Страница 21 от 35 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 516
Like Tree1Одобрявам

Divx Players LG DVX-9900/DVX-9700

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2006

Re: Всичко за Divx Players LG DVX-9900/DVX-9700

Ivo, нали знаеш, че името на файла трябва да е същото като модела на плеъра и структурата на папките да е спазена, точно както е дадено. Да не бъркаш някъде там? Иначе няма причина да не стане. Доста странно ...

2.  

3. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от tweeg
    2.35:1 е кино стандарта
    Реже се за да се махне ненужното и да се спести място при кодирането. А за чий дявол се прави 800х336 представа нямам. Аз по едно време попаднах на един такъв филм дето от двете страни бяше с черни ленти - за чий са го направили така - не знам. В крайна сметка то си беше 720 с 2 x 40 черно от двата края
    е чакай малко, как така ненужното се маха, кой решава по дяволите кое е ненужното и кое е НУЖНО, ... неможе ли да си останат филмите както си се снимат... вече рядко срещам филм с резмери 16:9, както си се снимат... и това се прави още от големите клечки в hollywood... защото още миналата година, си зех от видеотека в лос ангелес Alien3, свалих го на .avi, на самата опаковка ясно си пишеше, формата на филма е за Широкоекранен телевизор - 16:9... и аз сложих опция да се енкодне филма на размер 16:9... и познайте какво... филма ми БЕШЕ 16:9, демек като го пускам на fullscreen на 4:3 монитор, има си обикновените черни ленти от горе и от долу... и освен това има допълнителни черни ленти вградени в самата картина, с които филма става точно ама баш точно (изчислих го с линийка) 16:6,7... демек искам да ви кажа, че даже от самия source масово филмите се прават на 16:6,7.......... ако знаете място в интернет където мога да тегла филми с размери - "director's cut" демек на !!!! 16:9 !!!!!!, моля ви кажете защото ми писна да гледам резнати от горе и от долу филми...

мерси много за вниманието

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Да ви кажа как приключи моят проблем със BG субтитрите - може на някого да му е от полза.Реших да сменя фърмуера на плеъра,като първо пробвах този на xypro (нали е последен).Никакъв резултат - субтитрите пак ги нямаше.След това сложих неофициалния 1.R7 на FallenAngel и нещата се оправиха.Субтитрите си тръгнаха както трябва.Най-вероятно има някаква несъвместимост със фонтовете във модифицирания от -Страх- 1.R7 фърмуер,с който бях досега (така смятам аз,не твърдя,че това е точно така),но дали е така наистина,може да каже само той.Интересното е,че субовете не се появиха и със прехваления последен фърмуер на xypro!

5. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Цитат Първоначално публикувано от Ivo Wolfen
    Здравейте. Следя темата от създаването и, и в крайна сметка на принципа по-добре късно отколкото никога, в събота си взех dvx9900. Вчера реших да го флашна с моднатия фирмуеър на FallenAngel, записах го както си е реда на едно rw, сложих го и ... не ще да се ъпгрейдне. Син екран, пише Firmware upgrade mode, Read on: 0 ?!?, Take off the disk and hit up arrow to upgrade, но не отваря сам трея, нищо не прави. Пробвах с друго rw, че т'ва беше бая старо, с друг фирмуеър (моднатия на hypro), и пак същото * . А модела си е LV9D10203d(b) . Днес ще си купя нов диск да видя да не *е от старите ми презаписваеми * .
    Даа, оказа се от старите (и понадраскани) презаписваеми подложки, с новото rw веднага се флашна :Super: .

6. Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от pland
    Да ви кажа как приключи моят проблем със BG субтитрите - може на някого да му е от полза.Реших да сменя фърмуера на плеъра,като първо пробвах този на xypro (нали е последен).Никакъв резултат - субтитрите пак ги нямаше.След това сложих неофициалния 1.R7 на FallenAngel и нещата се оправиха.Субтитрите си тръгнаха както трябва.Най-вероятно има някаква несъвместимост със фонтовете във модифицирания от -Страх- 1.R7 фърмуер,с който бях досега (така смятам аз,не твърдя,че това е точно така),но дали е така наистина,може да каже само той.Интересното е,че субовете не се появиха и със прехваления последен фърмуер на xypro!

хм, интересно, при мен пък няма никакви грижи с последния фърмуер на Xypro v5.1 cp1251
    каквото съм пуснал всичко си е наред.

7. Тук е от
    Apr 2006

ок хора, разбрах вече и твърдо запомних че филм НЕможе да се resize-ме БЕЗ да се ре-компресира, но въпросът ми е: може ли само да се режат черните ленти които са вградени в самия филм без да се ре-компресира целия фим......????

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Цитат Първоначално публикувано от roise_r
    ок хора, разбрах вече и твърдо запомних че филм НЕможе да се resize-ме БЕЗ да се ре-компресира, но въпросът ми е: може ли само да се режат черните ленти които са вградени в самия филм без да се ре-компресира целия фим......????* *
    Ами то не си ли е пак resize?

10. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ivo Wolfen
    Ами то не си ли е пак resize?
    ами аз мисля, че не е, защото то при resize-то почват да изпълняват сложни алгоритми, пиксел по пиксел, кой пиксел има повече информация, то тоя се свързва с такъв съседен пиксел който има най сходна до него информация, като според процентите на отделните цветове се избира нов цвят за новия получен пиксел после се определя през колко пиксела да има сливане на два и така ... поне, от каквото съм чул и чел, така разбирам нещата (говорим за resize от по голямо на по малко)... така че ясно е че трябва ре-енкоуд, при положение че всеки пиксел трябва да се декоудне, обработи, следователно трябва да има обратно действие - енкоуд....... ама кроп???? просто информацията след еди колко си растояние от средата на филма, трябва да се изхвърли...? незнам, имам чуството че това ще го може програмка с мах 20 реда код... просто някой трябва да седне и да я измисли...

11. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Не се хаби с глупости, което не става - не става. Първо на първо в компресираното ави няма пиксели, там могат да се разграничат само отделните фреймове. Оттук нататък всичките ти разсъждения са чесане на езици. То ако имаше отделни пиксели каква точно щеше да е компресията...

В момента, в който имаш работа с отделни пиксели, а не с фреймове, се налага рекомпресиране. Точка.

12. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    Не се хаби с глупости, което не става - не става. Първо на първо в компресираното ави няма пиксели, там могат да се разграничат само отделните фреймове. Оттук нататък всичките ти разсъждения са чесане на езици. То ако имаше отделни пиксели каква точно щеше да е компресията...

В момента, в който имаш работа с отделни пиксели, а не с фреймове, се налага рекомпресиране. Точка.
    1. "което не става не става" - ами веднъж, в един друг форум обсъждахме това ... и модератор на форума казва че одавна бе ползвал подобна програма, само че не е била много сполучлива изглежда, щото не говореше с голям ентусиазъм за нея...
    2. "Първо на първо в компресираното ави няма пиксели" - много ми е интересно как определя компютъра, кой цвят къде трябва да се намира във всеки един отделен фрейм, ако няма пиксели ...?
    Това, че за обработката на пиксели трябва декомпресия... и после ако искаш филма да не ти остане в RGB формат, ще трябва пак да го компресираш, е точно така и аз точно това обеснавах по горе...
    "каква точно е компресията...", пише съвсем ясно в doom9.org guides..., аз си мисля, че както и да го погледнеш, всеки фрейм на компресирано видео, главното и единственото което съдържа, са пиксели....ВСИЧКО що се показва на един дигитален екран е съставен единствено от пиксели... ето т'ва е

13. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Компютърът определя... като го декомпресира първо Опитвай се да вникваш в нещата, доколкото е възможно...

14.  

15. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    Компютърът определя... като го декомпресира първо :-) Опитвай се да вникваш в нещата, доколкото е възможно...
    ето хубаво го декомпресира, ама нали трябва да знае на кой пиксел, коя декомпресирана информация да сложи
    ДЕМЕК: нали все пак трябва да знае по някакъв начин, коя информация, на кой пиксел отговаряше преди компресирането...

Аз съм вникнал в нещата, доколкото ми трябва , ако ми плащат да вникна повече, ще вниквам , ама в момента спроа с теб, не защото разбирам повече от теб, а защото погрешно разбра изобщо какво исках да кажа с публикацията си в 09:45. където всичко за което говора е преди компресиране и след декомпресиране... за самото DATA съдържание на едно компресирано видео, никъде не говора... защото ако разбирах от това, щях да измисла нови кодеци...

ЕДИТ: може би, на поста от 09:45, трябваше да се израза по следния начин:

при resize операцията, СЛЕД КАТО бъде декомпресирано видеото от дадена програма за преработване на видео с подходящия декодер, почват да се изпълняват сложни алгоритми, пиксел по пиксел, кой пиксел има повече информация, то тоя се свързва с такъв съседен пиксел който има най сходна до него информация, като според процентите на отделните цветове се избира нов цвят за новия получен пиксел после се определя през колко пиксела да има сливане на два и така СЛЕД КОЕТО отново RGB видеото се компресира с избрания кодек ... поне, от каквото съм чул и чел, така разбирам нещата

16. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Декомпресията не е толкова просто нещо, колкото ти се струва. В битовия поток, който се получава след компресията, няма никакви пиксели, пикселите се генерират при декомпресията, казано най-просто. Мисля с това да приключа темата. Предполагам, че не си учил висша математика и не знаеш примерно какво е право и обратно преобразуване на Фурие, което широко се използва в компресиите със загуба на информацията, и какво се получава след като пикселите се прекарат през него

17. Тук е от
    Apr 2006

ами случайно точно това уча, обаче съм първи курс... и за такова нещо още само съм чул.... щом казваш че е така, сигурно така е... така че и аз мисля да приключваме с темата..., но искам да отбележа отново и за последно, за да не излеза глупака от целия този спор и да ми се смеят хората , ........никъде не съм говорил за самия процес - компресията, а за процеса - resize на НЕкомпресирано видео...

П.С. сега, ако не ми се сърдиш , погледни си моля те "лични съобщения" имам молба към теб, от два дни някъде си е там... и ако имаш желание да ми помогнеш..., ако не кажи ми , да търса помощ в друг форум и да търся специално такива хора дето са ползвали avidemux, но моля те кажи ми, че да не чакам напразно като алавите... 10х

18. Member
    Тук е от
    Dec 2005

е чакай малко, как така ненужното се маха, кой решава по дяволите кое е ненужното и кое е НУЖНО, ... неможе ли да си останат филмите както си се снимат... вече рядко срещам филм с резмери 16:9, както си се снимат... и това се прави още от големите клечки в hollywood... защото още миналата година, си зех от видеотека в лос ангелес Alien3, свалих го на .avi, на самата опаковка ясно си пишеше, формата на филма е за Широкоекранен телевизор - 16:9... и аз сложих опция да се енкодне филма на размер 16:9... и познайте какво... филма ми БЕШЕ 16:9, демек като го пускам на fullscreen на 4:3 монитор, има си обикновените черни ленти от горе и от долу... и освен това има допълнителни черни ленти вградени в самата картина, с които филма става точно ама баш точно (изчислих го с линийка) 16:6,7... демек искам да ви кажа, че даже от самия source масово филмите се прават на 16:6,7.......... ако знаете място в интернет където мога да тегла филми с размери - "director's cut" демек на !!!! 16:9 !!!!!!, моля ви кажете защото ми писна да гледам резнати филми...

мерси много за вниманието
    Нещо май не се разбрахме. DVD-то е или 16:9 или 4:3. Сега въпроса е как един филм дето е 2.35:1 да го набутаме на DVD. Ами отговора е прост - слагаме му по една черна черта от горе и от долу и го докарваме до 16:9 за да го набутаме на DVD-то. След това тръгваме да го рипваме естествено махаме черните черти защото е очевидно че са ненужни. За *.avi файла няма ограничение да е 16:9 или 4:3 поради което черните черти не ни трябват и ги режем. Така да се каже с рязането ти правиш филма да е както си е сниман

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 35 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HD Players
    От sssaaa във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 1
    Последно: 16-11-11, 18:36
  2. LG DVX9900 vs DVX-9900H vs DF-9900
    От gringo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 01-02-07, 03:57
  3. DVD LG 9900 свързан с 5.1 Luxeon чрез Audigy 2 NX ???
    От cip във форум Аудиотехника
    Отговори: 3
    Последно: 19-01-07, 22:32
  4. FIRMWARE за LG7900/9900 и NEO HT335 divx MT1389FE/DE
    От dindo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 3
    Последно: 09-11-06, 10:52
  5. MAX CS players
    От PSYLON във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 02-04-01, 14:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе