СТРАХ, браво за тази тема! Точно на място е! :Super:
Снощи се ъпгрейднах. Всичко беше точно! Само че при влизането в режим за преглед на системна информация
наистина (както писа ти) всичко се сетна по дифолт. Неприятния ефект беше, че субтитрите станаха на маймуница!
Трябваше след това да пренастроя "Disc subtitles" на "руски" (не намерих български).
Ъпгрейда мина за около 3.5 минути. Каза си изрично да махнеш CD-то и т.н. Появи се нова точка в меню
Setup/Others -> Subtitle Size с 3 размера. Опитах всичко от тестовото DVD, което си бях направил и всичко работи на 6!
Така че вече нямам никакви забележки към този модел!
P.S.: Полезен съвет към хората които искат да си изберат DVD плеър ( макар че повечето от вас сигурно са наясно ).
Забелязвам че много хора цитират с какъв филм - като заглавие - са тествали даден плеър и дали е тръгнал или не.
Мисля си, че това не е добър критерий. Един филм може да е кодиран с различни кодеци от различни ентусиасти. Аз си
направих тестовото DVD по следния начин: използвах една програмка (сигурно има много такива), "GSpot" , която може
да се свали на адрес: http://gspot.headbands.com/ . Тя си има базичка с известните кодеци. Просто драгваш филма,
хвърляш го в нея и тя ти съобщава с какво е кодиран. Така от около 100 филма свалени в офиса избрах 6, за които бях
вече сигурен че са правни с различни кодеци. Качих ги на едно DVD, заeдно с разни jpg-зи, mp3-ки, филмчета от цифров
апарат и каквото се сетих. Хубаво е и да подберете различни формати субтитри (разликата се вижда във файла със
субтитрите с прост вюър). Така с този диск отиваш в магазина и намираш някой по-търпелив продавач. Успех!