Сигурно си прав и ти, но не са често срещани. Наоколо забелязвам доста машини на 100V, на които външните им тела би трябвало да са оловни, за да тежат по 37 кила. Голяма 100-волтова съм виждал само на стенд...
Сигурно си прав и ти, но не са често срещани. Наоколо забелязвам доста машини на 100V, на които външните им тела би трябвало да са оловни, за да тежат по 37 кила. Голяма 100-волтова съм виждал само на стенд...
моя шарп май беше около или над 40,ма САШО да каже със сигурност.
Пуснах му дефрост, траеше 2 мин. и си продължи към нормален режим вдигна консумацията на 450вата. Около 1 мин. нямаше никакъв звук после за около 30 сек. започна да се чува звук сякаш се пукат стъкълца или парченца лед като ги пуснеш в чашата с ракияно не беше силен звук.
Добре са си свършили работата от Тошиба явно.При мене ,Samsunga на най ниска степен не знам какъв дебит има ,но клати пердето на 3 м ,и явно това е проблема.При задание 23 гр ,духа със около 34 гр със сложен спиртен термометър пред духалката му.Все още нямам уред за мерене на консумация но отвън едва се усеща че работи ,тоест трябва да е н аминимума си.
Опитваш се да сравняваш машини от различен клас. Не е коректно. Външното тяло с алуминиев топлообменник ли е на самсунга ти?
Ясно ми е че класа е различен ,едва ли външния ми топлообменник е алуминиев.Но е двуредов и компресора е 850 в и има минимално топлотдаване от 1 кв по сервизни данни.При което не виждам как единия със топлотдаване от 600 в ,ще духа със 38 гр а другия със топлотдаване 1 кв ще духа със 33.Единствение вариант за мене е ,просто Тошибата със топлотдаване от 600 в ,да духа наполовина по слабо от Самсунга за да изкарва по топъл въздух,друго логично обяснение нямам.
По-добър софтуер/фърмуер и по-добро ЕТРВ и регулирането му?
Какво значение има Софтуера и етрвто.600 в са си 600 в и 1000 в са си 1000 в.Разликата трябва да е от скороста на обдухване на вътрешния топлобменник.Ще пробвам да замеря и на тих режим да видя колко ще извади.
То ако беше толкова просто, всички климатици щяха да правят едно и също и да са с едни и същи възможности. Но на практика не е така. Въпреки, че повечето данни са публикувани в сервизните, явно има и тайни на различните марки. За това едни машини са по-дори от други, въпреки вложените средства.
Този пост е редактиран от Mega; 12-11-14 в 22:24.
В този daiseikai 8 има нещо недомислено . Когато достигне зададената температура притваря клапите и от време на време развърта турбината, след известно време клапите се отварят и започва едно клатене нагоре надолу, жалузите наляво надясно и това така докатозапочне да духа топло. Иначе при настройка на 22 градуса консумацията пада до 115 вата.
При 13-ката на daiseikai 8, такава простотия няма. Като достигне зададената температура от 22 гр, работейки на минимума (180 W), машината прави следното:
- спира турбината
- вдига клапите нагоре
- развърта плавно компресора електрически от 180 W до 700 W, за около 30 секунди
- спира компресора
- развърта много слабо турбината, за да може сензора да мери температурата на въздуха (течение се усеща в рамките на 10 сантиметра от жалузите)
- този Off режим продължава до около 15 минути, след което компресорът се развърта плавно, започвайки процеса на отопление отново.
Системата е настроена на отопление, турбината на авто, функцията SWING не е активирана, защото е предназначена само за охлаждане.
Това май е първия модел ДАЙСЕЙКАЙ, който при спиране на компресора си вдига клапите, или бъркам.
мда ,остава и да се чуват моторчетата на тия клапи и попада в черния ми списък за спалня