Страница 19 от 76 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1139
Like Tree699Одобрявам

Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE

Този начин на отопление в голяма част от случаите върви с екстрите шумове и духане в различна степен и изразеност. Няма как да е иначе при наличието на толкова много движещи се части, течности и газове. И дори едни и същи модели не винаги може да се сравняват, защото монтирането на различни места създава уникални комбинации от условия за всяка машина.
    Който не може да се примири с тези особености (като мен) използва други начини - парно (централно или локално) с радиатори или подово.
    mimojef, Mega, SPSt и 2 други харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това не обяснява тракането ,шума не е нормален .. нормалните шумове са всеизвестни
    rosswen и joroooooo харесват това.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

В последните години наблюдавам масово снижаване на качествата на корпусните пластмаси и то не само при климатизаторите.И една от причините са вторичните пластмаси, получени от отпадък, които се влагат обратно в производството.Тенденцията е масова.Страдат здравина и твърдост.
    Aleksandars, rosswen, ivan9494 и 1 други харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

То така става - бял капак с вторична пластмаса. Щрак и готово.

А формата,конструкцията, оребряване, начин на захващане....това нямало значение за пуканици и коравина.
    Има си и първични пластмаси с достатъчно ниска цена.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2020

Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
    За да стане филма пълен ще добавя, че от време на време чувам същия шум като от т. 2 и на моя General 12KMTA. При мен е само на най-ниска степен и ако променя градусите, понякога не се чува с дни.

По някаква случайност външното ти тяло да се намира точно зад вътрешното? При мен е така и се чудя дали шума не е от външното... По-интересното е, че жена ми не го чува. Явно сме с по-чувствителен слух.

Двете тела са на различни стени с тръбен път около 3-те метра. Към 40 см от тръбният път са "видими" в стаята.
    Както бях писал и по-назад в темата - ако изключа климатика от ДУ за 5 минути, после го включа пак и въпросният звук (виенето) от т.2 и т.3 (*от поста ми по-горе) изчезва , спинкам си като пич и дори на сутринта го няма.
    Климатиците ми НЕ се изключват! Работят си 24/7.
    Тя и моята жена не го чуваше, ама като го записах с телефона и ми казва: "аааа, да... има го, наистина". Наистина не бих обърнал внимание и не бих се подразнил АКО не ставаше дума за спалня.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Този начин на отопление в голяма част от случаите върви с екстрите шумове и духане в различна степен и изразеност. Няма как да е иначе при наличието на толкова много движещи се части, течности и газове. И дори едни и същи модели не винаги може да се сравняват, защото монтирането на различни места създава уникални комбинации от условия за всяка машина.
    Който не може да се примири с тези особености (като мен) използва други начини - парно (централно или локално) с радиатори или подово.
    Ами не мога да се съглася! Пак казвам, че ако беше единствена машина, лесно щях да се примиря с тези особености... просто бих го приел за нормално. Е, да, но моите са няколко - виждам и чувам начина на работа на идентична машина и тук идва въпросът: "защо тази работи така, а другата - не?"

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Миланов, пази си краставиците за неотглеждащи такъв продукт.Казах една от причините.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Пукането и тракането при някои климатици не се дължи на вторична пластмаса.
    П.П.
    Вторична пластмаса е масово при играчки за деца - камиончета/колички. Лицевата страна боядисана, а като го разглобиш от вътре - тъмно сиво. И трошливо като солета.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Рециклираната пластмаса е масова и при битовите климатизатори...

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

От капачки ги правели казваш.

12. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Е, те Мерцедес и БМВ ( и други) ги напълниха с рециклирани пластмаси, та какво остава за климатиците.
    Нормално е.
    rosswen одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

Не е проблема в рециклирания материал. Не вярвам и пластификатори и други добавки да са спестили. Ама това пусто олекотяване в комбинация с форма и пригодност за автоматизироно шприцване и вероятно проста (еФтина) матрица ...водят до конструкция тип вестник,пукане и даже понякога саморазпад...

Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

На първия запис ми се струва, че бучат лагерите на мАтора.
    На третия запис се чува ритмично чукане - тоест т.нар. "втулка"
    Alexi, tanatos и joroooooo харесват това.

16. Member
    Тук е от
    Jul 2020

Още един ъпдейт от мен.
    Днес като излизах с детето на разходка, се загледах (и заслушах) във външните тела на климатиците.
    На една от машините забелязах това:

В първия момент си помислих, че някоя птичка го е н@@к@л@ ... обаче го има на 3 от 5-те външни тела по абсолютно идентичен начин.
    На мен лично ми прилича на някакво масълце... оставям на вас, колеги, да кажете от какво може да е.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сажди, засмукани от обменника, нямай грижа.
    rosswen и joroooooo харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2020

Добро утро!
    Тази сутрин е -3 и доста мъгливо.
    Две от 10-ките ги "хванах" да дефростват (най-накрая). Дефростът трае ~10 мин. Тази в моята стая я чух към 4:30 тази сутрин и после към 8:30 още веднъж.
    Има си лекото пукане на пластмаса като изстива вътрешното тяло.
    Тръбите на едната ми десятка са изцяло скрити, а на другата има 30-40 см в стаята преди да "излезнат" навън. Там, където тръбите са скрити, самият дефрост почти не се забелязва и усеща (освен, че топлият поток въздух спира)...
    В моята стая обаче (където са 30-40 см от тръбният път) се чуват "съскането" и движението на фреон, и то доста осезаемо... Тук очаквам колегите с опит да кажат дали това е нормално заради част от тръбния път в стаята ИЛИ е заради възможно твърде много огъната тръба (там където е чупката/завоя на тръбния път към външното тяло).

За консумацията на ток по време на самия дефрост не мога да кажа, тъй като на тези двата нямам уред, който да измерва.
    При външна Т= -3, задание 24 и автоматичен вентилатор в детската, консумацията беше 290 вата.
    ---------------
    Все още чакам посещение от сервиза във връзка с отстраняване на проблемите с: шумното вътрешно тяло, паразитните/виещи шумове от други 2 десятки. Чудно ми е ако съм нацелил машини от дефектна партида (напълно е възможно), как ще постъпят от сервиза - предвид, че машините са едва на няколко месеца... дали ще ходят в сервиз ИЛИ ще си имам нови вътрешни/външни тела
    Как мислите, колеги? Какво показва практиката?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 76 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Samsung S6 Edge +
    От KI_YOOU във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 15
    Последно: 20-04-16, 16:17
  2. Samsung Galaxy S7 & S7 Edge
    От kod във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 1
    Последно: 24-03-16, 13:07
  3. Съвет за Покупка на ТВ Plasma or LED Edge
    От vlady_1986 във форум Телевизори
    Отговори: 21
    Последно: 02-05-13, 08:25
  4. NXcam na Solid Edge
    От mmt във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 25-06-07, 12:10
  5. EDGE - вече и у нас
    От Lupus във форум Технологии
    Отговори: 18
    Последно: 16-03-05, 01:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе