Демек 5-та е като по-старите ДР серии, където след спиране на климатика той продължава да си бачка и да си чисти топлообменниците, а не като на новите ДР серии да си чисти сам филтрите ?
Демек 5-та е като по-старите ДР серии, където след спиране на климатика той продължава да си бачка и да си чисти топлообменниците, а не като на новите ДР серии да си чисти сам филтрите ?
Да, само външно си приличат!Първоначално публикувано от eddy
Е тогава съм на 100% за шеста серия.не бих купил 5-та само заради подвижния капак.Първоначално публикувано от edi1
Пак ще кажа, предимството на 5-та серия е КОМПРЕСОРА и възможността му да слезе до много ниска мощност.
За по-малки помещения V серия е почти незаменим, но аз като любител на ТОШО-вците бих предполеч 6-а.Вътре в нея има голяма мощ и свеж въздух.
В същото време 6-цата пък се развърта много повече. Много е гъвкава.Първоначално публикувано от deian
Може ли някой имащ модели от серията RAS-_SKV-E да провери на табелката на вътрешното и външно тяло: количеството на фреона и килограмите. Може и снимка.
Имам подозрение, че търговците умишлено не изписват пълното наименование на модела представяйки например RAS-10SKV-E3 за RAS-10SKV-E. Обърнах внимание, че този завършващ на три е с капилярка, докато другият е с EEV. Естествено този с капилярката е по-евтин, на отопление не работи до -15°, а до -10°, количеството на фреона му е по-малко и килограмите на външното тяло. Може да има и други разлики.
10SKV-E вече не се предлага, както и 107SKV-E. Моделът от серия Avant е 107SKV-E3, а от Suzumi - 10SKV2-E. Моделът със "7" е по-слаб, до -10°, с по-малко външно тяло, по-малко фреон и т.н.
Няма модел 10SKV-E3.
Като търся из интернет излизат разни модели: Toshiba RAS-10SKV-E2, Toshiba RAS-10SKV-E3
Ето данните от сервизните, които имам - Серия SKV-E /СУЗУМИ/10-ка - 0,63 кг, 13-ца - 0,8 кг, 16-ица - 0,85 кг. Серия SKV-E3 /АВАНТ/ 107 - 0,63 кг, 137 - 0,8 кг, 167 - 1,05 кг.Ще потърся за СУЗУМИ +.
Ето на СУЗУМИ + Серия SKV2-E - 10 - 0,8 кг, 13 - 0,8 кг, 16 - 1,1 кг.
Аз ли не разчитам правилно, но европейският дайсейкай 6 все още не достига по показатели японският си събрат от `99 година на миналият век.
Е, раничко е още За Европа си е добра машината, стараят се все пак хората, не пускат нови модели с КОП 3,56 като някои други производители.
Интересно ми е някой занимава ли се с докарване на последните модели японски климатици в БГ. Другото ми питане е как се справят в чисто електрически план. С техните 100 волтови системи .
Към днешна дата май НЕ.Преди кризата да си се върне у дома(България) имаше такава тенднция, но сега виждам, че дори фирми(например Кием клима) които имаха ясно изразен акцент към предлагане преди всичко на нови климатици за японския пазар преминаха почти изцяло на 220 волтови за Европа и сега нямат нито един климатик за японския пазар.
Доста фирми се занимават с внос на нови модели,а и работят по заявка на клиенти.Тази седмица мисля,очакват в Пловдив доста нови от топ моделите и от базовите също.А със захранването се справят посредством тороидален трансформатор 220/100V -има доста инфо из форума.Първоначално публикувано от Symptom