Страница 8 от 15 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 220

Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Караме с пуснати фарове целогодишно - прието!

той дядо мраз отече вече...май

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2009

За свинското си прав, ще ми липсва една чорба но по добре да не и казвам името че и нея ще забранят. Сетих че и въздуха който дишаме колкото и да е замърсен и вреден все още е безплатен, не е ли време депутатчетата и за него да помислят

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

по време на медицинските прегледи ще ти се прави тест на вместимостта на белите дробове, след което ще ти се начисляват въглеродни емисии, връчва ти се бележка и тъннннн.... годишен данък

за секса няма да е данък, а такса - или ще е "плющиш половинката, след което тичаш в кметството да си платиш", или първо се плаща, издава се квитанция, след което при половинката, която ти пуска само при предоставяне на надлежния документ...

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

До къ'т има пари за ракийка никви данъци немоат ни стреснат А за плющенето, ми то тва си е хамалска работа, така че таксата ще я плаща заинтересованата страна

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

брато, 4,40 акциз на литър требе плащаш, иначе си закононарушител :Р

ти да не си си помислил, че не е помислено и за това? кинтите на народа требе се взимат, защото на дупетатите им са по-нужни, отколкото на теб и мен...

7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Така е... ама аз нали по принцип съм си закононарушител и само по изключение спазвам закана....тъй де - играя го "опозиция"

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2001

Аз също съм решил да си сложа някакъв DRL обаче не ми е ясно как се тълкува закона? Трябва ли да ми светят и задните габрити? Ще има ли проблем ако си сложа някакви диоди отпред (има ги най-различни), или трябва да светят фарове ?

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@cooler , заради такива "кьорави" като теб , сега всички страдаме

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от AMOK
    Аз също съм решил да си сложа някакъв DRL обаче не ми е ясно как се тълкува закона? Трябва ли да ми светят и задните габрити? Ще има ли проблем ако си сложа някакви диоди отпред (има ги най-различни), или трябва да светят фарове ?
    откакто стана ясно, че тази дивотия ще се приеме, обмислям същото... даваш на контакт, диодчетата светват и готово

само че трябва да се види какви са точно спецификациите на "дневните светлини", за да се съобразим с тях и заобиколим спецификациите на късите... някой по-запознат?

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

дневните светлини DLР се включват към дългите с релета и светят на 30% от мощността им.
    В закона е казано - къси или "дневни" светлини.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

българските цени са МИНИМУМ 30 лева, в dealextreme нещата са от $8.60 нагоре, примерно:

http://s.dealextreme.com/search/dayLight%20led

да вземем се групираме... при по-големи поръчки има сериозни отстъпки...

14.  

15. dva
    dva е офлайн

Тук е от
    Mar 2006

Притеснява ме само официалната позиция на КАТ, че всички допълнителни LED светлини, допълнителни елементи под/над или пробити рефлектори, ще се считат за "неразрешена промяна в конструкцията в превозното средство". От тази гледна точка дълги на ниска 25-40% мощност е най-приемлив.
    ПП Сега прочетох, за "неразрешена промяна" глобата била от 2000 до 7000 лв. От трън та на глог ...

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dva
    Притеснява ме само официалната позиция на КАТ, че всички допълнителни LED светлини, допълнителни елементи под/над или пробити рефлектори, ще се считат за "неразрешена промяна в конструкцията в превозното средство". От тази гледна точка дълги на ниска 25-40% мощност е най-приемлив.
    ПП Сега прочетох, за "неразрешена промяна" глобата била от 2000 до 7000 лв. От трън та на глог ...
    Да, катаджиите ще направят всичко възможно да си вземат своето. А на мен ми е интересно каква ще е реалната разлика и полза между "къси" и "дълги на ниска 25-40% мощност"?

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от dva
    ...допълнителни елементи под/над или пробити рефлектори...
    ???

18. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Дали една свещ ще бъде уважена да бъде дневна светлина? "Кьорав карти не играе" ! Все повече се замислям дали и аз да не бъда един от многото емигранти! Малоумни управляващи, прост народ, диващина на всяка крачка, простотия, корупция(рушвети), цигания, рекет, права никакви - " кучетата си лаят, кервана си върви". Животът се завъртя около плащането на сметките, липса на свободно време( и аз съм човек) и въпросът: Какво ще ни донесе утршния ден? Непрекъснато се менят закони, закончета, наредби, такси! Абе ще луднем бе! Задължения отвсякъде, ами правата? Това с фаровете е едно от малкото малоумни решения на поредните управляващи и догодина просто не ми се мисли, ако следващите такива, не въведат още и още по-безумни закони!
    Давам един от многото безумни наредби:
    Имаш камион..., който товари нето 25 тона според производителя. Собственото му тегло е 13 тона. Бруто 38 тона. Камиона е триосен и идиотизма в момента е следният:
    Според КАТ:
    Триосен камион има право да натовари нето 20 тона или бруто тегло на МПС 33 тона.
    Според АПИ:
    Триосен камион има право да натовари нето 12 тона или бруто тегло 25 тона.(26, ако е с пневматично окачване)
    Та...ако следвам закона от КАТ, ще натоваря 20 тона и ще ме последва глоба от АПИ, че съм претоварен с цели 8 тона според наредбата им. Само, че АПИ е собственик на пътя и къде отиде закона? Явно наредбата е над закона! Ебати абсурда. Плащаш глобата и подвиваш опашка, щото и министърът на транспорта не знае какво да ми отговори!!! А сега де!? Не, не, не- то просто следват безумия след безумия докато не реша, че достатъчно съм търпял и не поема нелекия път на емигранта. Мога да дам още много примери на тъпанаро-нещастното управление на "нашите ръководители", но мисля, че не би било нужно. Всеки един от Вас е наясно, но си трайка. Такива ми ти работи! Боли обаче!!!

П.С. Следното изречение определено кефи: "...къси и габаритни светлини". Демек - коледна елха!

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1345150409[/time]_________________________________________________

Само да поясня, че одеве не ми се пишеше: АПИ - Агенция Пътна Инфрастриктура и чрез ИААА упражнява контрол - държавна структура
    КАТ - Контрол по Автомобилния Транспорт - държавна структура
    Е...излиза, че лявата ръка си мечтае за жена, пък дясната за чекия, а пък еди кой си да го духа.

Цинично, но факт.

Съжелявам за цинизмите, но по-образно не бих могъл да ви го предада

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 15 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 12
    Последно: 26-08-13, 19:09
  2. Отговори: 2
    Последно: 10-07-12, 17:15
  3. Препоръчайте ми Midea за целогодишно ползване .
    От evsibo във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-05-12, 04:49
  4. Модул за автоматични фарове
    От BaHko_goTuHoTo във форум Автомобили
    Отговори: 17
    Последно: 20-03-11, 23:12
  5. От 1 ноември караме денем и нощем на фарове.
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 04-03-07, 15:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе