Вижте да го монтите в някои килер че иначе ще имате ядове. Мирая поне са запазили компресора от преди.
Sent from my K012
Вижте да го монтите в някои килер че иначе ще имате ядове. Мирая поне са запазили компресора от преди.
Sent from my K012
Такъв тип климатизатори се използват основно за охлаждане, което е излишно в студените зони. Затова се дават данни за топлите![]()
Аз не казвам, че ги хвалиш, но някак си машина с такъв хардуер, какво да и гледаш.В техното такива да искаш.
![]()
Оглеждам се за климатизатор за детската стая и съм си харесал Сузуми на Тошиба.
Разгледах сервизното и имам няколко въпроса свързани с данните за 10 и 13. В линка по-долу съм сложил данните за двете машини едни до други за по-лесно сравнение.
- Има ли хардуерна разлика между двете машини (топлообменници (размери, едноредови - двуредови), компресори, количество фреон, ....)?
- Правилно ли разчитам таблицата че 13 ще бъде по ефективна от 10 когато работи на минимум? Как се обяснява това?
- Коя машина се очаква да работи по-комфортно ако се предполага че за затопляне на помещението ще са достатъчни около 1kW до около 0 градуса външна температура?
- Може ли да се разчита, че настина машините могат да слизат до посочения минимум на консумация от 150W-170W при 7 градуса външна температура?
Извинявам се ако за някой от вас въпросите са досадни и предварително ви благодаря за отговорите.
![]()
Този пост е редактиран от Gyokov; 07-12-16 в 17:17.
"...необходими около 1kW...", при каква външна температура?
"- Коя машина се очаква да работи по-комфортно ако се предполага че за затопляне на помещението ще са необходими около 1kW?" , тука няма външна.
"- Може ли да се разчита, че настина машините могат да слизат до посочения минимум на консумация от 150W-170W при 7 градуса външна температура?" , тука няма 1kW
Ако става въпрос само за +7външна , за какво му е да слиза до мин. 150W като трябват 1kW. Да няма Сузумито КОП 8.
Щото ако трябват 1kW ......при -5 има и други подробности.![]()
Извинявам се за пропуснатата информация (не съм специалист по темата) и нямам против да ме поучавата и обучавате.
Корегирал съм въпроса в по-горния пост:
- Koя мaшинa ce oчaĸвa дa paбoти пo-ĸoмфopтнo aĸo ce пpeдпoлaгa чe зa зaтoплянe нa пoмeщeниeтo щe ca дocтaтъчни oĸoлo 1kW дo oĸoлo 0 гpaдyca външнa тeмпepaтypa?
COP който го пише в сервизното е 6 и ако всичко е точно с данните идва около киловат при минимална консумация.
Въпроса ми е повече в посока коя машина ще работи по-комфортно а не толкова коя е с по-добър COP.
Моля те сподели подробностите за при -5 градуса.
Този пост е редактиран от Gyokov; 07-12-16 в 17:27.
Този пост е редактиран от avenger; 07-12-16 в 18:24.
КОП при минимум може би ще е 6/2.
При -5 може би няма да може да слезе под 370...380W.
Ако са ми грешни предположенията може би ще пусна обява:"Заменям Дайсейкай за Сузуми с доплащане от моя страна"![]()
Помещението е стандартна панелка с усвоена тераса - 22кв.м, около 58куб.м. Средна стая (само една външна стена с изолзация от 8см). Добре уплътнена дограма.
Намира се в София.
Детска стая на две малки момчета (спят в тази стая затова искам да бъде максимално тих и комфортен).
COP по сервизното което съм цитирал го дават да бъде около 6 при 7 градуса и около 5 около нулата.
А минимума на консумацията, който дават за при -5 градуса е 120W при отдавани 580W. Данните поне говорят, че при отрицателни температури минимума спада, което е противоположно на това което виждаш ти в реалсност при твоят климатизато.
Затова питам някой ако има наблюдения как са нещата със Сизуми в реалност.
Няма такива истории, не вярвай какво пишат. Много рядко ще го виждаш на минимум. Смятай ги средно 50лв на месец за отопление през зимния период.