цени има ли вече
ПРЕПАРАТОС, това е изходна мощност, а не мощността на компресора.10-ката е с компресора на ДАЙСEЙКАЙ III, другите два са нова модификация някаква.Компресора на 13 и 16 е ограничен до 75-80 херца и поради това дават такава, софтуерно ограничена изходна мощност.На 10-ката компресора е ограничен на около 95 херца.Същия компресор при III серия е набримчен до 120 херца при цялата гама 10,1 3 и 16.При новите машини трябва да работи по-тихо и при по-облекчен режим.Между другото, при 8-ицата компресора е най-облекчен от компресорите на всички модели на цялата серия ДАЙСЕЙКАЙ до сега.
Този пост е редактиран от edi1; 01-07-14 в 13:20.
Мерси Еди, Ок, компресора е облекчен с понижаване на херците - хубаво, но нещо не мога да разбера, каква е логиката да има нова модификация на компресора, след като софтуерно пак се ограничава на изхода със 750вата? Не е ли по-важно да се гледа какво излиза на изхода....![]()
за да не се мъчи .. може да си бичи на макс с часове според мен и вероятно софтуерно ще е позволено да държи максимална мощност дълго време
Мерси, Алекс
Да, да, ясно.....предполагам тогава и ще запзва още по-добре топлоотдаването при ниските температури....
А за цените още в гоглето няма за 8цата...![]()
8-ма серия представлява типично изделие от среден клас, с цена на дребно на световния пазар около $ 1000 до $1200, в зависимост от топлоотдаването. Нищо особено. Посредствен роторен компресор, съчетан с достатъчни по обем топлообменници, гарантиращи висок COP около номинал. Ако е достатъчно тих, може и да намери място на пазара у нас.
@Alexi, серията PKE на Панасоник (около $ 1000) поддържа максимал при отопление "безкрайно" дълго време, в смисъл, без ограничение. Това не е вече новина.
Додо, то всяка машина поддържа максимал безкрайно, докато не сработи термозащитата на компресора.Едно е софтеурно ограничения до 20 минути ХАЙПАУЪР / за да не прегрееш или да се преохладиш/, друго е възможността машината да си работи на максимал.В Швеция, Норвегия и Финландия, повечето машини, дори и МИДЕИТЕ и разните нонейм, цяла зима си работят на максимал в гаража.Друг е въпроса, как ние се "презапасяваме" при подбора на машина и никога не я виждаш на максимално отдаване.А що се касае до 8-ицата определено си заслужава машината и то по много причини.
Уважаеми господа, никъде не съм споменал, че машината не е добра. Наблягам на обявената цена от 2000 и кусур лева на предната страница, която е абсолютно неадекватна за качествата на машината. За тези пари ще се намери нещо по-хубаво. Четейки изписаното, едва ли някой има желание да разбере защо роторните компресори не могат да работят добре с R410 при прекалено ниски обороти.
@Edi1, има софтуерен проблем в РКЕ серията, за който не знаеш. Активирането на функцията е не особено смислено. Хай пауър се поддържа зимата до тогава, токато не се достигне зададената температура в стаята. Това може да продължи до безкрай. Аз, лично, съм чакал 3 часа и се отказах. Компресорът не прегрява зимата. Защитата, за която говориш, се задейства в горещините и сваля мощността малко над номинала. За да не замръзне вътрешното тяло.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 01-07-14 в 17:25.
Няма нищо неадекватно, големите корпорации много добре знаят къде са им позиционирани машините ценово. Освен това регулатор е и пазара. Клиентите не са глупаци (повечето), знаят цената на парите. Дори и богатите. Ако не знаеш не пиши глупости.
От беглия поглед, който хвърлих над сервизното постнато от препаратос забелязвам, че разликите в моделите са софтуерни.
Ако действително моделите на компресорите са различни, както е споменал някой друг, то разликата между 10 и 13 е приемлива, но тази между 13 и 16 е безумна...
Обикновено цифрите в компресорите на Панасоник обозначават тяхната кубатура, като гледам 111 и 151 е напълно възможно единия за 10-11 кубика, а другия да е 15 кубика, което отговаря и на мощностите.
Иначе моето мнение е, че не може да продаваш разлика в софтуера на такава цена..
Не знам за проблемите на ПАНАСОНИК, при ТОШИБА ХАЙПАУЪР е 20 минути.Иначе можеш да си набичиш машината над 30 градуса и ще си работи без проблеми на макс, ако не може да я достигне.А за защитата не знам как е при ПАНАСОНИК, ама при ТОШИБА няма сезони.Процесора си взема сигнал от Td датчика, дето е ръгнат между компресора и заглушителя, следи си температурата и между 98 и 117 градуса си контролира оборотите на компресора, а при 117 градуса изключва.
А това за ценовата разлика между 13 и 16 вече го бяхме коментирали и аз съм на същото мнение.
То 16-ката никога не си е заслужавала парите и няма продадени много. За сметка на това 10-ка и 13-ка за перфектни.
dodo_pv, говориш абсолютни глупости. Няма никакъв софтуерен проблем с климатика. Софтуерен проблем на моменти виждам при теб. Обяснявах и преди, обяснявам и сега: Хай пауър се поддържа няколко минути. Климатикът ще продължи да работи на високи обороти, ако софтуерът сметне, че се налага. Това не е софтуерен проблем, а правилно работещ софтуер.
Ето и какво сме дискутирали преди по въпроса:
И твоя уникален отговор.
И пак един месец по-късно:
И по темата, тези трикове със софтуера не са само с климатиците, с цялата съществуваща техника са. Доста по-евтино е да произвеждаш един продукт с 3 софтуера, отколкото 3 продукта с 3 софтуера.
Powerfull означава максимал. След като има зададено ограничение от 20 минути за това, да се щади компресора, не ме интересуват причините това да продължава по-дълго. Аз спирам до тук.