...да харчи 100 вата и да прави Киловат - да струва под 1000 лева...
Дей туй чудо?И аз искам.
Аха - “Звездна Светлина” - джедайски климатик .
...да харчи 100 вата и да прави Киловат - да струва под 1000 лева...
Дей туй чудо?И аз искам.
Аха - “Звездна Светлина” - джедайски климатик .
Най-вероятно е така. Мисълта ми беше съвсем различна. Не искам да защитавам или оплювам която и да е марка. Всяка има своите плюсове и минуси, както и дефекти. Коя повече, коя по-малко. Не обичам изпадане в крайности. В зависимост от желанията и разбиранията за отпление с климатици, за едни хора са подходящи едни марки и модели, за други-други такива.
П.п. Относно дефроста на конкретния модел-чул съм го с ушите си, машината е монтирана от грамотен мъж (не е от калпав монтаж). Изказвам лично мнение. Примерно, на МЕ-То в спалнята ми и ZS-S са доста по-тихи и незабележими. Особено на МЕ-то ми, колкото и да го недолюбвам в някои отношения.
Малко с риск да ме иронизират и бъзикат знаещите, но ще попитам:
На моите климатици им дават по спецификация "отопление до -15"... в същото време в гаранционната карта се казва: "... не изключвайте уреда, когато Т падне под 0-та."
Приемаме (теоретично), че утре Т ще е -20 или дори -25... Как да постъпя правилно в такава ситуация? Кое е най-доброто за машините? Мога ли да им навредя по някакъв начин ако ги оставя да работят при -25 (примерно)?
Нищо им няма, да работят.
Ще харчат повече, ще топлят по-малко.
Ще изкарат, не е проблем.
Може да намалиш заданието, ако искаш да ги облекчиш малко.
Да Ви имам проблемите.
Аз предложих EDGE като алтернатива на DC12RQ който човека си беше избрал сам и понеже оплюх лг-то за автоматичния вентилатор човека си взе трошливата.
Сега като чета темата направо настръхвам. Към края на другата седмицата и обещаното трайно застудяването ще имам обратна връзка, дали и той е дръпнал от късите клечки.
то хубаво ама пробвай да смениш едни лагери да видиш колко е лесно и удобно .. за подов не коментирам но за стенен си е занимавка ,няколко човека даже си прецакаха моторчетата
Лесно и удобно при подов. Това го изтъкнах като предимство в отговор на rosswen дето чул, че някой написал, че подовите имали проблеми.
Лошото на EDGE-a е, че освен тракащи вътрешни тела, има и проблем с някои външни.
Моето го докладвах на сервиза за проблем със странен шум, а се оказа, че наистина имало НЯКАКЪВ проблем...
Лошото е, че и сегашното външно тяло (което получих като замяна за моето), както и това на детската (станаха вече 2) също имат "онези странни звуци и виения"... При това те се появяват още при положителни температури (4-5 градуса), а пък при -4 беше чудо...