Темата е за toshiba edge, така че си пиши и за твоите.
Даже мога да драсна и за моя ( не е edge) та да видите колко дълбоко е заровено ....
- - - - - - - - - -
П.П.
Опс, сега видях че твоят май е мирай.
Еми пусни си тема....
Темата е за toshiba edge, така че си пиши и за твоите.
Даже мога да драсна и за моя ( не е edge) та да видите колко дълбоко е заровено ....
- - - - - - - - - -
П.П.
Опс, сега видях че твоят май е мирай.
Еми пусни си тема....
Точно така, различни модели са, с различни компресори. Отделно, че шумът от компресора може да е от калпав монтаж. Имам наблюдения над най-ниския клас на Тошиба, от по-старата генерация - AvAnt 13-ка, вече е на 3-4 години. Нито му вият лагери, нито втулки му тракат, нито вие вътрешното от компресора. Това са моите скромни наблюдения.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Едно лирично отклонении, купих едно адапторче (импулсно захранване) за една RGB лед лента - жужи/вие та се скине. На друг товар - рутер, бяла лед лента никакъв проблем, тишина.
На RGB- то цветовете се получават с пвм (на импулси) и явно при такъв динамичен товар се получава това жужене. Имам на същият производител други импулсни захранвания и при тях такива проблеми няма.
Та според мене това виене при тези клими нищо чудно да си е от стечение на обстоятелства/конструктивно оформление. Само хипотеза, да не каже някой, че правя индуктивни заключения. (от един частен случай на стената към цялата гама)![]()
На база между 50 и 100 броя монтажи годишно от сериите Шорай и Едж. Въпреки че Едж е доста по-нов модел сме ходили на повече рекламации отколкото при Шорая.
Абсолютно е така, аз проблеми с марката като цяло нямам, даже и от Сея модела съм доволен - там не помня да сме сервизирали дори и една бройка. Единствено съм разочарован от Едж засега.
Вътрешните тела на Едж с мотори като на старите тошиби ли са? DRM-340-30-2
Ако да, виждам, че във форума има оплакване и от старите мотори.
- - - - - - - - - -
Според мен на записа вие мотора, а не компресора.
Ползват се евтини лагери, в които е сложено минимално количество грес, а ако са някаква стара залежала партида(по-евтина доставна цена) греста е изсъхнала. Това че още нови стават шумни не е изненадващо.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 08-01-21 в 15:40.
а на Сузуми кой модел е ? че моето клони към 7г ,мотора е перфектен ..
Значи с по-малка турбина и с по-слаб мотор.
Сега си обяснявам защо при някои модели лагерите издържат много по-дълго. Просто са значително по-малко натоварени.
Гледам на новите тошиби са им сложили по-мощни мотори, и с прилични обороти на турбината както при панасоник.
тия лагери 601 ги слагат на много по натоварени места ,не е там ключа за палатката ( ще спомена че има ъглошлайфи 1000 вата на 6000 оборота с тия лагери )
Напротив Алекси, наскоро направих задълбочен ресърч относно лагерите, и проблемът е точно в непоходящо подбрани тип лагери за тези мотори, които не издържат натоварването. Това естествено се прави заради икономия и по-висока печалба.
Малко лирическо отклонение от темата - лагерите се делят на няколко основни серии в зависимост от натоварването, което могат да понесат.
Серии подразделяются на 5 основных и две дополнительных. В первую входят:
· свръхлека; 6900
· особено лека 6000; 608zz са лагери от особено леката серия
· лека 6200
- средна 6300
и т.н...
- - - - - - - - - -
Причината лагерите да стават шумни с времето е увеличаващата се радиална хлабина. Няколко десетки часа работа при по-големи натоварвания, отколкото лагерът може да понесе, при повишена температура, или при недостатъчна смазка са достатъчни условия да се увеличи радиалната хлабина, и лагерът да стане шумен. С времето проблемът се задълбочава все повече...
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 08-01-21 в 22:46.
а де това имах предвид не е проблема в избора на размер лагери ,а по скоро в качеството им .. как в някой машини карат по 15г ( особено на 100 волта има много примери ) а други изкарват 1-2г ..