Страница 5 от 15 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 220

Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO

И къде го видя това колега . Малко по-горе линка с цялото описания прочете ли го. От година на година скачат убитите на пътя , въпреки фаровете. Разбрах че те дразни в смрачаване да карат без фарове, като ти пречат , слез и му го кажи, или се обади да го глобят.
    Ето ти официална статистика за България.
    http://dokkpbdp.mvr.bg/NR/rdonlyres/...1990do2011.xls

Онази статия я четох и доводите са смешни и отказвам да я приема. След въвеждането в БГ на правило да се кара с фарове през зимата имаше положителен ефект - значи работи. Щом работи зимата ще работи и лятото.

Ясно ми е защо се приема подобен член от закона - от чист популизъм. Това, че някой е лобирал за това само и само да продаде 1-2 милиона крушки повече е смешно. До други разходи това няма да доведе.

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

За карането със фарове целогодишно съм па нека е тъпо Ако някой много държи, мога подробно да му обясня защо ...

4. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Интересно ми е да разбера какво мислят Англичани и Американци по въпроса?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1343064960[/time]_________________________________________________

Митко ( tommorow) , ти поне си бил в Турция и знаеш движението какво е там нали ? Извинявай но в този мегаполис Истанбул няма автомобили с включени фарове и знаеш как се засича там, каква минимална дистанция се спазва и кой как завива, пък катастрофите са с пъти по-малко отколкото у нас!
    У нас щом става дума да се обира народа, се намесва думичката Европейски Съюз и честито! Не е еднакво да шофираш в Финландия, Дания и Швеция, и съответно в южната половина на континента. Дори в Англия, дето 2/3 от времето е мъгли и дъждове не шофират с фарове през деня!
    Върло против съм употребата на фарове през деня при слънчево време !
    Сега ако съм на мястото на ЧЕЗ , то ще въведа по тази логика закон, с който ще ви задължа и през деня да си включвате осветлението в къщи!

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky

Митко ( tommorow) , ти поне си бил в Турция и знаеш движението какво е там нали ? Извинявай но в този мегаполис Истанбул няма автомобили с включени фарове и знаеш как се засича там, каква минимална дистанция се спазва и кой как завива, пък катастрофите са с пъти по-малко отколкото у нас!
    Откъде пък извади подобни изводи?
    В Турция, броя на загиналите като процент от населението е същия като в България, а броя на загиналите като процент от движещите се коли е два пъти по-висок от този в България.
    Защо да взимаме пример от подобна държава, а не от Швеция например, където наистина стойностите са В ПЪТИ по-ниски. Там например, по инициатива на Волво има програма Vision Zero, чрез която целта е да се намалят загиналите и пострадалите на пътя.
    Не казвам, че с тия светлини ще се решат проблемите, но по-добре да се направи някакъв опит, дори и със съмнителен ефект, отколкото нищо.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - при&#

lazarus18 айде вече да престанеш с глупостите. от 2007 караме на фарове - всяка година скачат жертвите, но ти вярваш на глупостите на статистиката - аз вярвам на новините.специално за 2010 е рекордна по жертви- тогава пак карахме на фарове през зимата.2011 е вярно по-слаба от 2010 , но пък е повече от 2005 и 2008 и 2009
    Относно темата- не вярваш че 33 000 000л. ще се продаде в повече ,или че Осрам ще продадат милиард крушки и че държавата ще прибере 53 % от тази горница, или че търговците на консумативи ( стартери , алетернатори и акумулатори )ще увеличат с 30% минимум оборота си- само благодарение на абсурния закон - айде скрий се някъде. Заради такива като теб наивни че жертвите ще намалеят - тази абсурдност минава. Айде да поговорим другата година по-това време.
    Tomorow - отворен съм за отговор на това което казваш.

7. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Откъде пък извади подобни изводи?
    В Турция, броя на загиналите като процент от населението е същия като в България, а броя на загиналите като процент от движещите се коли е два пъти по-висок от този в България.
    Защо да взимаме пример от подобна държава, а не от Швеция например, където наистина стойностите са В ПЪТИ по-ниски. Там например, по инициатива на Волво има програма Vision Zero, чрез която целта е да се намалят загиналите и пострадалите на пътя.
    Не казвам, че с тия светлини ще се решат проблемите, но по-добре да се направи някакъв опит, дори и със съмнителен ефект, отколкото нищо.
    Как да дам за пример Швеция, като културата на поведение при шофирането на тамошните хора е в ПЪТИ по-голямо отколкото у нас? Примера ми удачен със страна близка до манталитета у нас. Истанбул неофициално е 17 милиона, а цяла България е едва 8 милиона! Обиколил съм с автомобил цяла Европа без разбира се Англия. Шофирал съм и в Азия и Африка! Има и по-големи идиоти и от нас, но темата тук е за използуването на къси светлини и през светлата част на деня, когато слънцето пече с повече от заслепяващо! Защо никой не скочи срещу използуването на светлините зимно време? Защото е необходимо! Меко казано е малоумно решението сега, да се използуват светлини през лятото и цялата работа не идва от Европейския Съюз, а от паричните интереси на определен кръг от хора, които ще имат материален интерес! В криза се използуват всякакви инструменти за забогатяване на лица!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2001

Аз също карам на фарове, но извън града. В града ми се струва леко безмислено да се кара на фарове, при положение, че ограничението е 50км. В Румъния закона е точно така, задължително е карането на фарове по републиканската пътна мрежа(целогодишно) но не и в населените места. Освен зимата, както е при нас. Предполагам, че е въпрос на навик, да ги пускаш и гасиш, но пак ще има редовни мъки (забравих да ги пусна-куките ме одраха, забравих да ги угася - акомулатора ми замина).

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Mr.TECHNO, отказвам се да споря с теб. Дал съм данни, не били верни. Няколко човека ти обориха сметките за милионите, ти продължаваш да ги буташ.
    Мнението ми е базирано на моя опит. Опитвам се да карам винаги с пуснати фарове и никога не съм купувал през живота си акумулатор, даже не знам какво представлява алтернатора. Сменил съм 10-12 крушки последните 5-6 години. Нямам идея колко щяха да са ако "икономисвах" от светлото.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - при&#

питах те изрично - колко пъти гасиш и палиш в града за 1 ден ?
    незнам за мен колко се опитаха , но това със сметките не е моя измислица. вие дето се опитвахте цитирахте жизнения си опит , без нищо друго.
    Казах го няколко пъти - не говоря за големи разстояния - там и аз ги пускам светлините на рискови с намалена видимост места. Говорех за изцяло градско каране - нещо което явно си пропуснал и то защото не го правиш редовно -спираш си колата пред офиса и я палиш чак след 8 часа. Е така и 10г може да те изкара, даже с крушките ще имаш по-малко смени.
    Но не ми каза каква е ползата от карането на светлини в града !!! - няма такава. има само изгоди за трети страни които не им пука за нас а само за нещата в складовете им. Автомобилната индустрия се крепи на такива закони.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Опитвам се да карам винаги с пуснати фарове и никога не съм купувал през живота си акумулатор, даже не знам какво представлява алтернатора.
    Човече ти не си в час или сам си противоречиш.
    въпрос 1. какъв е двигателя на автомобила ти ??? Ако е дизел тия 5-6г са умножени по 2.
    въпрос 2 - какъв ти е годишния пробег и какъв е на ден ?? Зимно време , каране на фарове на къси разстояния с пали -гаси - акумулаторът не може да се зареди .При минусови температури това е пагубно за него при такъв режим е необходимо поне 1 път в месеца да се включва на зарядно за да е в час. Иначе има цък и язък при студ.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Никъде не съм казал, че от каране в града със фарове през ясен и слънчев ден има полза.
    Само че не виждам друг начин да се накарат хората да си пуснат фаровете когато е нужно.
    Приемам, че компромисния вариант, посочен по-горе - да са задължителни само извън града - е разумен вариант.

Иначе определено не съм от хората, които си държат колата пред офиса по цял ден. Доста често минавам по над 50 км в София със многобройни спирания и тръгвания.

kris11, последните ми три коли са били с 1,6 бензин и 1,6 дизел. Карам по 10-15 хил. км на година. Никога не съм включвал акумулатор на зарядно. Дизела ми пали без проблем на ниски температури.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Карането на къси през лятото в града е като слагането на колан в града. В 90% от случаите е безсмислено, в останалите 10% помага. Случвало ми се е идиот да излиза от малка уличка без всякакво предимство, без видимост и без въобще да се съобрази със знака "Стоп" . Ако не бях зърнал с периферното си зрение блесналите му халогени и не скочих с двата крака на педалите щеше да ме избуши странично като ръждава консервна кутия! Успях да спра, защото спазвах ограничението от 40км в квартала, а глупака даже и не разбра какво щеше да стане.

16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

И аз имам същия пример, само че го забелязах и без да си е включил фаровете. Друг е въпроса че той въобще не си направи труда да погледне в моята посока....

17. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Примера ви с кръстовищата не е адекватен! Един добър шофьор при наближаване на кръстовище, винаги намалява скоростта. Ако се налага дори и ще спре! Пробвайте с нещо друго...!

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky
    Примера ви с кръстовищата не е адекватен! Един добър шофьор при наближаване на кръстовище, винаги намалява скоростта. Ако се налага дори и ще спре! Пробвайте с нещо друго...!
    Скоро да са те удряли отзад?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 15 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 12
    Последно: 26-08-13, 19:09
  2. Отговори: 2
    Последно: 10-07-12, 17:15
  3. Препоръчайте ми Midea за целогодишно ползване .
    От evsibo във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-05-12, 04:49
  4. Модул за автоматични фарове
    От BaHko_goTuHoTo във форум Автомобили
    Отговори: 17
    Последно: 20-03-11, 23:12
  5. От 1 ноември караме денем и нощем на фарове.
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 04-03-07, 15:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе