Страница 129 от 169 ПърваПърва ... 79119127128129130131139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,921 до 1,935 от общо 2532
Like Tree1872Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Toshiba Daiseikai 8

Проблемът с тази осма серия е, че позволява прекалено много настройки, които другите марки не предлагат. Монтажните фирми не са запознати и не знаят как да го пускат в експлоатация в помещения с много ниски топлозагуби. Аз не съм се сблъсквал с по-ефективна и по-тиха машина досега. Имам и 5 серия, 8 е по-добра откъм комфорт и изпълнение на въздушните клапи. Единствено йонизаторът е по-слаб, но това се модва.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

2.  

3. Тук е от
    Mar 2018

Интересно .. кои са тези твърде много опции .
    Гледайки дистанционното новостите спрямо 6-та серия и спрямо RAS-225ER (японка, който имам в помещение 24 квадрата с много загуби и при 0 градуса не знае къде се намира) .. та 8-ма серия има моторизирани жалузи (ляво /дясно) и airflow бутон в повече.
    Примерно това което ползвам на климатиците по дистанционното обикновено е:
    pure - On . нагласям жалузите надолу (ако е отоплителен сезон и нагоре ако е охладителен), вентилатор Auto и някаква температура 23 градуса примерно. когато няма никой (работа, ангажименти) цъкам ECO. Обикновено жалузите (ляво / дясно) винаги са насочени към вътрешността на помещението. И почти винаги "swing" .. - явно съм мазохист и си въобразявам че така се получава течение което подобрява топлообменна.
    Евентуално когато детето (бебе) спеше в стаята с 6-цата съм експериментирал с Silent вентилатор.
    Сега покрай дебненето на климатиците даже си мисля че в охладителен сезон е по икономично когато няма никой (работа) по-скоро да не работи и след това да се пуска когато вече има хора ако има необходимост. Гледайки EER-а дали ще върти минимал 8 часа или ще развърта до номинал за 1-2 часа .. EER е почти същия и дефакто разликата в тока е минимална но я има. Вече топлинния шок е друга работа :D

Какво толкова бъркат хората с тези опции които са си стандартни. Какви съвете може да се дадат за пускане в експлоатация на машината в помещения с малки топлозагуби.
    Примерно тука в Русе .. ти дават дистанционнот . казват ти пускаш тука .. така и така (охлаждане, отопление) и това е .. дето се вика ако не бях прочел книжката на подовите fujitsu които монтираха в офиса .. нямаше да знам че на 3 месеца филтрите трябва да се сменят (ябълковия и йонизиращия / пасивен) .. разбрахме се с шефовете да ги сменяме на година, но повечето хора даже това не правят :D и не съм впечатлен как машина за 2 бона подова няма изсушаване на топлобоменика след охлаждане. вмириса се на 3-4-тия ден . лъх на крака при пускане защото консумира 0.8-1kw ток вечер да поддържа температурата в режим режим и .. ги спираме и пускаме

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

И на мен ми е чудно, че сте прочели всичко, а не сте ги видяли.

5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Подовото Фуджитсу няма ли бутон "COIL DRY" ?

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Кой точно модел дайсейкай беше това фуджицу?

7. Тук е от
    Mar 2018

Само забравих да спомена че обикновено спъвам компресора с power select 50% така 6-цата ако въобще е имало шоково тръгване никога не завърта повече от номинала където COP / EER са най-високи и допълнително дава време на мебелите и стените да поемат топлината .. а не въздуха да започне да свети от горещина и компресора да спре и след Х време когато поемат топлината отново да се включи да догонва ИЛИ поне така звучи логично а дали е вярно
    гледайки ръководството за употреба на 8-ма серия най-объркващо може да е положението с airflow-а или преведеното на български "обхватен въздушен поток" което изглежда да значи .. че машината варти жалузите за да разпределя топлината / хладината в помещението равномерно. Втората екстра опция е седмичния таймер, където може по невнимание да вкараш машината в абсурдни режими ако се загубиш в настройването.

Та затова питам дори да не ги виждам (осъзнавам) е добре да се каже в прав текст тези опции объркват хората. ако са ви малки топлозагубите настройте климатика така. Остава едно чудене и всеки се оправя кой как може .. отваря прозореца че да има топлозагуби (примерно) :D

---
    Поводото fujitsu general AGHG12LVCA + AGHG09LVCA и няма такива филми като Coil Dry .. Там където трябва да е този бутон има Economy & 10 degree heat ...
    EDIT: от фирмата за климатици казаха един флакон за почистване на година поне .. след като осъзнах че няма изсушаване разбрах и защо са го казали
    Съжалявам за offtopic-а, но единствената ми база за някакво сравнение между 3 тошиби са тези двете fujitsu-та и то само в режим охлаждане като функции и консумация.
    Този пост е редактиран от drekinov; 01-06-18 в 14:31.

8.  

9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от drekinov Виж публикацията

Поводото fujitsu general AGHG12LVCA + AGHG09LVCA и няма такива филми като Coil Dry .. Там където трябва да е този бутон има Economy & 10 degree heat ...
    Жалко, много удобна функция.моите никога не са мирисали.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

drekinov, как ти се струва дайсейкай 6? Струва ли си парите?
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 01-06-18 в 19:44.

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

@drekinov: Само 5-та серия има втори цилиндър. И въпреки, че сервизното показва "шоково" повишаване на минимума аз такова не съм забелязал. Вкопани са ми климите и няма как да меря. При нашите взехме едно Mitsubishi 20ZS-S, който е с минимум 1.2kW по спомен. Разликата е, че Mitsubishi винаги духа топло, а Тошибата дори при < 2С ("високия минимум") си духа хладно, така че това за 1.1 минумум изобщо не ми се вярва. Тоя климатик никога не е духал топло. На Тошибата вътрешното тяло съм го виждал може би само няколко пъти за 5г да спре за малко, като яко е напекло слънцето. То сигурно и затова им заминават лагерите за нула време.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Стига с тия глупости от сбърканите и измислени сервизни на Тошиба. Няма модел на дайсейкай, който да не е с ДВА цилиндъра. На 5 серия може да се изключва единия, заради по-калпавата електроника.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

RAS-13N3KVR-E, май няма два цилиндъра, май е в графата дайсейкай.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Как искам някой V8 с калпава електроника, че да му се изключват 4-те цилиндъра...
    Този пост е редактиран от dwrbudr; 03-06-18 в 10:14.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Купуваш два москвича, миеш двигателите им с водоструйка и ги връзваш на твърда връзка!

17. Тук е от
    Mar 2018

Относно Daiseikai 6-цата .. доволен съм до толкова до колкото за цялото време от 5 години до преди няколко месеца не съм му намирал махна .. пръщят ли му пластмасите - да ... шумно ли прибира / движи клапите - да ... спа ли две години бебе в стаята, която е 12 кв.м без проблеми .. - да спа. Топли ли / охлажда ли достатъчно добре (стаята в която е 12 кв.м + 12кв.м стая на преход зад него (не духа директно) + коридор 3-4 кв.м + баня и тоалетна 4-5 кв.м + помага ли на RAS-225ER в още 24 квадрата) до 0-5 градуса и то при power select 50% - Да .. около нула градуса вече въглищата си бяха необходимост заради RAS-225ER който не съм го избирал аз. Следил ли съм го на всяка минута колко консумира - не .. като ми скочи сметката за ток на 160 лв ми беше ясно че RAS-225ER е виновен защото една зима плащах толкова и седях на студено само и единствено с него та 6-цата си е икономична.

В момента, в който почнах да чета във форума разбрах че избора на климатик е нещо по-сложно и от висшето образование. Там поне като ми писна след първия семестър им теглих една майна и не си късам нервите. Блажени са незнаещите!

По темата изчаках няколко дена преди да пиша каквото и да е за да не се трупа офтопик, но за съжаление от толкова много отговори отново не става ясно кои са объркващите опции и как се експлоатира машината в помещения с малки топлозагуби (това отново в някакви граници защото едно е ново строителство с 10-15 см 0.35W/mk и стъклопакети К стъкло 1.1-1.3w/mk примерно (сега) , друго е преди 10 години с 5-6 см изолация 0.5w/mk и обикновен стъклопакет 2.8/2.9w/mk ; та отново блажени са тея без топлоизолация защото там daiseikai-а би работил като песен (предполагам). Даже предполагам, че собствениците на апартаменти от строителя или поне първите собственици са още по облекчени защото поне може да си осигурят проектите по ОВК където би трябвало на всяко помещение да му е изведена необходимата мощност при климатичните условия на града и изложението което има. Като се загубят тея неща във времето вече всеки тълкува изолациите и необходмата мощност кой както може на око.
    Този пост е редактиран от drekinov; 05-06-18 в 11:10.
    popov и milanov харесват това.

18. Тук е от
    Jun 2018

Здравейте!
    Тези дни ми предстои да си закупя въпросната Тошиба. Искам да ми препоръчате от кой магазин във Варна да я закупя, така, че да попадна на грамотен монтаж. И може ли да ми кажете, какво трябва да е минималното разстояние от вътрешното тяло и тавана, за да функционира правилно климатика. Имам предварително прекарани комуникации за мулти сплит система, които малко ме ограничават. Помещението е 25 кв.м., с височина от 2.60 м, ново строителство с 10 см външна изолация, троен стъклопакет, седемкамерна дограма, с две изложения - запад и север.
    Изключително ще съм благодарен на всеки който ме консултира!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе