Ето какво измислиха от Toshiba за тази година---> Shorai R32
Ето какво измислиха от Toshiba за тази година---> Shorai R32
Дано е измислено както трябва.Сервизното не мога да намеря,ако някой го има ще съм му благодарен.
Този пост е редактиран от avenger; 29-05-17 в 23:15.
Много добре.
Пише за "магическа" алуминиевата серпентина на вътрешното. Грешка в превода или пестенето е надделяло...
Какви са ценовите диапазони? Ако се доближават до тези на нов DR, то просто няма да има смисъл, защото технологично все още са доста далеч.
По-скоро, да. Видях, че са вкарали малко екстра в 18-24-ките, та затова попитах.
Какво е двойно инверторна технология която се използва в Shorai
За бъдещите ползватели на Мирай, мога да кажа че машината е достатъчно тиха и за спалня. 13ката на 1ва и 2ра степен на турбината не се чува. Външното тяло е малко шумно, но може би това се дължи на факта че работи почти на 44°, заводски на охлаждане го дават до 46°.
Не знам, в сервизното видях че при 45° машината разполага с 80% от капацитета си на охлаждане. В момента е 37°и се кротна, няма и помен от "жуженето". Доволен съм. Даже до някъде надминава очакванията ми.
пп. Впрочем, няма и половин децибел натрапчив звук от жалузите. На Уруруто са една идея по "шумни". Хитака недоловими.
При мен в разгара на лятото, както съм на припек нерядко се е случвало температурите около външното тяло да достигнат около 55-60 градуса. Обаче това лято е хладничко, все още не ми се налагало да пускам климатик.
Да добавя нещо негативно към дизайна на Сузуми. Хубава е машинката и топли и охлажда без проблем и доста тихо, не се форсира. Обаче така са му измислили хоризонталния ламел, че като се отвори половината от въздушната струя минава зад него, тоест под климатика. Това не може да се контролира. Леглото ми е срещу него и лятото сериозно си духа точно към леглото. Опитах всякакви врътки, но без успех. Зимата не е проблем да духа топло, докато се спи, но лятото ми е некомфортно. Дори на най-ниската степен на вентилатора се усеща веене. Инженерно не е измислено добре. Мисля, че ако имаше две хоризонтални клапи нямаше да ги има този проблем. Предполагам Шорай и Мирай може да са така също, въпреки че имат нов дизайн, но са само с един хоризонтален ламел.