Страница 3 от 15 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 220

Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #31

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    Въпроса НЕ Е дали при зазоряване или смрачаване да се кара на фарове- това е задължително, въпроса е дали през деня лятото да се кара на фарове-когато е 40 градуса както е днес.Пък като ви е писнало от такива марди направете и вие нещо-обадете се в КАТ да го глобят някой такъв като се разминете с него...

    Такава законодателна тъпотия могат да "измислят" само ГЕРБер -депутати.За 3 години толкова могат ...

    При слънце изгряващо в 5.30 сутринта и залязващо 21.30 и нажежаващо въздуха до 42 градуса на сянка над 80 % от водачите си слагат слънчеви очила, за де не им се уморяват очите от ярката светлина и да не ги заслепяват отблясъци на прозорци, на огледалната мараня над асфалта образувала се от горещината и силната слънчева светлина, те депутат-ГЕРБерите измислили да се пускат светлини ... А,бре кажи и повече нищо недей да казваш ... под шапка акъл не вирее ...-така казваха мой познати навремето ...

    Тази разпоредба ще просъществува не повече от 3 -4 месеца след изборите за парламент другата година.

    Когато започват да се приемат безсмислени закони това означава само едно- Законодателният интелект на депутатите вносители на "умни" тъпотии във формата на закон се е изчерпал и се чудят как да имитират дейност за оправдание на заплатите си от 5000 лева месечно, че иначе ще излезне че няма нужда от тях ...


    В скандинавските страни има такива разпоредби, но там зимата е доста по-дълга и климата е съвсем различен като нито едното от двете не може да се сравнява с нашите...

    А за тези халогени- еми всеки фар или крушка се измества при шофиране и може да започне да бие нагоре-то затова всяка година се минава технически преглед, водачите да си калибрират фаровете/светлините на автомобилите поне веднъж годишно...


    Но едно да знаете- Когато някой внася изключително тъпи закони за приемане, значи вече няма никакви идеи и не знае какво следва да направи за да реши най-сериозните проблеми, като по този начин отвлича вниманието от съществуващите такива и имитира дейност в полза на народа ...


    Ето какво е казал дядо ви Ноам Чомски(четивото е само за тези който могат да мислят и не са изпаднали в транс, не са под влиянието на Кашпировски-Борисов или някой друг, не са в мисловен ступор или подобно състояние) за случаи като този:

    Ноам Чомски е съставил списък на „10 начина за манипулиране“ с помощта на медиите.



    1. Отвличане на вниманието. „Постоянно се отклонява съзнанието на хората от реалните социални проблеми, превключвайки ги към теми, които нямат реално значение. За да постигат такъв резултат, според който гражданите да са винаги заети с нещо и да нямат време да мислят, от полето – в кошарата, както и всички други животни ( цитат от книгата „Тихо оръжие за тихи войни“).

    2. Създават се проблеми, а след това се предлага начин за решаването им. Този метод е наречен „проблем-реакция-решение.“ Създава се проблем, един вид „ситуация“, разчетена така, че да предизвика реакция сред хората, така че те самите да поискат приемането на мерки, които са необходими на управляващите кръгове. Например, допускане на ескалация на насилие в градските райони или кървави терористични актове, с цел гражданите да изискват приемането на закони, насочени към засилване мерките за сигурност и политики, засягащи гражданските свободи.Или да се предизвика икономическа криза, за да се приеме като необходимо зло нарушението на социалните права и съкращаване на социалните услуги.

    3. Методът на постепенното прилагане. За да се постигне приемането на непопулярни мерки, е достатъчно те да се въвеждат постепенно, ден след ден, година след година.Именно по този начин бяха наложени принципно нови социално-икономически условия (неолиберализъм) през 80-те и 90-те години на миналия век. Минимизиране на функциите на правителството, приватизация, несигурност, масова безработица, заплати, които вече не осигуряват достоен живот. Ако това се случи по едно и също време, най-вероятно би довело до революция.

    4. Отлагане на изпълнението. Друг начин да се прокара едно непопулярно решение е да се представи като „болезнено и необходимо“ и да се получи в един момент съгласието на гражданите за неговото прилагане в бъдеще. Много по-лесно е хората да се съгласят на жертви в бъдещето, отколкото в момента. Първо, защото това не се случва веднага. Второ, защото повечето хора винаги са склонни да таят наивна надежда, че „утре нещата ще се подобрят“ и че тези жертви, които са поискани от тях, могат да бъдат избегнати.Така се предоставя на гражданите повече време да свикнат с идеята за промяна и смирено да ги приемат, когато му дойде времето.

    5.Отношение към хората като към малки деца. В по-голямата си част пропагандните изяви, предназначени за широката общественост, използват такива аргументи, символи, думи и интонация,като че ли става дума за деца в училищна възраст със забавено развитие или с психически увреждания. Колкото по-настойчиво някой се опитва да заблуди слушателя, толкова повече той се опитва да използва инфантилни словесни форми. Защо? Ако някой се отнася към човек така, сякаш той е на 12 или по-малко години, по силата на внушението, в отговор като реакция на човека също ще липсва критична оценка, което е типично за деца на възраст 12 години или по-малко.

    6. Да се атакуват емоциите на човека в по-голяма степен, отколкото мисленето му. Въздействието върху емоциите е класически метод, който има за цел да гарантира, че ще се блокира способността на хората да правят рационален анализ, а в крайна сметка дори и на способността им за критично осмисляне на събитията. От друга страна, използването на емоционалния фактор може да отвори вратата към подсъзнанието, за да се вкарат там мисли, желания, страхове, притеснения, принуждения или устойчиви модели на поведение …

    7. Да се държат хората в неведение, като се култивира посредственост.С това се гарантира хората да не са в състояние да разберат техниките и методите, използвани, за да бъдат контролирани против волята си. Качеството на образованието, предоставяно на по-нисшите класи на обществото, трябва да е толкова оскъдно и посредствено, за да може невежеството, което разделя по-нисшите класи на обществото от върхушката, да остане на такова ниво, което нисшите класи да не могат да преодолеят.

    8. Насърчаване на гражданите да се възхищават на посредствеността. Да се насърчава в хората идеята, че е модерно да си глупав, вулгарен и груб …

    9. Засилване на чувство за вина. Да се застави отделният човек да вярва в това, че самият той е виновен за собственото си нещастие поради липса на умствени способности, умения или усилия. В резултат, вместо на бунт срещу икономическата система, човек започва самостоятелно да се занимава със самоунижение, самоунищожаване, да обвинява за всичко себе си, което го води неминуемо до тотална и нескончаема депресия, като всичко това води към апатия и бездействие.

    10. Да се знае за хората повече, отколкото те самите знаят за себе си. През последните 50 години напредъкът в областта на науката доведе до образуването на все по-разширяваща се пропаст между знанията на обикновените хора и информацията, която притежава и използва управляващата класа. Благодарение на биологията, неврологията и приложната психология, „системата“ има на разположение най-съвременни знания за човека, в областта на физиологията и психологията. Системата е в състояние да научи за обикновения човек повече, отколкото той знае сам за себе си. Това означава, че в повечето случаи системата има по-голяма власт и в много по-голяма степен контролира и управлява хората, отколкото те могат сами да се контролират.



  2.  
     
  3. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    984
    #32

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!


  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #33

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - при&#

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Какви 2 литра отгоре? На мен с климатика ми се вдига разхода с 0,5л/100. Винаги карам с пуснати фарове и приветствам това решение. Писна ми от разни заспи, които в 10 часа вечерта ми карат без фарове.
    който кара вечерта без фарове да си го отнася.
    Това за климатика дето харчел под 1л е абсурдно.
    Ако караш извън града при 40градуса и набичен климатик в колата, и в града пак при 40 градуса но в задръствания искам да видя дали пак ще е 0.5л/100
    и понеже много пътувам и не вярвам на показателите на таблото ( разходомера не е точен прибор - при спукане без газ ми дава 0л/100 - абсурд просто.) ще ти кажа: между 2 и 3 литра в зависимост от двигателя и натовареността на пътя.
    Изпробвано е с поне 5 коли с мощни и със слаби двигатели - под 2л/100 с климатик не видях.Но не гледам раходомера а знам колко километра и колко литра съм сложил и защо едни 5л ми се губят за целия преход.
    Но тук влизаме в друга тема

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #34

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    И как да задължиш хората да пускат своевременно светлините освен ако не ги задължиш да са пуснати постоянно? И аз не говоря само за забравени фарове вечер. Редовно срещам коли без фарове привечер, при дъжд, дори и в мъгла. Най ме дразнят пък някои, които са си направили трудно да врътнат копчето, но само на габарити, а то вали като из ведро например. Ще спестят виждаш ли 5 ст.

    Колкото до разхода, наистина цитирам показания от компютъра на колата, но отклонения при показанията му от 2л. при моите коли са абсурдни защото говорим за 30% разлика, което елементарни сметки отхвърлят.
    При последните ми 3 коли, разликите през годината в разхода е в границите на 0,5-1,5л/100. Като високите стойности са през зимата, когато всеки ден работи 10-15 мин. на място докато чегъртам леда или рина сняг.
    Много хора не реагират правилно като карат на климатик. Компенсират леката загуба на мощност със здраво натискане на педала, а това нормално може да покачи разхода дори ис повече от 2/100.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #35

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    .
    При последните ми 3 коли, разликите през годината в разхода е в границите на 0,5-1,5л/100. Като високите стойности са през зимата, когато всеки ден работи 10-15 мин. на място докато чегъртам леда или рина сняг.
    Сметките ти не са верни. За 1 час разхода на ПХ е 0,8 до 1л в зависимост от кубатурата. Ти за 15 мин ще раздробиш лед дебел 5 мм .
    Разхода с включен климатик е над 1л .
    Имам пресен случай по магистралата Ямбол - Пловдив вместо 8,7-8,9л стана 11 л при скорост 130-140 и вятър с дневнои светлини с обша консумация почти 0,25 А

  7. Junior Member Аватара на latzi
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    80
    #36

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    Добре де щом ще ви стане по скъпо да карате на фарове защото ще ви се вдигне разхода. Карайте колело в града. Или няма да можете щото ей така си ви е кеф да си мрънкате и ще продължите да карате колите за да си избивате комплексите.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #37

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Имам пресен случай по магистралата Ямбол - Пловдив вместо 8,7-8,9л стана 11 л при скорост 130-140 и вятър с дневнои светлини с обша консумация почти 0,25 А
    Това повишаване само от светлините???

  10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #38

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    Цитат Първоначално публикувано от latzi
    Добре де щом ще ви стане по скъпо да карате на фарове защото ще ви се вдигне разхода. Карайте колело в града. Или няма да можете щото ей така си ви е кеф да си мрънкате и ще продължите да карате колите за да си избивате комплексите.
    Защото няма нищо смислено в това да караш с пуснати светлини и в същото време да си слагаш слънчеви очила заради силната светлина! ...надявам се не ти е толкова трудно да го асимилираш това?
    И ако за теб няма значение, то аз не съм свикнал да ме правят на маймуна и да върша безсмислени неща!

  11. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #39

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    аз не знам как я мерите тая консумация, и за какво я мерите изобщо, като причините, за консумация могат да бъдат стотици.
    Мене ми е много смешна старата българска хитринка - пускай баира, без да използваш моторната спирачка, давай на свободен ход и спирачки Да не говорим изобщо, пък за такива хора дето не я ползват никак, и при дадени случай, на мокра настилка излитат, като звучна пръдня из гащи. И всичко това, само и само да икономисат 0,005L бензин

  12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #40

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    Айде малко спокойствие по тази тема, тоест стига ГЕРБерески глупости!

    До няколко години(от 2015 години мисля) светлините на автомобилите ще се включват автоматично при здрачаване, през нощта, на зазоряване и при дъжд/сняг/мъгла.Подготвя се такава директива в ЕС която ще задължи производителите/търговци/вносители да внасят, произвеждат и продават само автомобили оборудвани с такива сензори и автоматика и който не се сеща да си ги включи компа на автомобила ще ги включва, но не и когато слънцето е толкова ярко, че за да не заслепява водача, последният си слага слънчеви очила. .Дори и да искате няма да можете да изключвате светлините. Има по -интелигентни решения от депутатските тъпизми на които най-накрая надявам се им се вижда края...

    Така че стига с ГЕРБереските глупости докато карате със слънчеви очила лятото да си включвате фаровете!

  13. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    759
    #41

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    Двама човека получават адмирации,заради обоснованите си постове - Mr.TECHNO и justify .
    Относно поредното малоумно,взето в нечий ущърб и задължаващо решение-ТВЪРДО ПРОТИВ!!!
    Има 1 сайт,даден по-нагоре и там е обяснено пределно ясно,за + и - на постоянно включените фарове,освен тва гробарите чрез законодателни промени пълнят джобовете на търговци,сервизи,бензиностанции,катаджии,монополисти и т.н. все "полезни" за нас задължителни решения.Ама догодина има избори,дано дотогава се "пробудят" верните им поданици!

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #42

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    Цитат Първоначално публикувано от justify
    Айде малко спокойствие по тази тема, тоест стига ГЕРБерески глупости!

    До няколко години(от 2015 години мисля) светлините на автомобилите ще се включват автоматично при здрачаване, през нощта, на зазоряване и при дъжд/сняг/мъгла.Подготвя се такава директива в ЕС която ще задължи производителите/търговци/вносители да внасят, произвеждат и продават само автомобили оборудвани с такива сензори и автоматика и който не се сеща да си ги включи компа на автомобила ще ги включва, но не и когато слънцето е толкова ярко, че за да не заслепява водача, последният си слага слънчеви очила. .Дори и да искате няма да можете да изключвате светлините. Има по -интелигентни решения от депутатските тъпизми на които най-накрая надявам се им се вижда края...

    Така че стига с ГЕРБереските глупости докато карате със слънчеви очила лятото да си включвате фаровете!
    Че то и сега много коли го имат това. На жена ми колата е с такава опция, но по-хитрото е, че може да си оставиш ключа на включени фарове и те се гасят при вадене на ключа. Като запалиш колата са си включени.
    Дори и да стане стандартна опция през 2015 година как точно ще ни помогне това с нашия авто парк? Точно хората, които карат архаични брички мерят колко им струва запалването на фаровете и карат без климатик, но с отворени прозорци за да спестят.

  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #43

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    Още от курсовете за шофьор съм запомнил две правила, които ни ги набиваше в главата инструктора:
    1. Бъди видим за околните.
    2. Бъди предвидим в действията си.
    Стремя се да се придържам към тях - давам винаги мигач и гледам да не карам с липсващи крушки на стопове, мигачи, габарити и т.н светлини. И много се дразня, когато на някой пред мен не му работят стоповете или прави маневри без мигач. Смешни са ми такива доводи как ти се дигал с 10% разхода на гориво и как ти се скапвал акумулатора.
    Ами направете си сметката - фаровете на къси и габаритите отзад не надхвърлят сумарно 500W. Ако колата ти е 100к.с.= 75KW и караш с 60% средно от тази мощност ти ползваш 45KW. Като включиш фаровете изразходваната мощност се повишава до 45,5KW - т.е. 1%. Е как разхода ти ще скочи примерно с 10%???
    Или за акумулатора. Алтернатора е в състояние да даде до 45А ток. От тях за зареждане на акумулатор 45Аh отиват от 4,5 до 7А. А сега някой да ми обясни дали добавени още 500W ще го натоварят така, че да не му стига тока?
    На акумулатора му се отразява друго пагубно - градското каране с често палене на двигателя и недостатъчното време да се дозареди.

  17. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    984
    #44

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    Ето ще ви дам поредния пример за щуротиите на сегашната власт:
    Прибирам се преди малко от Боровец и пускам пътя Самоков - Кокаляне и още от Самоков застанах зад една Шкодичка 120L, която беше с пуснати фарове ( габаритите отзад и светеха), пушлявеше на изгоряло масло и шофьорът и бе на около 50-тина години видимо. Подредбата на няколкото автомобили бе следната - отпред едно поло, след това шкодичката, след това аз и след мен един MB ML. Въпреки, че ме дразнеше пушека на въпросното соц. возило, то реших да си карам след него, след като видях шофьора на шкодичката как шари на ляво и надясно, и как след всеки завой натиска газта и преди всеки завой "бие" спирачки. Аз спазвах отлична дистанция от около 100-тина метра, като и колегата зад мен с ML-а също от мен. Аз бях без пуснати фарове! Та при влизането в Кокаляне има пешеходна пътека и една женица реши да пресече и полото спря, но шкодичката уви не можа и добре фрасна полото. Моята дистанция ми позволи плавно да намаля и спра, като и колегата зад мен също спря плавно. Е..., питам аз - с какво помогнаха фаровете на шофьора на шкодичката ? Ами ако женицата беше пресякла ? Вместо КАТ, депутатите и министрите да мислят как да се повиши културата на поведение на пътя, то мислят единствено как да забогатеят! Щото това ми мирише на далавера отвсякъде.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    28
    #45

    Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Ами направете си сметката - фаровете на къси и габаритите отзад не надхвърлят сумарно 500W. Ако колата ти е 100к.с.= 75KW и караш с 60% средно от тази мощност ти ползваш 45KW. Като включиш фаровете изразходваната мощност се повишава до 45,5KW - т.е. 1%. Е как разхода ти ще скочи примерно с 10%???
    Или за акумулатора. Алтернатора е в състояние да даде до 45А ток. От тях за зареждане на акумулатор 45Аh отиват от 4,5 до 7А. А сега някой да ми обясни дали добавени още 500W ще го натоварят така, че да не му стига тока?
    На акумулатора му се отразява друго пагубно - градското каране с често палене на двигателя и недостатъчното време да се дозареди.
    На повечето не им се качва разхода, а по-бързо им заминават ксеноните А консумативите там са по-скъпички. Имам 2 колеги, заради това се оплакват, а не заради разход на гориво. Аз лично карам винаги на пуснати къси, и не намирам разлика в консумацията на гориво. Разликата идва, от натиска на десния ми крак.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 15 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 12
    Последно: 26-08-13, 18:09
  2. Отговори: 2
    Последно: 10-07-12, 16:15
  3. Препоръчайте ми Midea за целогодишно ползване .
    От evsibo във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-05-12, 03:49
  4. Модул за автоматични фарове
    От BaHko_goTuHoTo във форум Автомобили
    Отговори: 17
    Последно: 20-03-11, 22:12
  5. От 1 ноември караме денем и нощем на фарове.
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 04-03-07, 14:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе