Страница 73 от 101 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,081 до 1,095 от общо 1510
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Toshiba Carrier

..Тази тематика с конкретната машина за пример отива твърдо към частния случай. Има проблем, технически или строителен ..живи ора има ли около този апартамент? Манометри закачаха л исе на таз машина..температури на стени и под и таван ? тъпото в коментарите е че се правят фундаментални изказвания..замръзналата машина била Тошиба и айдее всички с проблеми..глупости на търкалета.
    Моята 5 ца дайсей 16 навремето 2012 та съм я пускал със старт от място в хола при вътрешна температура 9 градуса .Навън беше - 12, Беше изгасена за 2 седмици че бях в чужбина. В Б-я тогава е било и -23-4 , С цалото си неблагоразумие я пуснах тогава да върти на 18 градуса при 9 градуса в стаята. Никаква драма ..днес вече не бих го направил .

На +3 градуса това е абсурдно да е нормално положение.Има проблем Alexi,да го дири.
    В Daikin-a било тихо. и това е атестат за качество може би ? и липса на проблеми...ми да предположим ,че никой със супер скъпи машини няма да седне да пише че мерцедеса е на трупчета ? Трайкат си.. Да няма сурови зими във Врачанско, да нямам видове клими и различни версии да не приказвам ама... да се приказват небивалици за корава техника ..не приемам.
    Техниката се и троши и се прави, няма нищо нетрошливо.
    tony34al одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Няма проблем с машината -15-20 - няма значение,влагата има.Недомислица е решетката отзад ,вече я няма - ще видим догодина ще има ли ефект ,че тая година зимата вече свърши.Факт е ,че за толкова години и толкова сменени климатици/жилища офиси - климатик не ми е спирал.Почти всяка зима се случват тия условия за няколко дни.
    Този пост е редактиран от avenger; 29-01-16 в 20:35.
    its large одобрява това.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Не е само решетката Alexi, много лед има по нея и под нея (по твои думи). Машината е много натоварена, по една, или друга причина. Още като качи първата снимка беше ясно какво ще последва. Колко мощност и остава при -15? На колко градуса е оставена да работи? Има ли помещението стъкла? Все риторични въпроси. Това не е упрек към теб, ти не си на място да я следиш. Просто си разсъждавам на глас.
    its large одобрява това.

5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Аз гледах една тошиба като размразява и ми направи впечетление, че топенето на скрежа започва отгоре надолу - най долните тръби се размразяват последни.
    При предишния, а и при сегашния ми климатик разледяването на питата започва едновременно отгоре и отдолу към средата . В средата ледът се стапя последен.

На това Сузуми при Алекси ако му сложат един нагревател в тавата, ще му решат проблемите с ледовете.
    Само че зимата вече свърши.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Аз гледах една тошиба като размразява и ми направи впечетление, че топенето на скрежа започва отгоре надолу.
    Пак да кажа, не обобщавай, не е редно. Една Тошиба не е всички тошиби. Една е така, друга не е така. Има си модели на климатиците. Ако има пак студ ще снимам един дефрост, нищо общо няма.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Не знам дали при всички Тошиби е така, а и не знам вътре как са им свързани тръбите. Просто отбелязвам, че това ми направи впечетление.
    Иначе тези които аз съм имал досега, разледяват от двата края на питата към средата и ледът в средата последен се стопява.

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Как се стопява леда зависи изцяло от подредбата на тръбите, при едни модели е така, при други иначе... Важното е тръбния датчик да е на правилното място, за да размрази машината докрай.
    badr, Mega и its large харесват това.

10. Junior Member Аватара на its large
    Тук е от
    Jan 2016

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    С тази пишка отдолу и аз бих замръзнал. Има си правила за монтаж на машини за зимни условия. Не помня да съм казвал, че никога не са замръзвали. Всяка машина може да замръзне, особено ако не е оразмерена добре. Това ми прилича на Avant? За да имаш под машина квадратни метри лед и тя да е цялата в лед, определено има нещо нередно. И в нас имам натоварена машина и под нея няма такива драми, леда е не повече от две педи в диаметър.
    Това не AVANT на моя AVANT външното е като на Алекси,Сузумито с два големи и един малък отвор. А другото което ми направи впечатление разликата в тавите едните поцинковани а другите боядисани с някакво покритие

11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Външното тяло на снимката е Мидея, а не Тошиба. Разбирачев се прави на интересен.
    VeleV.Klima, Mega, MisterT и 2 други харесват това.

12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Външното тяло на снимката е Мидея, а не Тошиба. Разбирачев се прави на интересен.
    Догодина като паднат градусите под -15, специално ще обиколя с апарата да ти снимам няколко замръзнали Тошиби.
    Добре, че отвреме на време падат такива студове, за да се разбере кои са наистина читавите машини за отопление.

14.  

15. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Догодина като паднат градусите под -15, специално ще обиколя с апарата да ти снимам няколко замръзнали Тошиби.
    Добре, че отвреме на време падат такива студове, за да се разбере кои са наистина читавите машини за отопление.
    Не твърдя, че Тошибите не замръзват. Твърдя, че се правиш на интересен.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Jack Krauser, машините се знаят отдавна, но тогава още не си знаел за форума да почетеш малко. Ако за теб това е първа сурова зима, за доста от машините и собствениците е поредната. Имаше и по-студени дни, писано е много, ама трябва и четене.
    badr, Aleksandars, AC_From_Hell и 4 други харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Jack,, аз специално за такива говорещи наизуст ще ти снимам дефрости на коя Тошиба поискаш, имам 6-ца 13 ка, 5 ца 16 ка, и мултито... Снощи се ядосвах че не се сетих да снимам с GoPro-то как прави дефрост мултито...има какво да се види. Пак специално за теб мога да сравня какво са 90 w на кубик и какво са 64 w.
    Ти само гледай да не замръзнеш на -15 обикаляйки с апарат в ръка, да дириш Тошиби дето преливат от лед.Ама темперирай апарата на студеното, че като го изкараш на -15 от топлото най много да видим мъгла ..
    Всичкото това с хумуристичен привкус...абе хора пиите си ракийката и всеки да се радва на това което е купил..Ама на трезва глава не ръсете небивалици, Дачия нема стане Мерц.. както и Панасоник не може да се мери с Тошиба .
    VeleV.Klima и Aleksandars харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от Symptom Виж публикацията
    Снощи се ядосвах че не се сетих да снимам с GoPro-то как прави дефрост мултито...има какво да се види. .
    Снощи при колко градуса навън прави дефрост?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 73 от 101 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 14:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 17:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 09:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 21:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе