Krusteva, не виждам защо съпоставяш цитата ми с мнението на Lupus? По-добре намери другите ми цитати, къде се опитвам да обясня, че този раздел има за цел именно да развлича участниците във форума, а не да ги прикотка и направи свои доживотни "роби". Не си обърнала внимание на основното, което се опитва да каже Lupus - "Прекаленото усложняване на правилата води както до тяхното непознаване и неспазване, така и до отблъскване на всички други от участие тук.". Всички имахте поглед върху последните задачи - пропуснаха се маса срокове, повишаваха се нотки, липсваха уточнения. Истината е, че всичко зависи от дадената задача, а не от времето. Прави сте - задачата може да се реши и за 10 минути, но има задачи, които и за 3 дена не могат да се решат. Ще визирам задачата на Bibi - според правилата, тя трябваше да си вземе 3 точки за нерешена задача в 24-часов интервал! Точка. Но е явно, че толерантността работи срещу всички останали и най-пряко върху мен. Ако развъртя секирата, ще ви стане скучно. Правилата се нарушиха. Непрекъснато се стараем да ги направим "удобни" за всеки. Не е възможно, повярвай ми. Дори и в най-удобните за всички интервали, могат да възникнат маса ангажименти, които да попречат на същите участници, които са ги предложили, да участват. От друга страна - идват нови участници (като теб) - и всеки с неговите идеи, желания, мнения и предложения. Докъде мислиш, че ще се стигне, ако наблъскаме в правилата "предложенията" на всеки участник? Всеки пише от своята собствена гледна точка и свободно (и ангажирано) време. Аз също съм зает сутринта и не е нужно да обяснявам, че сигурно в близките дни ще пропусна маса задачи. Но ако имам желание, ще се придържам към правилата, които сам съм "пост"-нал, и ще вземам участие. Т.е. постарайте се вие да се нагодите към правилата, а не те към вас. Защото е невъзможно.
Просто погледнете идеологията на всички други състезания и игри. Организаторите мислят правилата, участниците ги спазват.
А сега нека уточня набързо някои неща:
1. Cvetanov, желателно е интервалът на задаване да е кратък, защото се губи целият смисъл от това да се "осигури равен старт на участниците". Ако кажеш "ще задам задачата от 09:00 ч. до 17:00 ч.", се връщаме в първоначалното положение "Ееее, точно сега ли намери?!". Ако интервалът, определен сега в правилата, не задоволява един-двама участници, то задоволява други. Който и интервал да се предложи, няма да се постигне съгласие, разберете го. Затова слагаме този [09:00 ч. - 10:00 ч.] и занапред ще се придържаме към него! Мисля, че един час е напълно достатъчен, за да се "пост"-не задача, но за това по-долу... Относно "неяснотите", призовавам всички участници да "пост"-ват задачите си с ясното съзнание, че ще са разбрани от останалите участници.
2. Wise, относно редактирането. Понеже победителят знае кога ще "пост"-не задачата си, нищо не му пречи да си я подготви (и провери за евентуални грешки) и после, използвайки елементарните команди "copy & paste", да я публикува. Не вярвам, че все още има хора, които пишат нещо с мисълта "дано не спре тока, преди да го публикувам". Има си достатъчно текстови редактори, за да се подготвите предварително и после само за минутки да влезете и публикувате задачата. В този ред на мисли отговарям и на Cvetanov, който твърди, че един час е крайно недостатъчен за задаване на задача.
3. Bibi, тук няма да делим хората на работещи и неработещи. В този раздел хората са или участници, или не. До 16:00 ч. няма да се знае дали отговора е верен - би било тъпо, ако се знаеше, защото всичко прераства в някакво състезание тип "кой е с най-бърза връзка към Интернет". Всеки, който си има отговор, е свободен да го публикува и да се постарае да защити твърденията си, без да му се натяква за това. Решихме зададената на ден задача да е само една, с фиксиран интервал. Така ще отпадне и безсмисленото "refresh"-ване, което, признайте си, понякога губи доста време и нерви.
4. Krusteva, ами надявам се да се постараеш да публикуваш задача, която да не може да се реши за 10 минути. Нали именно в това е предизвикателството - да се постараеш да затрудниш максимално останалите участници. Да ги накараш да се поизпотят и да им докажеш, че не всяка задача се решава с молив или калкулатор. Затова, за незнам кой си път, Ви призовавам да задавате логически задачи. Математическите такива, които се свеждат до използването на формули (които просто трябва да си припомним отнякъде) се решават за минути. И е тъпо, ако очаквате, че така ще затрудните останалите. Мисля, че думите ми прекрасно се потвърждават от последните няколко задачи и почти неестествено бързите (и верни) отговори.
Относно чл.16, не виждам кое не ти е ясно, понеже вече има фиксиран интервал на задаване и си е напълно ясно кога ще се поства новата задача, т.е. - на следващият ден, в определеният интервал, след като определеният участник е признат за победител.
Относно "верният отговор", както казах и по-горе, ако той се признае веднага от задалият задачата, то участието на всички останали участници остава безмислено. А по този начин (до 16:00) всеки има реален шанс да е победител, тъй като е свободен да предложи своето решение на задачата. На теб, например, приятно ли ще ти бъде, да закъснееш няколко минути, а вече да има обявен победител? Май по-скоро ще се ядосаш...
Ще спра засега дотук. Надявам се да съм отговорил да някои питанки, а на другите - по-нататък...