изпарение играе много важна роля за скоростта за натрупване на лед.
    Един климатик може да замръзне буквално за секунди, ако изпарява на много ниска температура независимо от влажността на въздуха и това бързо замръзване има определяща роля колко често ще премине във режим на размразяване.
    Изпарението при ниска температура се случава защото разликата между зададената температура и релната в стаята е доста голяма. В този проблем има доста сериозно участие и мисленето на новите собственици на климатици, че един климатик е проста духалка и често ги поставят на 30 градуса, което автоматично кара климатика да се изпържва на максимум само и само да достави необходимото удоволствие на своят собственик.
    И точно това пържене създава условия за бързо замръзване на външното тяло, защото работейки на максимална мощност всеки климатик разчита че ще стопли стаята скоро, ама в същото време той е изчиеслен да я стопля примерно до 22 градуса и това скоро до 30 градуса даже е и невъзможно.
    Това е и една от причините много климатици да замръзват, но истината е че след като замръзнат хората се научават че един климатик не е духалка и започват да си го използват както трябва.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    83
    #549

    Re:Toshiba Carrier

    на мен обяснението много ми хареса.благодаря.сега разбрах защто банката до нас с много мощно и скъпо фуджицу се беше обледил като снежен човек.

  12. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    126
    #550

    Re:Toshiba Carrier

    Момчета - можете ли да ми помогнете с мнение къде точно да търся отскоро появилия се неприятен шум от вътр. тяло на RAS-10SKVP-E.Звучи като -църррррр-подобно на звука от управлението на външното.Забелязвам ,че силата на звука и честотата му се влияе от оборотите на вътр. вентилатор.Бях чел някъде из форума за такива проблеми -но къде не се сещам сега.Моля за съвет къде да се насоча.Само да вметна,че никакво наместване на тялото или външно въздеиствие не дава резултат и определено не ми звучи като шум от лагери-много свеж и отчетлив е.

  13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #551

    Re:Toshiba Carrier

    Я изключи плазмата и чуй пак има ли го.

  14.  
     
  15. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    126
    #552

    Re:Toshiba Carrier

    Deian не е от плазмата - пробвах това.Мисля че е от управлението на моторчето на вентилатора но от самото моторче или захранването му не мога да определя.Ще бъда благодарен ако ми дадете идея къде да погледна.

  16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #553

    Re:Toshiba Carrier

    И на моя понякога / на няколко дена/ се появява подобен лек шум и като си сложа ухото от страната на вътрешния мотор, се чува от там, после сам изчезва.За лятото съм предвидил да му сваля капаците и да го поогледам отвътре и да понатегна някой и друг болт, ама ще видим.Мисля си, че се появява при определени обороти към минималните.Шума изобщо не пречи и почти не се забелязва, но щом се появява понякога, значи трябва да се махне.

  17. Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    620
    #554

    Re:Toshiba Carrier

    Да не е фреончето? Моделът иначе е снабден със заглушители, няколко наброй, но е възможно. Кажи дали се променя при смяна на настройки.

  18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #555

    Re:Toshiba Carrier

    Не, не е фреона.Този етап го минах преди 2 години ,при монтажа. Шума е механичен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 101 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 13:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 16:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 08:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 20:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 09:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе