Страница 58 от 101 ПърваПърва ... 848565758596068 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 1510
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Toshiba Carrier

Да, бе.Гадовете направиха мотора за ІІІ серия и първите машини от 2007 и 2008 на повчето им свирят лагерите.В Швеция смяната на мотора на ІІІ серия си е национален спорт.Цели теми има по въпроса във форума им, направо са разнищли въпроса до последната зегерка.Ама хората са ориентирани и като сменят никой не слага MF на ПАНАСОНИК.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Панасоник са подходили по друг начин - ремонтопригодност ,мотора им се подменя за около 15 минути аз подмяна на лагерите му вече правя за около час с демонтажа и монтажа

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, ама аз предпочитам мотора ми да е вечен след смяната ,не да сменям на година-две лагери, не, че няма да мога да си ги сменя сам, ама не ща.

5. Тук е от
    Aug 2011

Здравейте!
    Може ли малко помощ.
    Искам да си взема климатик подходящ за 20 -25 м2 помещение, с югозападно изложение / лятото става ад/ . Жилището е на 13 етаж, в Бургас - зимата температурата в стаята не пада под 13 - 14 градуса / без отопление/. Има вътрешна изолация. Спряла съм се на две марки Дайкин и Кариер. Мога да отделя до 1300 лв.
    Струва ли си да дам толкова пари или мога да мина на нещо по - евтино.

Ако има някъде такава тема, се извинявам - не ми се чете целият форум

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Вчера разглобих ТОШО ЕВРОПЕЙСКИ да му направя малко почистване за зимата.Не го мих, ползвах само влажни кърпи и четка с твърд косъм, понеже няма много боклук по турбината, но догодина ще има и миене.Миналата година пак така разглобявах, но тази направих и малко снимки, някой ако се интересува, мога да кача.Ако помните, преди време ми смениха мотора на турбината.След смяната понякога съвсем леко се чуваше скърцане от лявата втулка и ми се струваше, че има лек дисбаланс на турбината.Вчера проверих как са я свършили работата.При ТОШО има едно контролно разстояние при смяна на турбината - 70,5 мм от десния край на първата гривна до плоскостта на декоративната маска, в сервизното е дадено.Като го замерих, с оказа, че не са сложили турбината както трябва, беше на около 80 мм към левия край, което очевидно и променя баланса и явно поради това се е чувало скърцането.Развих болта, нагласих разстоянието точно с един шаблон, който си изразях от ламарина, и машината заспа.Та малко така със сервизнита работници. , но оправих нещата.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Той като нов, супер. Уважавам хора, които умеят да "разговарят" с техниката си.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Благодаря, старая се да си поддържам машните, аз си падам техничар /хоби от поне 30 години/ и горе-долу, като за любител, се оправям и с климатиците.ТОШО е на 3 години, мислех, че ще е по-мръсен, но се оказа нормално замърсен.ХИТАЧИ-то го разглобих преди 10-дена на съставни части ,че беше събрал доста боклук за 4 години.Само ДЖЕНЕРАЛ-а не съм разглобявал, но той не работи чак толкова много, при него само козметично почистване с прахосмукачката, миене на филтри и касетата.Иначе ТОШО е направем много удобен за разглобяване, само да му хванеш чалъма.За 20 минути се разпада на съставничасти, ако речеш да го разпарчетосаш.10 минути миналата година се мотах с перата, докато ги изкарам, и се оказа, че се вадят за 2 секунди, просто да знаеш как са хванати и накъде излизат.

10. Тук е от
    Aug 2006

кажи ми как махна металните спици с жалузите които насочват въздуха наляво-надясно.моя таиландски тошко събира много прах по перата на турбината.но металната рештка не ми дава достъп до нея.пръсках с препарат имаше някакъв ефект но слаб.искам да я почистя механично.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Перата са на две планки, закрепени с четири кукички в отвори на тялото.На предните снимки се виждат.От двете страни има по една планка, която отдолу има по един шип, влизаш в отвор на тялото.С отверка леко навдигаш планките и леко ги буташ към турбината.С една тънка отверка натискаш надолу предния край на планката в местата, където са предните краища на куките и те се освобождават.Натискаш надолу и издърпваш.Слагането е така - пъхаш секцията с долни якрай към турбината.Закачваш на мястото им задните краиша на кукичките и издърпваш напред долни якрай на секцията към теб.Леко с отверка натискаш предните краища на куките и те се закопчават.После наместваш шиповете на страничните планки в отворите на тялото.Не знам дали можах да го напиша добре.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

70,5 мм - да, пише го в сервизното. Наистина ли има значение този половин милиметър??? В началото на годината ми сменяха моторите на турбините на 3-те климатика, и тогава забелязах, че единият тихо скрибуца от ляво на турбината. Пролетта им направих профилактика и си поиграх с наместването на скрибуцащата турбина на око, не съм мерил въпросното разстояние, след това скрибуцането намаля чувствително, но все още ги има. Сега премерих и се оказа около 75-78 мм, явно утре след работа ще регулирам разстоянията на трите турбини.
    ПС. Ако може, дай по-ясно обяснение за свалянето на клапите, че да не ги потроша...
    Благодаря!

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Важно е, турбината е блансирана при това разстояние.Сам се убедих, като ги оправиш и ти ще се убедиш.Ще се опитам да го опиша малко по-добре, ама ми е по-лесно да го направя. Виж снимка 3 от първия ми пост.Виждат се четири кукички - намират се на носещата пласнита - две посредата и на първо и пето перо.Като погледнеш отдолу се вижда къде са закопчани двете средните.На едната снимка, на която съм снимал свалените пера, се виждат двете пластини в ляво и дясно, както и шипчетата.Заставаш срещу перата.Първо повдигаш лявата и дясната пластина от долната страна леко нагоре, шипчетата да излязат от отворите си и ги буташ леко навътре.После пъхаш тънка отверка в едни малки отворчета, които остават покрай двете средни закопчани кукички.Повдигаш отверката нагоре, като с лост, и двете кукички се освобождават.След това с отверката натискаш шината, на която са перата в областта на първо и пето перо надолу и те ще се откопчеят.После вадиш цялата пластина с перата.Слагането както писах по-горе.Пластините и перата са здрави, няма да се строшат, използвай сила, но не рязко, а бавно и внимателно, ще усетиш доколко да натискаш.На тази снимка се виждат отворите в тялото.На другата самите пера.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

Да, те затова леко буботят странно, като лошо балансирани, след смяна на моторите... само не ми побира акъла защо сервизните техници не премериха въпросното разстояние, а нагласяха турбините на око???
    Благодаря, за перата ми стана ориентировъчно ясно, по-ясно ще ми стане, като пипна сам. А мисля, че турбината излиза доста лесно и наляво зад питата, но трябва да се свали мотора.

16. Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Нещо май си внушавате с тия разстояния, при неправилни такива може да стърже по корпуса , ама чак за баланса не може да пречи. Не ми се търси , но наскоро гледах точно баланс машини в youtube или vbox и за да се балансира такава турбина се захваща в краищата, което е поне с 10-25мм. по-вече отколкото при лагеруването в втулката и остта на мотора.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За баланса може да си прав и разстоянието да не му влияе, макар да си мисля, че има значение къде точно е захващането за вала на мотора - в началото на вала или навътре.Като си я наместих точно по даденото разстояние, поскърцването спря и мотора и турбината заработиха още по-леко.Явно си има значение, щом дават разстоянието точно до десета от милиметъра. Въпроса е, че сега си работи както се полага.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

скърцането ти е от втулката на която лагерува турбината отляво ,гресирай я .. 4-5 мм наляво надясно нямат значение за турбината ,стига да не опира в корпуса но тогава стърженето е зверско

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 58 от 101 ПърваПърва ... 848565758596068 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 14:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 17:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 09:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 21:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе