имам само един въпрос към СТРАХ:
правя всичко както е обяснено в първата страница,записвам *MIH фаила на CD-R, но когато го сложа в двд-то , дава "DISC ERROR"
има ли някакво обяснение за това?
имам само един въпрос към СТРАХ:
правя всичко както е обяснено в първата страница,записвам *MIH фаила на CD-R, но когато го сложа в двд-то , дава "DISC ERROR"
има ли някакво обяснение за това?
Архивът с *.MIH файла има определена структура с директории, която трябва да се спази. Не се записва само файлът на диска, а файлът с всички директории.
Има нова версия от FallenAngel - 1.R7 Final (06/11/2005), базирана на последния фърмуер от LG. Можете да я свалите от тук http://dvx9900.altervista.org/download.htm
Новостите са:
v1.R7 (06/11/2005)
What's new since v1.R6:
- Selectable DivX subtitles size (Small, Normal, Large)
- Up to 4 DivX subtitles lines
- Fully working Line-Wrapping feature
- Fixed some glitches in DivX subtitles display
- Lowered a bit the DivX subtitles area
- Turning on the player with a disc already inside no longer results in loading difficulties
- Fixed some minor bugs
Снощи го флашнах, субтитрите наистина са свалени малко по-надолу и на 4:3 21" ТВ излизат по-добре, иначе върха на първия ред преди влизаше малко в картината, а и когато се изобразява само един ред надписи се вижда по-добре, преди беше дразнещо.* :Super:
Всъщност аз смених при мен фонтовете за медиум и биг размер на субтитрите с ариал нароу 23, съответно без болд и с болд, като намалих до минимум разстоянието между буквите. Без болд стана перфектно, нещо като субтитрите на филмите по бтв.
@СТРАХ
Как сменяш фонтовете? Наистина ако се махне BOLD-а, дори средния шрифт ще е добър за 21'' телевизор?
Опиши го моля те, ако процедурата не е много витиевата!
http://newage.mpeg4-players.info/too...ator_0.6.2.rar
http://personal.inet.fi/cool/mediate...MTKReMaker.zip
С тия две програми. Първата (MtkFontCreator) е за избиране на фонта и прави файл, който после се импортира в самия фърмуер с помощта на втората (MTKReMaker). Не препоръчвам обаче на всеки да пипа, за да няма после умрели плейъри.
Забравих да добавя нещо важно, със стария фирмуер на Fallen Angel, от 6-7 dual layer DVD+R вървеше само един, останалите не тръгваха. С последната версия 1.7 няма проблеми - вървят всичките.
Един приятел ми даде DL DVD+R - "Небесно царство" за проба, при мен върви нормално, а на неговия Philips 720 не тръгва.
Това е защото в новия фърмуер сервото е оправяно, нова версия е, определено има подобрение. В старата версия се появяваха артифакти, свързани вероятно с грешно прочитане от двд-рв-то, на което си записвам филмите за гледане. Сега останаха артифактите, свързани с декодерната част, които се дължат на новите вариации на хвид кодека
Да де, това имах предвид - че резултата от новото серво ясно си пролича.
Забелязах, между другото, един бъг.
На два филма, които са приготвени за гледане и съм записал на един ДВД-РВ, първите реплика от субтитрите на вторите СД-та се появяват за много кратко време - просто проблясват, а има достатъчно време зададено.
И другия филм:{18}{78}Мисля, че е твоя.
Със следващите реплики няма проблеми.{6}{83}Тоест, че някои са родени за да бъдат роби?|Това не е вярно.
Предполагам че на самия плеър му е нужно някакво време за да зареди субтитрите, и когато първите реплики са на много кратко времетраене от началото се получава така.
@-CTPAX-Първоначално публикувано от -CTPAX-
Искам да те помоля да ми изпратиш на plamen.dz@gmail.com твоя преработен фърмуер,за да го пробвам.Нещо не ми харесва в субтитрите на последния такъв на FallenAngel.Не,че не е свършил работа човекът,точно обратното - работата му е великолепна!Не се притеснявай,че може плеъра ми да "умре",няма да ти търся никаква отговорност,след като аз те моля .Още повече,че ако се случи (не дай Боже),няма да ми е за пръв път,ще си го оправям.Благодаря ти предварително!
ЛЕЛЕ колко полезен форум набарах само. .да ви кажа аз пък кви ги свърших.със моя LG 9900 нямам проблеми,само че един авер така ми звидя за субтитрите,4е направо душата ми изваде и неговия да оправя.тои е с LG-6447 HOME CINEMA.то хубо ама след адски много ровене така и не можах да намеря нищо.обаче авера ми -душевадеца не спря да мрънка.и в краина сметка ме накара,въпреки че го предупредих 100 пъти,на му го ъпгреидна с фирмваре за 9900.и се сешате кво стана .сега се чувствам малко гузен за тая работа.търся оригинален firmware за тая машинка за да му го оправя де.моля ви,ако някои има идея от каде да намеря ,да драсне.СТРАХ е дал някакви линкове но уви нищо не открих.
между другото ,тези пичове из сервизите на LG дали ще ги имат?благодаря ви предваритело
Eddie
И аз съм го забелязал това... Но едва ли е от зареждането. Ако беше така, ако пуснеш филма от началото докато работи (с търсене по време), би трябвало да излиза нормално, понеже субтитрите са заредени вече.
pland
Пратих.
portinari
Направо го давай в сервиза да му сложат оригинален (Е, ще те одрусат 20-на лв, ако не ги излъжеш по някакъв начин). Другият вариант е да пишеш писмо до съпорта на ЛГ. Чел съм, че пращат фърмуери.
@-CTPAX-Първоначално публикувано от -CTPAX-
Извинявам се,но нищо не съм получил все още (19:45).Изпробвах адреса си от тази страница,като си пратих мейл и пристигна за секунди,значи работи.Моля те да повториш изпращането.Извинявам се още веднъж за неудобството.
Пак пратих.
EDIT:
Първото писмо ми се върна от gmail със забележка: Invalid attachment