С 1,3W на стендбай 4kWh не могат да се получат за 1 месец.
- - - - - - - - - -
Моята тошиба е на 6,5W и да месец харчи 4,7kWh.
На моменти ги прави по 5-6-7 W/h.
Москов, с това меря: https://www.technopolis.bg/bg/Energi...HS110/p/565866
https://www.youtube.com/watch?v=-dlj...BC%D0%B0%D1%82
някакво наследниче се пръква набързо и без особени фанфари .. дано са отстранили проблема с мотора на вътрешното тяло .. руснаците не са особено доволни
Вчера го гледах. Като цяло стигнах до заключенията - тихо вътрешно, с недомислена клапа, която завихря потока, вместо да е ламинарен. Външното като на Хаори-шумен и вибриращ компресор (направен съвместно с Мидеа). Това поне по техните думи, като цяло доста добро ревю направиха Август на двата модела.
Жоро не е писал скоро. Явно е рахатясал.
Чакай да погледна темата за ДайСейКай. Да не се е преместил там.
според мен сега не ги ползва ,за това няма проблеми
Опааа, тук съм
Писал съм ви и преди, че машините се ползват само за отопление. Не съм на адреса, откакто сложих Дайсейкая. До към края на април са работили само той и Еджа в стаята на майка ми - няма проблеми. За другите ще пиша пак (дано пък не) чак на есен.
BTW! След ъпдейт на wifi контролерите, машините консумират по около 1.4W/h в стендбай.
- - - - - - - - - -
Баш
Типично по български, първо поръчах дискутирания климатик и след това тръгнах да чета отзивите. Сега съм леко на многопът защото монтажът ще е утре, а имах намерение да поръчвам още два. От една страна съм силно разколебан, от друга не чух лоши отзиви за сервиза, което ме успокоява, че дори и при мен да се случи фал ще се намери решение.
Тъй като темата е замряла поради отсъствието на създателя и, ще помоля професионалистите да си кажат още веднъж мнението (натрупал се е опит за цял сезон) - описаният случай е някакво лошо стечение на обстоятелствата или наистина качеството на Тошиба се е сринало? Да рискувам ли и аз с 3 климатика от същата серия или да се насочвам към други марки и модели? Гледах и няколко руски клипа, но не ми стана много ясно дали сегашните GMCC компресори са добрите стари двойно-роторни на Тошиба? Дали пък китайците не са икономисали нещо от технологията с цел намаляване на цената за сметка на качеството?
Благодаря!
Аз също си поръчах такъв. Нямам притеснения има огромно количество монтирани бройки без проблеми. Не знам дали има значение, но ще е от вносителя ахи кериър.. дано всичко да е наред.
Сигурно е било кофти партида. Освен Жоро, като гледам няма други оплакващи се или ако има, са малко. Иначе компресорите GMCC мисля, че са Мидейски, ако греша поправете ме и не са двойнороторни. То и в предходните модели, повечето компресори бяха еднороторни. Само при Suzumi 16-ка мисля, че бяха двойнороторни.
По-скоро на КОВИД партида ми мирише - ти май си се отказал? Иначе GMCC (поне според казаците) си е "Мидея" откупена от Тошиба, което никак не ми харесва - Мидейка съм нямал, ама на Грии му сърбам попарата. Колкото до двойно-роторните (може и да са ме излъгали) но имам наблюдения върху работата на един Авант - никакви забележки.
И все пак се надявам някой от специалистите да сподели преки впечатления докато не съм се гръмнал с още 2 климатика.