Страница 5 от 14 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 203

Мнения и препоръки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member Аватара на Malone
  Тук е от
  Jul 2003
  Мнения
  3,891
  #61

  Мнения и препоръки

  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Флеймът в тази насока трябва да бъде ликвидиран от модераторите. Ако задачата е нелогическа, се заключва и анулира и готово.

  <div align="right">Originally posted by D3BEP - 04/10/2004 : 11:24:30</div id="right">

  </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">  Мислиш ли, че модератор X и модератор У имат еднакво виждане за логическа задача.

  Не съм чул някой да е завършил висше образование по "Логически задачи" за да даде точна дефиниция.Логическа задача е задача, чието решение се базира на логиката.На коя логика обаче? Математическата, лингвистичната, детската?

  И непознаването на математическата логика прави ли задачата нелогическа.  Заключва я [да кажем от незнание], участника се сърди, 20 други участници [които да кажем "са в час"] го подкрепят, пет модератора защитават модератора [въпреки, че не е прав] и пак флейм.  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Лошото е, че с тези задачи към момента няма пряко и официално ангажиран модератор.

  <div align="right">Originally posted by D3BEP*-*04/10/2004*:* 11:24:30</div id="right">

  </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">  : ) Защо ли ме напушва смях?

 2.  
 3. Senior Member
  Тук е от
  Dec 2003
  Мнения
  1,576
  #62

  Мнения и препоръки

  Еми вече е все едно. Сега имаме нов раздел, ако не се лъжа има модератори с права по раздели(това имах предвид) и поне аз съм доволен така, пък ще видим как ще се развие.  Да ни е честит новия раздел; от нас вече зависи как ще се движи нататък!

 4. Senior Member Аватара на Lupus
  Тук е от
  Aug 2003
  Живее в
  София
  Мнения
  11,675
  #63

  Мнения и препоръки

  За класирането!

  Преди време възникна въпроса кой е победител, кога да завърши един кръг и т.н. Обсъждането обаче спря без да се вземе някакво решение.

  Във връзка с това предлагам:

  Класацията да бъде месечна.

  Всеки месец броенето на точките да започва отначало, като в класацията най-отгоре стоят месечните първенци. Резултатите за отделните месеци да стоят в архив.

 5. Senior Member
  Тук е от
  May 2004
  Мнения
  3,779
  #64

  Мнения и препоръки

  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">За класирането!

  Преди време възникна въпроса кой е победител, кога да завърши един кръг и т.н. Обсъждането обаче спря без да се вземе някакво решение.

  Във връзка с това предлагам:

  Класацията да бъде месечна.

  Всеки месец броенето на точките да започва отначало, като в класацията най-отгоре стоят месечните първенци. Резултатите за отделните месеци да стоят в архив.  <div align="right">Originally posted by Lupus*-*05/10/2004*:* 08:32:19</div id="right">

  </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">  Съгласен съм да направим месечна класация.  Вашите мнения за това?
 6. Senior Member Аватара на Kayso
  Тук е от
  Apr 2002
  Мнения
  2,092
  #65

  Мнения и препоръки

  Ае наградите от мене, както бях обещал [:D]  За първо място - голяма близалка Чупа Чупс

  За второ място - малка близалка Чупа чупс

  За трето място - двъка Хуба Буба

  [:D][8D][:D]

 7.  
 8. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2002
  Мнения
  8,766
  #66

  Мнения и препоръки

  кой е модератора тук - предлагам да е инициатора за този рздел - "като иска свобода, да си носи отговорностите с нея"

 9. Senior Member
  Тук е от
  Dec 2003
  Мнения
  1,576
  #67

  Мнения и препоръки

  Месечна класация... Ами:

  Такава класация може да доведе до това, хора с различни точки да получат днаква бонификация. Ще има сигурно неудовлетворени, и то в известен смисъл справедливо. Неудовлетворението не е непременн да се изявява в писмена форма, просто нещата няма да тръгнат добре.

  От друга страна пък дава мотивация за малко повече активност. В смисъл всеки месец отново има старт, борбата пак започва. Всеки край на месеца пак сме на финална права.

  Но като цяло е спорно. Двата ефекта според мен си противоречат.  Моето предложение:

  Да остане класация по точки.

  На 20 точки започва нов рунд, като се води и класация по рундове

  Отвъд това има и класация на сумарните точки, където д акажем на всеки 100 или на 100, 200, 500 и т.н. се присвоява някакъв рейтинг на постигналия ги.

  Така всеки може да се "позиционира" в желаната от него област - рейтинг, спечелени точки и т.н.

 10. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2002
  Мнения
  8,766
  #68

  Мнения и препоръки

  С този успех направо си направете форум на знаещите ,

  то тук ще заприлича на Математическа Гимназия

 11. Senior Member Аватара на Lupus
  Тук е от
  Aug 2003
  Живее в
  София
  Мнения
  11,675
  #69

  Мнения и препоръки

  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">С този успех направо си направете форум на знаещите ,

  то тук ще заприлича на Математическа Гимназия  <div align="right">Originally posted by Mr.TECHNO*-*05/10/2004*:* 15:45:33</div id="right">

  </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

  То затова си има отделен раздел във форума - незнаещите да не влизат в него.[:D]

 12. Senior Member Аватара на Malone
  Тук е от
  Jul 2003
  Мнения
  3,891
  #70

  Мнения и препоръки

  <font color="blue">--- offtopic ---</font id="blue">  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">То затова си има отделен раздел във форума - незнаещите да не влизат в него.[:D]  <div align="right">Originally posted by Lupus</div id="right">

  </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">  Бре, .... че скромно е това!  <font color="blue">--- offtopic ---</font id="blue">

 13. prt
  prt е офлайн
  Member Аватара на prt
  Тук е от
  Feb 2004
  Мнения
  643
  #71

  Мнения и препоръки

  За Новото правило:  “15. При публикуването на нова задача, темата със старата задача ще се заключва! Желателно е да не се постват теми, които се отнасят за стари задачи (Напр. "Относно 'Задача № хх'"), за да не се нарушава поредността на задачите в постовете.”  Хммм. Тогава как ще се подават контестации? Аз в живота си не съм видял и една контестация да е “уважена”, но не спирам да се надявам.

  Ето 2 примера

  – задача 25 (оказа се непълно условието)

  – задача 43 (Лупус може би заслужава 2 точки все пак – laMARTIN пише “съответстващите точки” – а не “съответстващАТА ТОЧКА”)  Още нещо – мястото на това “правило” (ако остане) изобщо не е в раздела с задължения на задаващия задача. Може да се направи нов раздел (в края), който да съдържа допълнителна информация (като например линкове към следните теми:

  “Мнения и препоръки”

  “Месечно класиране”

  “Общо класиране”)  Аз лично съм ПРОТИВ заключването. Представи си от какво удоволствие лишаваш всички, ако примерно в по-късен момент някой се сети да добави нещо (я предистория, я картинка – @Dockera - [8D], я по-готино доказателство). Докато задачата е актуална всички губим време в решаването й и нямаме време за други малки удоволствия.  И последно – помолих в своя пост да не се коментира колко точки трябва да получи Лупус за задача 43 докато laMartin не даде обяснение. Това свърши работа. Всички изпълниха молбата ми с изключение на 1! човек.

  С други думи - заключването е твърде крайна мярка за който и да е ФОРУМ (като такъв).


 14. Senior Member
  Тук е от
  May 2004
  Мнения
  3,779
  #72

  Мнения и препоръки

  prt, контестациите, както казваш, ще се подават в тази тема - тя е точно за това, т.е. не разбирай че е само за "мнения и препоръки", ами и за всичко свързано със "Задачките".  Задачките, както вече знаеш, се задават ден за ден. Излишно е след като една е приключена вече и е определен победителят, да се влиза в старите теми и да се спам-и. Отново ще хвърчат искри, ще се разпалват страсти - излишни нерви - нещо, което сме си поставили за цел да не допускаме тук. Ако дадена задача има "непълно условие", това вече се разисква в текущата тема на задачата и нещата се решават веднага, на място! Сега ако тръгнем да се връщаме назад, да гледаме точките и запетайките... се сещаш какво ще се случи. Станалото-станало. Трябва да гледаме напред, нали? И запомни: Темите не се заключват, защото така ни е харесало, а именно да се предотвратят дразги между участниците, а и също така - всички да се съсредоточат върху текущата задача!  Колкото до интересната история на дадена задача, ако има участници, които да предложат такава, нека ми я пратят на "РМ" и аз ще я сложа към съответната тема.  За другите препоръки ще си поговорим пак - нека мине малко време, за да не променяме Правилата всеки ден...
 15. Senior Member
  Тук е от
  Dec 2003
  Мнения
  1,576
  #73

  Мнения и препоръки

  Това за заключването се доказа като неадекватно решение.

  Добре, сега аз да кажем искам да протестирам против легитимността на решението на определена задача.

  За целта трябва да публикувам тук:

  1. Въпроса

  2. Дадените отговори

  3. Отговорът, признат от публикувалия за верен

  4. Моята обосновка защо отговорът е грешен.

  Е става доста тъпо и не на място, не мислите ли? Иначе какво? Линкове да давам? Че кой го интересува? Който се интересува от темата е там, а не тук!

  Моля ви, вземете някакви мерки. Предполагам чия идея е било това решение; не е първата "нестандартна" идея. Става пълна простотия.  И, като лично мнение: искам Лупус да си е модератор там където си беше, но не и тук в задачите. Заключва темите с обсъждания, променя своеволно правилата и никак не е обективен в отговорите и отсъжданията.

  (ред в кочината)

  Ама тоя ред води само до безредия.

 16. Senior Member Аватара на Kayso
  Тук е от
  Apr 2002
  Мнения
  2,092
  #74

  Мнения и препоръки

  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

  Моля ви, вземете някакви мерки. Предполагам чия идея е било това решение; не е първата "нестандартна" идея. Става пълна простотия.  И, като лично мнение: искам Лупус да си е модератор там където си беше, но не и тук в задачите. Заключва темите с обсъждания, променя своеволно правилата и никак не е обективен в отговорите и отсъжданията.

  (ред в кочината)

  Ама тоя ред води само до безредия.

  <div align="right">Originally posted by D3BEP*-*08/10/2004*:* 16:14:21</div id="right">

  </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">  Мрън, мрън, мрън. ...

  D3BEP - женското начало в теб пак се обажда. Вече почвам да те съжалявам.

 17.  
 18. Senior Member
  Тук е от
  Dec 2003
  Мнения
  1,576
  #75

  Мнения и препоръки

  Хм. Виждам, че никой не взема отношение по моите предложения, вкл. и тези за това, да се премахне правото на задалия задачата еднолично да решава победителя. Явно че и тук се свърши с демокрацията.

  Във всеки случай заключването на темите си е проява на абдализъм(с извинение), защото дебатът се прекъсва, негативите остават, а ако се вземе някакво решение в тази тема след заключването на проблемната, то ще е вече при приключили и следващи задачи и ще е насочено не само срещу сбъркалия, но и срещу съвсем невинни отговорили правилно хора.

  Т.е. целта е решение да не се взема.

  Сталинистки режим.

  Всъщност това е последица от включване в управлението на такива свободни виртуални блокове на военни и полицаи. Не за пръв път се доказа. Даже и да нямат особености в характера, пак най вероятно това следва и свободата престава да е свобода.

  Когато само Иво се занимаваше с темите, мисля, че бяха много по - добре.

  Сега е въпрос на време. Или оправията ще дойде, но някой трябва да се дръпне, или някоят ше е последният тръгнал си от тук, дето ще затвори и вратата.

  Вероятно номер две.

  И, Лупус, чувствам се лично засегнат от това, че ми изтри поста със стихотворението. Ясно ми е, че не си проумял нито същността, нито идеята, но ето - аз положих труд и старание, а ти с цялата си наглост с иго ликвидирал отма. Не знам какви са били отзивите, но честно казано ми е все тая. Аз вложих усилия и понеже съм тъп, си нямам резервно копие, е ти замаза труда ми с ръка. Положението става лично.

  Може и да не се забелязва, че не участвам в даването на отговори на задачите от някое време. Е от тоз момент нататък ако отговарям някъде из тоя раздел, ще е в стихотворна форма. Понеже ще бързам , пък и простотията ми не е малка, може и да не следвам точно предписанията на ямба и хорея.

  Но така ще бъде.

  Това е форма на протест против модератерстването на Лупус

  В правилата на форума няма легитимирани правила на изразяване и построяване на речта.

  Т.е. имам право.

  Може да се трие наволя или направо Лупус да говори с Крис за някой бан и готово.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 14 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. Проектори!Мнения и препоръки!
  От veszxr във форум Проектори и екрани
  Отговори: 29
  Последно: 04-02-18, 19:01
 2. 42LA620S мнения и препоръки
  От yorrick във форум Телевизори
  Отговори: 11
  Последно: 17-02-14, 23:28
 3. Мнения и препоръки
  От zorbata във форум Фото и видеокамери
  Отговори: 11
  Последно: 31-05-11, 15:30
 4. LG S09 AW - мнения и препоръки
  От pesho21 във форум Климатици Samsung, LG
  Отговори: 19
  Последно: 27-12-08, 21:55
 5. PC конфигурация - мнения, препоръки.
  От roumen68 във форум Общ - хардуер
  Отговори: 0
  Последно: 02-12-06, 06:01
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 15 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе