Страница 3 от 35 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 516
Like Tree1Одобрявам

Divx Players LG DVX-9900/DVX-9700

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Re: Всичко за Divx Players LG DVX-9900/DVX-9700

Името на файла на субтитрите трябва да е като това на филма на филма. Допуска се и обозначение за езика, напр. Movie.avi, Movie.En.srt, Movie.Bg srt. Но имената са CASE SENSITIVE, тоест имат значение големи и малки букви, не може примерно Movie.avi и movie.sub.
    А междувременно, докато FallenAngel не изкара нова версия, можеш да си сложиш новата оригинална версия на фърмуера от LG, тя премахва таговете от вида <i></i>. Има линк в мой пост по-нагоре.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

-CTPAX-, в официалната версия има ли автоматичен пренос на дългите редове? И колко реда поддържа - 3 или 4?

4. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

4 реда с пренос.

5. Тук е от
    Sep 2005

СТРАХ, доколкото разбирам официалната версия няма различна големина шрифтове, а
    само 1 - с размера на средните на beta-та?

6. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Да, но за сметка на това поддържа всякакви кодови таблици, а не само 1251. Пък и не след дълго FallenAngel ще изкара своя версия, базирана на тази.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Хайде, още един член на клуб LG 9900* :Super:

Утре след работа като ми остане време ще врътна един Divx Test CD ver.2 и ще постна резултатите тук.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2005

* *СТРАХ, форума е супер и мисля, че всичко с фърмуера вече се изясни.... Имаш ли информация за отключване на региона, някой правил ли го е.... Доколкото знам става, като след изваждане на трея се въвеждат 000 и се показва информация за региона, след което се поставя на 0 и става region free, в момента е на 2. Та някой да го е правил и да го е тествал с DVD от друг регион...?
    * *THANKS!

10. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Знам само, че може да се направи region free, но никога не ми се е налагало да знам как става, просто не ми е попадало такова двд.
    Eddie, честито за новата придобивка :Super:

11. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от boxicq
    ... Имаш ли информация за отключване на региона, някой правил ли го е.... Доколкото знам става, като след изваждане на трея се въвеждат 000 и се показва информация за региона, след което се поставя на 0 и става region free, в момента е на 2. Та някой да го е правил и да го е тествал с DVD от друг регион...?
    THANKS!
    Знам един сайт в който има информация за отключване на региона: http://www.videohelp.com/dvdhacks
    Пиши модела в прозорчето "Search DVD layer" и ще ти върне 1 или повече начини за отключване, ако има публикувани такива .
    Разбира се всичко се прави на собствен риск аз още не съм го правил.

12. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Jovany
    * Знам един сайт в който има информация за отключване на региона:* *http://www.videohelp.com/dvdhacks
    Пиши модела в прозорчето "Search DVD layer" и ще ти върне 1 или повече начини за отключване, ако има публикувани такива* .
    Разбира* се всичко се прави на собствен риск* аз още не съм го правил.
    Jovany, thanks! Именно от този сайт прочетох за начина на отключване, но питах дали някой е рискувал да го прави. Аз нямам Щатски DVDта за проба, но мислех да взема да ползувам плеара в USA - става и за 110V. Тъй като, той е кирилизиран, а незнам дали там ще намеря нещо евтино, което да се сравни с този модел. Май ще трябва да рискувам там на място с техни DVDта и тогава ще знаем със сигурност дали става номера, (ако нямам проблеми на митницата де ). Благодаря на всички за форума! Супер е!

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

pland, пишеш в по-предните си постове че плеъра ти е умрял при флашване. Интересува ме дали преди да го флашнеш си въвел комбинацията, с която се извежда инфо-то за плеъра и която ресетва сетингите по дифолт?

Защото още някъде четох за умрял плеър при флашване и имам чувството, че преди да се флашне задължително трябва да се ресетнат сетингите. Иначе онзи ден покрай моя плеър мои приятели купиха още няколко, всичките са вече с бетата на Fallen Angel и е нямалко никакви проблеми - но всички преди да се флашнат бяха ресетнати.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Значи аз флашнах моя плейър без да ресетвам, понеже си знам номера, и си тръгна без проблем. Бях с версията на FallenAngel, сега съм с официалната.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    pland, пишеш в по-предните си постове че плеъра ти е умрял при флашване. Интересува ме дали преди да го флашнеш си въвел комбинацията, с която се извежда инфо-то за плеъра и която ресетва сетингите по дифолт?

Защото още някъде четох за умрял плеър при флашване и имам чувството, че преди да се флашне задължително трябва да се ресетнат сетингите. Иначе онзи ден покрай моя плеър мои приятели купиха още няколко, всичките са вече с бетата на Fallen Angel и е нямалко никакви проблеми - но всички преди да се флашнат бяха ресетнати.
    Плеърът не беше ресетнат при флашването и може би това е причината,но не мога да кажа със сигурност.Може и RW-то,с което флашвах да е било дефектно - знам ли...Сега вече всичко е наред - с бетата съм вече,но след като флашнах с официалния.А иначе всяко флашване си е риск,дори и с официалния фърмуер.

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от dodo2000
    Обаче дори и след като сложих новият fimrware някои DIVX филми продължават да излизат без субтитри. Като натисна бутона Subtitle на дистанционното излиза само SUB: OFF. А както споменах при познат с ДВД Нео въпросните филми си вървят със субтитрите без проблем. Как мога да разбера защо при мен не излизат.
    Днес си записах 3 филма на едно DVD-RW, на 2 от филмите субтитрите излизат нормално, но на третия - не. На РС-то филма върви нормално със субтитри (на РС-то гледам с помощта на DivX G400, при който ако има повече от един празен ред в .srt формата или някаква друга сериозна грешка, не зарежда субтитрите). Отворих субтитрите (.srt формат) със Subtitle Workshop и при проверката за грешки ( Ctrl + I) ми даде 225 грешки, като по-голямата част от тях бяха за презастъване на времето.

4
    00:00:20,500 --> 00:00:23,800
    За една експедиция.
    За една следа в съзнанието.

5
    00:00:23,800 --> 00:00:28,200
    Тази планета е била изнасилена,
    унизена и преебана!

Реално погледнато времената не са презастъпени, а просто между тях няма свободно време.

Обърнах субтитрите в .sub формат и те вече се заредиха нормално, въпреки че при тях също няма празно време между репликите.

{492}{571}За една експедиция.|За една следа в съзнанието.
    {571}{676}Тази планета е била изнасилена,|унизена и преебана!
    Лично аз имам доста субтитри - особено при сериалите, които са с такъв вид времетраене, понеже между репликите понякога времето е кратко и използвам една функция на Subtitle workshop, с която удължавам автоматично времетраенето, и доста от редовете се "слепват" по този начин като тайминг.
    Така че ако имате проблеми просто конвертирайте субтитрите от .srt формат в .sub и готов - малко е неудобно за съжаление, но не виждам друг начин за момента. Лично аз предпочитам .sub формата, защото е по-лесен за редактиране, но пък .srt формата е по-лесен за нагласяне на субтитрите от един рилийз за друг и подобни манипулации.

-СТРАХ-, можеш ли да драснеш един ред на Fallen Angel и да му кажеш за този проблем - просто информативно.

Това са субтитрите, които не се зареждат (линка е достъпен от чужбина).
    http://eddie.unacs.bg/Assault%20on%20Precinct%2013.srt

Предполагам че проблема е единствено в липсата на време между репликите в .srt формата, не виждам други грешки иначе.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

@Eddie
    Не съм много съгласен с теб,че субтитрите трябва да са само в .sub-формат,за да няма проблеми.При мен се е получавало точно обратното - проблеми със субтитри в .sub - формат и след конвертиране в .srt всичко се оправя.Не ти противореча на всяка цена - просто не мога да си обясня проблема.Мисля,че той не е и в това,че субтитрите следват без пауза между тях.Не знам какво го предизвиква.Във всеки случай засега съм установил следното (и всички мои филми съм ги направил така - а те са повече от 120) - трябва да са записани на DVD - носител (не на CD) и субтитрите да са във .srt - формат,за да няма проблеми.Имал съм проблеми и със .srt субтитри,тогава последователно ги конвертирам във .sub и след това - пак във .srt,след което вече не съм имал повече проблеми.Имам чувството,че действа някаква магия ...Шегувам се,разбира се Просто споделям това,с което съм се сблъсквал досега,може да е от полза на някого,за което ще се радвам

P.S. Забравих - всички мои филми (и субтитрите,разбира се) са със съвсем простички имена.Някои свалени от мен от нета филми,във имената си само дето не съдържат и количеството енергия,което е било необходимо за конвертирането им... Преименувам ги само със името на филма и толкова.Това,както писах по-горе,важи и за субтитрите им.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 35 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HD Players
    От sssaaa във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 1
    Последно: 16-11-11, 18:36
  2. LG DVX9900 vs DVX-9900H vs DF-9900
    От gringo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 01-02-07, 03:57
  3. DVD LG 9900 свързан с 5.1 Luxeon чрез Audigy 2 NX ???
    От cip във форум Аудиотехника
    Отговори: 3
    Последно: 19-01-07, 22:32
  4. FIRMWARE за LG7900/9900 и NEO HT335 divx MT1389FE/DE
    От dindo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 3
    Последно: 09-11-06, 10:52
  5. MAX CS players
    От PSYLON във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 02-04-01, 14:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе