Вярно ли това дърво е с новият компресор?
Е, да, и що да е дърво, това е най-добрият европейски модел към днешна дата според мен.
Момчета,аз като лаик,който за пьрва зима ще се топли с дайсейкай v,да ви запитам.
1.Дьржите ли включен постоянно плазмения филтър?Знам че има определена продължителност на живот около две години,но не съм сигурен точно за него ли се отнасяше.Ако го пускам по рядко ще удължа ли живота му?
2.Добре ли е в студените дни да бъде включен постоянно hi power "висока мощност".Отразява ли се това зле на машината,като сега не говорим за икономии на електричество,а как да се държим с машините?
Това за 2-те години не е за плазмения филтър.
Не можеш да го държиш постоянно на Hi power, то се изключва автоматично. Дръж го постоянно включен на градусите, които желаеш - така е най-добре и за теб, и за климатика.
Да допълня само, че ХАЙПАУЪР изключва на 20-тата минута.Плазмената касета си е вечна, само се мие на 1000 часа, като светне таймера, но не по-рядко от 1 път на 6 месеца.В ръководството пише как се мие.
Сега бегам да разглобявам компресоре да видя от кой тип е а после ще мия плазмата, че до сега не съм я мил.![]()
А сега сериозно за минимума незнам как е на 220V но при мен на 60w си духа топло при положение, че е достигнал определината температура и само я подържа а за най-дълъг живот а мисля и икономичен, го остави да си бачка на автопилот.![]()
V-ицата е със DA111A1FD-21F, с отделната работа на двата цилиндъра.Не го разглобявай да те ти остане още един компресори да ти станат два еднороторни
.
За хайпауъра разбрах,за плазмения филтър предполагам по собствена преценка го пускате,но не повече от няколко часа на ден или два.
По твой избор, може да си работи и постоянно.Моя ТОШО е в стаята на малкия и обикновено го пускам вечер, докато спи.
И японките UDR и JDR,освен PDRа(като 50цата му е с DA130A1F) също са с този компресор DA111A1FD-21F.А за 2008г. за модела BDR е DA128A1FA-20N,който е използван от флагмана на Шарп -SX серията през 2009г.Първоначално публикувано от edi1
ето един ''разрез'' на PDR
А, това не го знаех за ТОШО ЯПОНСКИ, нова информация.Знаех, че е двойнороторен, ама не и, че работят поотделно цилиндрите.
Имам предвид UDR от 2010 ,и JDR -2011г.,не от нашите.
ето и на UDRa същия е:
интересно-излезе,че Нокриа Z серия(2010г. производство) е с двойно-роторен компресор на саньо
Z40W 808-213-80.
Здравейте приятели!Като гледам моя двумесечен тошко какъв е новичък и лъскав,какво ще кажете на външното тяло да му сложа мрежа за комарник,да предпазва топлообменника от боклуци.Като гледам какви са нежни ламелите,за нула време ще се набият с гадории.
... Нищо му няма той топлообменика се мие сам зимата, но мрежата за комари задължително ще се задръсти и ще ти направи беля!