Днес, като позабърсвах вътрешното тяло на 10 едж, вудях че кутията на вътрешното тяло се мести свободно наляво-надясно около 20мм. Цялото пластмасово тяло се мести заедно с турбината и другата карантия, без да се мести топлообменника.
Това нещо нормално ли е, или да си викам техника, монтирал климатика? И без това понякога при старт след он/оф придрънква леко вътрешното тяло, но само понякога.
При другите ми клими няма това нещо, но са и други марки.
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Погледни щипките които свързват тялото с планката на стената.
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Уж виси на тях. Уж... От ляво се вдига доста, и си пада свободно на тях. От дясно не мърда нагоре- надолу, но там го държат тръбите, които излизат директно назад през стената. Трябва ли да му сваля пластмасовата коруба на вътр.тяло?
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Здравейте,
И аз да се включа в темата, взех два броя от въпросните - една 10ка и една 13ка, съответно отопляват 13кв спалня и 23кв хол плюс 7кв коридор помежду двете стаи. Дотук съм доволен(въпреки че е първи климатик и нямам големи наблюдение от инверторите) бързо стоплиха като ги пуснах преди няколко дни, при около 5 градуса. То не че във Варна в мн студено, но като дойдат студовете ще споделя мнения.
Взех си едно ватметърче и го закачих за контакта да видим 13ката как ще харчи, но след поставянето му и изключването от тока нещо не е в ред. Изключих го напълно, извадих щепсела сложих и го пуснах обратно. След тази операция клапата при отопление не застана на стандартната позиция ниско и не обдухва с топло, седи на он/офф позицията и дава неутрална струя(по скоро студено). Пробвах с резет и смяна на режимите, но няма ефект засега.
Имате ли подобни наблюдения? Какво мога да направя като действия за да го върна към живота?
ПС:на 10ката се чува леко потракване, може би се е усилило от началото, но ще видим как ще се държи.
UPDATE: Оправи се, но клапата си я мръднах с дистанционното. Предполагам температурата е била достигна и затова не е мърдал(понеже и малкия беше се изключи л по това време)
Този пост е редактиран от ddd1; 14-11-21 в 00:50.
Питанка към хората с опит (преди да звъня в сервиза)...
Значи, от няколко дни, когато Edge-a дефроства, след края на дефрост, започва да духа направо студено... това продължава около 1-2 мин. като през това време компресорът плавно развърта от 0 до 500 и нагоре вата... след това вече е окей. До следващия дефрост...
До преди това, при дефрост (да се чете след края на дефроста) - първо се развърташе компресора до към 500 вата и едва тогава турбината завърташе, при това с топла въздушна струя!
Идеи що така? Четирипътник за смяна може би? Гадая само...
Според мен преди не ти е правило впечатление.
Нямаха ли някаква функция за винаги топла струя? Която евентуално някой е изключил.
не би следвало да тръгва вентилатора ако топлообменника не е вдигнал някакви градуси
Е той поне има база за сравнение.
Виж другите как са.
Напротив! Втора зима му е при мен и съм им наичил вече и кътните зъби. Твоят как тръгва след дефрост?
- - - - - - - - - -
Нищо не е пипано като настройки (в т.ч. и сервизни)!
- - - - - - - - - -
Не знам дали има и за Едж.
Привет,
И при мен от няколко дни забелязах подобно на успиване поведение, картинката е следната - 13ката в хола стой със свалена клапа след някое спиране и никаква реакция(не духа изобщо), като това продължава някакво известно време, да кажем час-два. В същото време 10ката в спалнята си спира за малко и веднага продължава вентилатора, не съм ги хванал да дефростират поне засега(Варна не е чак студено тези дни).
На ватметъра същото положението, около 250 вата и вътре тялото спи, няма контролни издухвания както по принцип.
Та като съвет ако може да кажете - да ги викам ли гаранцията да си го гледат? Мисълта ме е ако не направи при тях подобно поведение как ще ме диагностицират(като го спра и пусна от дистанционното се оправя за няколко часа).
Sent from my M2004J19C using Tapatalk