Страница 8 от 14 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 203

Мнения и препоръки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Мнения и препоръки

Krusteva, не виждам защо съпоставяш цитата ми с мнението на Lupus? По-добре намери другите ми цитати, къде се опитвам да обясня, че този раздел има за цел именно да развлича участниците във форума, а не да ги прикотка и направи свои доживотни "роби". Не си обърнала внимание на основното, което се опитва да каже Lupus - "Прекаленото усложняване на правилата води както до тяхното непознаване и неспазване, така и до отблъскване на всички други от участие тук.". Всички имахте поглед върху последните задачи - пропуснаха се маса срокове, повишаваха се нотки, липсваха уточнения. Истината е, че всичко зависи от дадената задача, а не от времето. Прави сте - задачата може да се реши и за 10 минути, но има задачи, които и за 3 дена не могат да се решат. Ще визирам задачата на Bibi - според правилата, тя трябваше да си вземе 3 точки за нерешена задача в 24-часов интервал! Точка. Но е явно, че толерантността работи срещу всички останали и най-пряко върху мен. Ако развъртя секирата, ще ви стане скучно. Правилата се нарушиха. Непрекъснато се стараем да ги направим "удобни" за всеки. Не е възможно, повярвай ми. Дори и в най-удобните за всички интервали, могат да възникнат маса ангажименти, които да попречат на същите участници, които са ги предложили, да участват. От друга страна - идват нови участници (като теб) - и всеки с неговите идеи, желания, мнения и предложения. Докъде мислиш, че ще се стигне, ако наблъскаме в правилата "предложенията" на всеки участник? Всеки пише от своята собствена гледна точка и свободно (и ангажирано) време. Аз също съм зает сутринта и не е нужно да обяснявам, че сигурно в близките дни ще пропусна маса задачи. Но ако имам желание, ще се придържам към правилата, които сам съм "пост"-нал, и ще вземам участие. Т.е. постарайте се вие да се нагодите към правилата, а не те към вас. Защото е невъзможно.

Просто погледнете идеологията на всички други състезания и игри. Организаторите мислят правилата, участниците ги спазват.

А сега нека уточня набързо някои неща:

1. Cvetanov, желателно е интервалът на задаване да е кратък, защото се губи целият смисъл от това да се "осигури равен старт на участниците". Ако кажеш "ще задам задачата от 09:00 ч. до 17:00 ч.", се връщаме в първоначалното положение "Ееее, точно сега ли намери?!". Ако интервалът, определен сега в правилата, не задоволява един-двама участници, то задоволява други. Който и интервал да се предложи, няма да се постигне съгласие, разберете го. Затова слагаме този [09:00 ч. - 10:00 ч.] и занапред ще се придържаме към него! Мисля, че един час е напълно достатъчен, за да се "пост"-не задача, но за това по-долу... Относно "неяснотите", призовавам всички участници да "пост"-ват задачите си с ясното съзнание, че ще са разбрани от останалите участници.

2. Wise, относно редактирането. Понеже победителят знае кога ще "пост"-не задачата си, нищо не му пречи да си я подготви (и провери за евентуални грешки) и после, използвайки елементарните команди "copy & paste", да я публикува. Не вярвам, че все още има хора, които пишат нещо с мисълта "дано не спре тока, преди да го публикувам". Има си достатъчно текстови редактори, за да се подготвите предварително и после само за минутки да влезете и публикувате задачата. В този ред на мисли отговарям и на Cvetanov, който твърди, че един час е крайно недостатъчен за задаване на задача.

3. Bibi, тук няма да делим хората на работещи и неработещи. В този раздел хората са или участници, или не. До 16:00 ч. няма да се знае дали отговора е верен - би било тъпо, ако се знаеше, защото всичко прераства в някакво състезание тип "кой е с най-бърза връзка към Интернет". Всеки, който си има отговор, е свободен да го публикува и да се постарае да защити твърденията си, без да му се натяква за това. Решихме зададената на ден задача да е само една, с фиксиран интервал. Така ще отпадне и безсмисленото "refresh"-ване, което, признайте си, понякога губи доста време и нерви.

4. Krusteva, ами надявам се да се постараеш да публикуваш задача, която да не може да се реши за 10 минути. Нали именно в това е предизвикателството - да се постараеш да затрудниш максимално останалите участници. Да ги накараш да се поизпотят и да им докажеш, че не всяка задача се решава с молив или калкулатор. Затова, за незнам кой си път, Ви призовавам да задавате логически задачи. Математическите такива, които се свеждат до използването на формули (които просто трябва да си припомним отнякъде) се решават за минути. И е тъпо, ако очаквате, че така ще затрудните останалите. Мисля, че думите ми прекрасно се потвърждават от последните няколко задачи и почти неестествено бързите (и верни) отговори.

Относно чл.16, не виждам кое не ти е ясно, понеже вече има фиксиран интервал на задаване и си е напълно ясно кога ще се поства новата задача, т.е. - на следващият ден, в определеният интервал, след като определеният участник е признат за победител.

Относно "верният отговор", както казах и по-горе, ако той се признае веднага от задалият задачата, то участието на всички останали участници остава безмислено. А по този начин (до 16:00) всеки има реален шанс да е победител, тъй като е свободен да предложи своето решение на задачата. На теб, например, приятно ли ще ти бъде, да закъснееш няколко минути, а вече да има обявен победител? Май по-скоро ще се ядосаш...

Ще спра засега дотук. Надявам се да съм отговорил да някои питанки, а на другите - по-нататък...

2.  

3. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Мнения и препоръки

Дотук -добре. Принципно съгласен с IvO_tm и Lupus.

Все пак мисля, че ако има възможност задачата автоматично

да се публикува в определен час, а дотогава да стои в "буфер"

ще отпадне задължението за точен интервал.

Вие кажете дали софтуерът го позволява.

<font color="maroon">За съжаление, не го позволява.</font id="maroon">

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Мнения и препоръки

Причината да пиша тук е същата като при Profita. Молба за мнение, чрез ПМ.

Вече всичко е казано.

Само едно искам да отбележа.

Наближава времето, в което ще се наложи прекръстването на този БИВШ привлекателен раздел от "Логически задачи" в "Мнения и препоръки".

То не бяха правила, то не бяха условности.

И всеки ден се увеличават.

Затова и не пиша и не чета тук вече.

Успех на всички желая!

5. Тук е от
    Apr 2004

Мнения и препоръки

Мдааа! И аз получих РМ.

Всъщност няма какво толкова да кажа - Malone е казал всичко много ясно и лаконично.

Просто този раздел някой го прие прекалено насериозно. Неговият чар се губи все повече с непрестанното му канонизиране. Според мен лично проблема се корени в силно изразения състезателен дух. Раздела беше много приятен и ободряващ, когато беше само за забаление. Няма лошо да си има правила, но тези с точкуването и строгото съблюдаване за часове, редакция на постове и т.н. го съсипват.

Това е личното ми мнение - не ангажирам никой. Същевременно МОЛЯ всички да НЕ започват обичйните препирни тук, в случай, че не им допадне мнението ми.

Поздрави на всички и успех в решаването на задачите.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Мнения и препоръки

Някой ще публикува ли във форума съдържанието на един от тези тайнствени РМи дето са получени? Че то иначе излиза, като да те питат нещо на ухо, а ти да се изцепиш с отговора на площада!

Или това някаква нова форма на общуване?

7. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Мнения и препоръки

Lupus, това, че някой получава ПМ съвсем не означава, че това е 'тайнствено', нито пък 'на ухо', а е форма на общуване, която ти сам си препоръчвал неведнъж когато се касае за междуличностно общуване

Аз съм пускала тези ПМ с цел покана към редовните участници(съотнесено към даден период, защото тук единствените постоянни посетители без оглед във времето сте ти, Ivo_tm и prt, дадох си доста труд за тази статистика, не съм голословна, проверимо е! )

да видят новите правила и да изкажат мнение. Не исках да се интерпретира като агитационна реч или флууд във форума, а като акт на добра воля в помощ на форума, затова избрах тази форма на контакт с останалите. Ти сам ми каза, че е необходимо да съберем мнения от повече хора ако искаме преразглеждане на правилата, но не всеки влиза тук всеки ден, това, което направих беше покана към хората да видят промените.

Ето и копие от ПМ-ите, които са еднакви за всички със Subject: Молба:

"Много ви моля да обърнете внимание на следната тема , тъй като често я посещавате и ви пиша като смятам , че може да сте заинтересован(а) от последните събития там :

http://www.setcom.bg/news/forum/topi...33&whichpage=5

Моля за извинение, в случай, че това не ви интересува."

Както се вижда, няма никаква конспирация, а желание за помощ в името на добра кауза

8.  

9. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Мнения и препоръки

Недейте по Сталински!

Правила трябва да има, а точкуването е също за забавление.

Никой не си носи точките в къщи.

10. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Мнения и препоръки

Ако няма точки, тогава няма и състезание.

Щом няма състезание, значи не е важно да има равен старт.

Тогава не може ли всеки свободно да дава задачи, когато научи някоя хубава. И всички нерешени да остават отключени?

Съвсем различно ще е, ама какво да се прави...

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Мнения и препоръки

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Недейте по Сталински!

Правила трябва да има, а точкуването е също за забавление.

Никой не си носи точките в къщи.

<div align="right">Originally posted by Wise - 13/11/2004 : 02:06:27</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Правила да, но не и конституция със 150 условия.

Правилата ли да чета или да се забавлявам, каквато е целта?!

Той форума си има правила, макар и някои да не са ги чели [очевидно].

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако няма точки, тогава няма и състезание.

Щом няма състезание, значи не е важно да има равен старт.

Тогава не може ли всеки свободно да дава задачи, когато научи някоя хубава. И всички нерешени да остават отключени?

Съвсем различно ще е, ама какво да се прави...

<div align="right">Originally posted by Bibi - 13/11/2004 : 03:07:05</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ето тук е проблема.

Някои приемат основната цел на раздела като състезание, а според мен основната му цел е да се забавляваме и разведрим от ежедневието и останалите раздели, които [според някои] са твърде сухи.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Мнения и препоръки

Странна история се получава. Де юре, трябваше да се очаква, че освободени от оковите на правилата ще засипете раздела с дъжд от интересни задачи, а де факто имаме два дни бяла тишина. [:D]

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Мнения и препоръки

Сарказма ти е излишен Вълчо ...

Вероятно не предполагаш, че активните потребители във форума не започват деня си без да прочетат дали има някое ново правило или условие в раздел "Логически задачи".

За мен правилото, че "няма правила" например е новост.

И виждам, че Ivo_tm се е пообидил, което е излишно.

Поведението "Аз съм ви сърдит, на си ви играчките" не му прилича.

А и не помага на никого.

А и виждам, че някои от писалите тук приемат крайностите.

Не е въпроса да няма правила, просто станаха много и с много условности.

Това тежи на тези, които искат да пишат.

14.  

15. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Мнения и препоръки

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Странна история се получава. Де юре, трябваше да се очаква, че освободени от оковите на правилата ще засипете раздела с дъжд от интересни задачи, а де факто имаме два дни бяла тишина. [:D]

<div align="right">Originally posted by Lupus*-*15/11/2004*:* 12:30:07</div id="right">

Lupus си заслужи 3-те точки - логическата му задачка издържа 48 часа!

Предлагам да задава следващата.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Мнения и препоръки

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А и виждам, че някои от писалите тук приемат крайностите.

Не е въпроса да няма правила, просто станаха много и с много условности.

Това тежи на тези, които искат да пишат.

<div align="right">Originally posted by Malone*-*15/11/2004*:* 14:00:06</div id="right">

Е, ще почакаме някоя "кака" да напише новите правила, ама тъй, че "хем туй да и е в онуй, хем душата в рая".

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Мнения и препоръки

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

И виждам, че Ivo_tm се е пообидил, което е излишно.

Поведението "Аз съм ви сърдит, на си ви играчките" не му прилича.

А и не помага на никого.

<div align="right">Originally posted by Malone*-*15/11/2004*:* 14:00:06</div id="right">

Malone, не съм се обидил на никого. Просто мнозинството (и то онова мнозинство, което вече не посещава раздела) "реши", че правила са основната пречка за развитието на Задачките. И че тези потребители са преустановили посещението си тук именно заради тях. Поне така излиза от постовете. Аз не съм врачка. Обърнахме и "другата" страна на монетата. Пък... "каквото сабя покаже"... []

P.S. Правилата досега са променяни <font color="blue">точно 3 пъти</font id="blue">, като при всяка промяна зад темата стоеше и съответната дата на самата промяна. Колкото до точките в тях - те намаляваха, а не се увеличаваха... но както и да е.

18. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Мнения и препоръки

„Странна история се получава. Де юре, трябваше да се очаква, че освободени от оковите на правилата ще засипете раздела с дъжд от интересни задачи, а де факто имаме два дни бяла тишина. ”, Lupus, „Мнения...” ,15.11.2004 , 12:30:07

Нека проявим разбиране към Биби, която очевидно е срещнала трудности с участието си тези два дни. В поста си тя ме е предложила за постване на новата задача. В 12.45 днес се консултирах с Cvetanov дали да пусна нова задача, но той каза, че на мое място би изчакал утре интервала 9-10 часа. Това е с цел да се покаже, че без никакви правила не може, Биби също е процедирала така и го е написала в последния си пост в ‘Задача 77’ – в израз на солидарност (колегите форумци този начин на протест са приели) не постнах задачата днес.

„Malone, не съм се обидил на никого. Просто мнозинството (и то онова мнозинство, което вече не посещава раздела) "реши", че правила са основната пречка за развитието на Задачките. И че тези потребители са преустановили посещението си тук именно заради тях. Поне така излиза от постовете. Аз не съм врачка. Обърнахме и "другата" страна на монетата. Пък... "каквото сабя покаже"... ” , Ivo_tm, “Мнения...”, 15.11.2004, 14:55:25

Осмелявам се да твърдя, че мнозинството не е искало премахване на правилата изобщо, а е протестирало срещу усложняването им (което води до различни последствия). Лесно се проверява истинността на горното, тъй като и ‘настоящите активни’ участници,и ‘бившите активни’ такива са дали своите мнения в самия раздел ‘Мнения...’

И накрая цитат на Lupus, 15.11.2004, 14:26:15 :

„Е, ще почакаме някоя "кака" да напише новите правила, ама тъй, че "хем туй да и е в онуй, хем душата в рая". „

Кой е визиран като „кака” и защо?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 14 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проектори!Мнения и препоръки!
    От veszxr във форум Проектори и екрани
    Отговори: 32
    Последно: 18-11-20, 22:07
  2. 42LA620S мнения и препоръки
    От yorrick във форум Телевизори
    Отговори: 11
    Последно: 18-02-14, 00:28
  3. Мнения и препоръки
    От zorbata във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 11
    Последно: 31-05-11, 16:30
  4. LG S09 AW - мнения и препоръки
    От pesho21 във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 19
    Последно: 27-12-08, 22:55
  5. PC конфигурация - мнения, препоръки.
    От roumen68 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 02-12-06, 07:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе