Страница 80 от 101 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 1507
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Toshiba Carrier

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    КОП при минимум може би ще е 6/2.
    При -5 може би няма да може да слезе под 370...380W.
    Ако са ми грешни предположенията може би ще пусна обява:"Заменям Дайсейкай за Сузуми с доплащане от моя страна"
    Миланов, ти си за III серия или за LDC серията на триото, ама ги изтърва с някоя и друга година, няма вече.
    А иначе и аз съм за 13-цата на СУЗУМИ по много причини.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Може и за две Gree-та, като едното го пускаш на далавера някъде

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Gyokov, сервизното ли гледаш или EngineeringDatabook стр.15. В EngineeringDatabook таблиците са като за ученици да решават задачи. Някои нямат общо с реалността.
    Ако погледнеш сервизното, там има една графика Heating Capacity ratio с една голяма щръбка при +5 външна. Нещо от 100% при +7, става на 75% при +5, а не виждам да е отразено в EngineeringDatabook-а.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Alexi , edi1 - моля споделете с няколко думи защо мислите че 13ката е по-подходяща.
    Най-вероятно се подвеждам по това че за отоплението на стята са достатъчни около 1 kW, но 10ката не би ли била по-комфортна спрямо 13ката (по-малко духане, по-малък шум, по рядко работене в On/Off в преходните сезони).

milanov - да, прав си това което съм цитирал е от EngineeringDatabook (извинявам се за грешката).
    Нямам представа дали данните са надеждни. Затова питам опитните и знаещи хора тук да ме посъветват.
    Този пост е редактиран от Gyokov; 08-12-16 в 18:29.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Как ще стоплиш стая 22 квадрата с 1 кВ при -15 примерно .. даже 2 са малко .. виж другия си климатик си оразмерил правилно а тука се опитваш да направиш грешка за 100 лв разлика
    ruuni9 одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    Как ще стоплиш стая 22 квадрата с 1 кВ при -15 примерно .. даже 2 са малко .. виж другия си климатик си оразмерил правилно а тука се опитваш да направиш грешка за 100 лв разлика
    За -15 градуса съм съгласен да помагам с друг отоплителен уред (имам подово отопление на стята на два кръга), а и тези дни са не повече от 20 за цялата година (5%).
    Точно другият ми климатик работи On/Off до около -5 градуса (със всичките недостатъци на това) а по документи го дават да слиза до коло 500-600W отоплителна мощност. Колко е в реалност не знам как да измеря.
    Изобщо проблема не е за 100лв. Дори съм съгласен да дам доста повече за да повиша комфорта.

Извинявам се, че темата малко се отмести. Питането ми е повече технически насочено към двата модела Сузуми - 10ка и 13ка:

- Имa ли xapдyepнa paзлиĸa мeждy двeтe мaшини (тoплooбмeнници (paзмepи, eднopeдoви - двypeдoви), ĸoмпpecopи, ĸoличecтвo фpeoн, ....)?
    - Πpaвилнo ли paзчитaм тaблицaтa чe 13 щe бъдe пo eфeĸтивнa oт 10 ĸoгaтo paбoти нa минимyм? Kaĸ ce oбяcнявa тoвa?
    - Koя мaшинa ce oчaĸвa дa paбoти пo-ĸoмфopтнo aĸo ce пpeдпoлaгa чe зa зaтoплянe нa пoмeщeниeтo щe ca дocтaтъчни oĸoлo 1kW дo oĸoлo 0 гpaдyca външнa тeмпepaтypa?
    - Moжe ли дa ce paзчитa, чe нaиcтинa мaшинитe мoгaт дa cлизaт дo пocoчeния минимyм нa ĸoнcyмaция oт 150W-170W пpи 7 гpaдyca външнa тeмпepaтypa?

8.  

9. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

По памет и двата бяха с едноредов, минимума е една химера, която на практика излиза че е недостижима. Отделно, на Е1 е 190вата.

10. Тук е от
    Oct 2014

Не разбирам как очаквате с минимим 150-190 вата консумация да стоплите помещение 22 квадрата и да Ви бъде комфортно? Не можете да сте сигурен, че машината ще слезе на посочения на хартия минимум и мисля, че никой специалист няма да го гарантира. Съвсем друг е въпроса какъв комфорт търсите от въпросната машина и как работи тя при Вашите условия. Имам доста по-скъпи климатици, които също не могат да слезнат на посочения си минимум.
    Aleksandars, mkukas и Йордан Илиев харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Никой ли не познава Сузуми моделите малко по-задълбочено откъм хардуер и софтуер?
    Моля и хора които позват моделите да споделят мнения как работят машините.
    Благодаря.

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията

Извинявам се, че темата малко се отмести. Питането ми е повече технически насочено към двата модела Сузуми - 10ка и 13ка:

- Имa ли xapдyepнa paзлиĸa мeждy двeтe мaшини (тoплooбмeнници (paзмepи, eднopeдoви - двypeдoви), ĸoмпpecopи, ĸoличecтвo фpeoн, ....)?
    - Πpaвилнo ли paзчитaм тaблицaтa чe 13 щe бъдe пo eфeĸтивнa oт 10 ĸoгaтo paбoти нa минимyм? Kaĸ ce oбяcнявa тoвa?
    - Koя мaшинa ce oчaĸвa дa paбoти пo-ĸoмфopтнo aĸo ce пpeдпoлaгa чe зa зaтoплянe нa пoмeщeниeтo щe ca дocтaтъчни oĸoлo 1kW дo oĸoлo 0 гpaдyca външнa тeмпepaтypa?
    - Moжe ли дa ce paзчитa, чe нaиcтинa мaшинитe мoгaт дa cлизaт дo пocoчeния минимyм нa ĸoнcyмaция oт 150W-170W пpи 7 гpaдyca външнa тeмпepaтypa?

12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Ти му отговаряш,то пак пита...Сложи си очилата и започни да четеш. И намали претенциите или увеличи бюджета.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията
    Помещението е стандартна панелка с усвоена тераса - 22кв.м, около 58куб.м. Средна стая (само една външна стена с изолзация от 8см). Добре уплътнена дограма.
    Намира се в София.
    Детска стая на две малки момчета (спят в тази стая затова искам да бъде максимално тих и комфортен).

COP по сервизното което съм цитирал го дават да бъде около 6 при 7 градуса и около 5 около нулата.
    А минимума на консумацията, който дават за при -5 градуса е 120W при отдавани 580W. Данните поне говорят, че при отрицателни температури минимума спада, което е противоположно на това което виждаш ти в реалсност при твоят климатизато.
    Затова питам някой ако има наблюдения как са нещата със Сизуми в реалност.
    С падане на температурата на околната среда намалява капацитетът на отопление на климатизатора.
    В същото време се увеличават топлозагубите през стени, под и таван поради по-ниската температура.Тоест стените,таван и под "смукат" повече топлина която преминава през тях при 0 градуса, още повече "смукат" при -5 под нулата отколкото при +7 градуса над нулата.
    Увеличават се топлозагубите => увеличават се нуждите от топлина на отопляваното помещение => климатизаторът вдига оборотите на компресора за да произведе/пренесе повече топлина => повечето обороти води до повече работа на климатикът/компресорът му = по-голяма консумация на електричество.

Не очаквайте при -5 градуса под нулата 120 вата консумация. Такава консумация при +7 градуса и нагоре в повечето случаи за кратко, защото отдаваната мощност дори на минимум е повече от необходимата на помещението.

В същност ако поддържате постоянна температура от +23 градуса при външна температура +7 градуса и надолу климатикът може да работи постоянно, но колкото по-ниска е външната температура толкова по-висок е минимумът, защото климатикът няма да работи на предвидения/прогнозирания минимум, а на минимума необходим за покриване на топлозагубите на помещението при зададената температура и според постоянно менящата се външна температура на околната среда...

Очаквайте между 180 до 490 вата консумация на час според външната температура и зададената вътрешна температура.При външни температури от порядъка на -10, -15 и надолу може да имате консумация и над 600 вата ел.енергия на час.

Както казват колегите купете по-големият климатик.Предполагам разликата в цената не е голяма.
    Този пост е редактиран от justify; 14-12-16 в 18:11.
    necata2 и hawai76 харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

А защо моят климатик при +3 градуса външна температура не изключва и работи постоянно, а при -7 работи като конвенционален вкл./изкл. през 20мин. И при -12 и по-ниска не изключва и работи постоянно. Стайната е 23. Зададената 23....24.

- - - - - - - - - -

Другият климатик само при външна около -2 работи без да изключва. При всички други, даже и при -7 работи като конвенционален.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

При тебе има други фактори

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Съседите допринасят за такъв режим на работа. Личен опит.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Допринасят съседите, но се съмнявам при мене да има кой знае какво подпиране. Вече стават почти по 180-200kWh за всеки от климатиците за месец назад. А и знам какво може централния ТЕЦ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 80 от 101 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 14:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 17:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 09:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 21:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе