Ти го казваш това, аз сега чувам. Благодаря за съвета техник ще се занимава с климатика.
Ти го казваш това, аз сега чувам. Благодаря за съвета техник ще се занимава с климатика.
Това е алгоритъм за даунгрейд. Всеки да си прави сметката. Преди да променяте нещо, проверете дали топлообменника и филтрите са чисти. Преместването на сензора за стайна температура също може да реши проблема, особено при този конкретен монтаж. Шумът от клапите се минимизира със смазка на зъбните колела. Или с поставянето им на позиция, както на снимката.
Не бачкам, климатици. Не познавам първоизточника на информацията. Съмнявам се, че от световната Тошиба ще видят този теч. Не мисля че е кой знае колко конфиденциална тази информация. По подразбиране им е ясно, че подобна информация изтича рано или късно. Нищо няма да стане. Надявам се новият модел да не излиза скоро, че да мога да си купя още Daiseikai 8ци.
- - - - - - - - - -
Човек, пробвай го, ще ти хареса.
Световната Toshiba си има други проблеми, реализира рекордни загуби и се чуди от коя дъщерна фирма да се отърве. Така че, ако ще купуваш, купувай. Toshiba Carrier е малка семейна фирма и затова й се разминават трусовете. Но в бъдеще не се знае
Аз не смятам, че това е нормално поведение на климатик, който струва над 2000 лв. Хората дават една торба пари и после ще си ги препрограмират, за да не мръзнат от студ докато спят. Мицубиши Електрик ако имаха такъв проблем тука щяха да ги обяват за Самсунг номер 2.
Това, което се предлага, не ме устройва! Има възможност за настройка на температурата, при която турбината да се развърти. Позициите са ОСЕМ! От сервиза предлагат директно да се изключи функцията, което за мен е много глупаво, по ред причини. Спира ме единствено това, че не съм сигурен как точно работи. Според мен, фабрично е зададено турбината да се развърта при автоматичен режим при температура на тръбите, с 4 градуса по-висока от стайната. При ръчно зададен режим (режим сън), това не е така, поне според сервизното. Затова си мисля, че системата е възможно да работи по-добре, ако стойността се промени на 1 или 2 градуса нагоре, т.е. ако изберем шестия или седми ред от таблицата. Това ще зависи от замърсяването на топлообменника и отстоянието му до тавана. ТРЯБВА ДА СЕ ПРОБВА! А никой няма време да си играе. В момента дайсейкай 5 ми е заспал при зададени 23 градуса, 20 градуса е в стаята, компресора върти на един цилиндър и харчи 69W. Топли само себе си. Това е много по-гаден проблем, с тия ниски минимуми.
Тая 5-ца ако я изключиш и включиш само дали няма да се набере на full при задании 23° и стайна 20.
Просто го пуснах да върти в топлото време, това е проблема. Друг нямаОпитвам де да кажа, че ВСЯКА машина може да се успи, при определени условия.
Този пост е редактиран от avenger; 02-11-17 в 19:57.
Много ясно, че може, особено ако е преоразмерена с много и датчика за стайна температура е хванат някъде при вътрешния топлообменник. При достигане на градусите машината изключва, спира се обдухването и датчика се донагрява с още 3-4 градуса. Машината си мисли, че е подминала заданието с много и стои и чака ... И понеже стои и няма обдухване топлообменника дълго време е топъл, датчика и той и няма тръгване.
Това като цяло го казвам за milanov, който предлага да се изключи и включи климатика. Тогава гарантирано ако се изключи за повече от 1 мин няма и да тръгне повече, докато не му се вдигне заданието![]()