не знам дали има чак толкова много недоволни от него , но не е за техния пазар предназначен .. разликата е доста голяма то е достатъчно да го сравниш с топ моделите на тошиба на 100 волта дори и отпреди 10г ..
не знам дали има чак толкова много недоволни от него , но не е за техния пазар предназначен .. разликата е доста голяма то е достатъчно да го сравниш с топ моделите на тошиба на 100 волта дори и отпреди 10г ..
http://www.ekomatik.com/magazine.php?sub=articles&aid=9 има ли нещо вярно
Глупости, глупости, глупости... Надявам се, че темата няма да премине в друга посока, за да не се стига до налагане на мерки.
"и щe Ви служи 7-12 години. "
и според мен са глупости ,но все пак не се занимавам с това.
Всички нстройки са същите от преди година.Не се пипат.Скоростта е автоматична.Термометъра си е все същия на същото място.Градусите рядко се пипат.След профилактиката извършена от климаком машината не работи както преди.Естествено ми извадиха вода от 9 кладенеца само и само да не го погледнат.В момента при -11 усеща се като - 19 работи няколко часа на 21 градуса отопление на термометъра показва 20 и си топли.предвид високоия минимум на машината би трябвало да преотоплява лично мое мнение.Има топлозагуби предполагам но миналата зима при настойка 16 гр. на дистанционното в стаята беше 21 външна -10.
Този пост е редактиран от Hristo Todorov; 30-01-14 в 20:28.
Странно.....Едното ми GE25,което е на 1 година също вече държи 2-3 градуса надолу.Миналата зима при същите настройки беше точен! 24С heat,фан - авто,жалузи - едно положение нагоре преди вертикала.Стаята не съм му сменял , както и мебели не съм местил .Като му вдигна вента на 3 ги прави градусите,на авто - не.Може ли да е зацапан вътршния темп. датчик например?Иначе като беше -18С при нас - духаше си гореща струя.
Когато на вън стане топло вътре става по хладно странно но факт.Правят са на умни и бъркат малко сметките
Здравейте отново! Имам следния проблем. Вчера тръгнахме да пускаме климатика, включи се обаче в един момент дистанционното спря да да подава команди. Натискам копче-нищо. В следващия момент почва да подава по няколко команди и побърква климатика. Занесох го в магазина, човекът го чисти не знам какво, после ми даде някакво оборотно докато го оправят. След 15 мин ми звънна, че са го оправили-някакъв "кварц" бил счупен, били сме го изтървали. Нямаме спомен да сме го изтървали, но както и да е. Смених му и батериите, сега уж работи, но пак понякога отказва да изпрати команда. Въпросът ми е-имат ли някакви вродени дефекти тези дистанционни, възможно ли е проблемът да е във вътрешното тяло?
Не знам за вродени дефекти при дистанционните на МЕ. Трябва да се види къде е проблема? С камера на телефон можеш да провериш дали диода излъчва. На камерата се вижда ясно при натиснат бутон дали свети. Ако излъчва или вътрешното не приема, което е малко вероятно. Или ДУ не излъчва правилния код. Най-вероятно проблема е в ДУ.
Аха...а какъв е тоя кварцов елемент, дето се бил откачил? Така каза човекът в магазина. Ако аз го отворя мога ли да направя нещо? Ако го занеса на някой, който се занимава с електроника дали ще го оправи? Че нещо човекът в магазина не му се занимава май. Той климатикът е гаранционен, в понеделник идваха да му правят профилактика, но само са го измили и ги е домързяло да го пуснат. Нещо казват, че гаранцията и профилактиката не покривали дистанционното
Гаранцията не покрива ДУ. Има кварц, не може без него. Дали е било това, или друго не мога да гадая. Както и дали даден човек може да го оправи или не. Едно е ясно, добре е да го види някой, който знае какво прави. Относно профилактиката, вносителите не изискават от фирмите да мият климатиците, това е работа на собствениците. Изисква се да се замерят работните параметри на машината и ако има отклонения да се вземат мерки. Това е целта на профилактиката в гаранционния срок.
Рай е климатика от 2011 го имам и отоплявам близо 80м3 с вътрешна изолация. Да чукна на дърво само профилактика му правя
Ееее не......ще го изхвърля това GE. Вън е +7 градуса, нагласен на 23 градуса в стаятя 24 градуса А той прави ДефросТ...
..:-(
Не упоменаваш, в колко квадрата е сложен...имало ли е мъгла...и т.н. Като гледам на много места из страната тези дни има мъгли. Дори тук в Казанлък вчера имаше, което се случва много рядко. Не съм забелязал моя да прави дефрости без нужда още повече на положителни температури.