plamen mr, евентуално за да ти помогне някой няма да е лошо да упоменеш как подаваш звук от плейъра към телевизора - HDMI или RCA(камбанки) и какво точно искаш да постигнеш. Dolby Digital и AC3 са едно и също нещо.
plamen mr, евентуално за да ти помогне някой няма да е лошо да упоменеш как подаваш звук от плейъра към телевизора - HDMI или RCA(камбанки) и какво точно искаш да постигнеш. Dolby Digital и AC3 са едно и също нещо.
С HDMI. Мисълта ми беше да не променям всеки път настройките на звука от Digital на Analog когато гледам някое видео в DivX формат за да се чува на телевизора,а не само през ресивъра. Пробвах видео с мр3 аудио и се чува на тв, а с АС3 не. Явно си е така.
Разработчиците дават възможност за избор кой да декомпресира четирите вида компресии за звук, изброени в настройките - плейрът(Analog) или евентуалният рисийвър(Digital). И тъй като, доколкото ми е известно няма рисийвър, който да декомпресира MP3, то тази задача поема винаги плейъра. Оттук нататък е въпрос на личен избор и наличие на съответната техника. Между другото мисля, че през RCA винаги и от всеки вид компресия излиза готов за слушане през обикновен усилвател аналогов звук.
Защо ти е изобщо да излиза звук И на телевизора? Като имаш ресийвър слушай само на него. Какво значение има дали е divx или HD?
Разбирам го напълно! И аз като гледам някой сериал много късно, нямам нужда от ресивъра и всичките колони- достатъчен ми е звука от ТВ, но за да стане, трябва да пипам аудио настройките на плейъра !Първоначално публикувано от lazarus18
Да разбрах вече. Ще си слушам през ресивъра,а ако ми се наложи на ТВ ще ги променям.
Здравейте и от мен отново,
ЖАР компютърс ми предоставиха нов диск тази вечер.
Форматирах го, но вместо виедо, Музика и снимки и даунлоуд, виждам всичките без папка даунлоуд.
Визждам обаче притер и факс папка/икона, но е празна. Помня, че май някой се беше оплаквал, че и при него е така.
За сега не ме дразни, но проблем ли е, че имам принтер и фак, а нямам папка даунлоуд?
Иначе от стария диск всичко замина......... за съжаление
Едит: Поправям се. Имам вече даунлоуд, след като тръгна БТПД-то. Тоз път обаче иска торент сервиза да е включен.
Поздрави на всички
Сам
От наколко часа се опитвам да да направя WiFi връзка между плеъра и РС но нещо куца. Пробвах със кабел и нямаше проблеми. Конфигурира си мрежата и се откриха взаимно.Излезе си и иконка в Network.
Пропбвам с WiFi адаптер TP Link TL-WN821N намери си автоматично IP адреса и интернета тръгна на плеъра, но немога да направя връзка между него и компа. Пробвах и с FTP клиент но пак неще. От NMT приложенията е пуснато само FTP сървър (ако има значение).
Какво бъркам и къде може да е проблема.
Пусни от NMT Apps и SAMBA/SMB. Това е протокола за мрежата.
Благодаря.Получи сеПървоначално публикувано от popcornhour
Само че от какво зависи скороста на трансфер между РС и плеъра. С "CuteFTP 8 Professional" в началото беше между 2 и 3 мв, а сега и 1 няма. На мен около 3 са ми достатъчни ама незнам какво стана че падна така.
Някой били ми обяснил понеже не съм много наясно кои NMT приложения за какво са и кои трябва да бъдат пуснати при положение че не ползвам WiFi връзка между плеъра и РСто /поне засега/. В момента всички са изключени и като спра плеара диска спира за минута да върти и после пак си тръгва и го изключвам от копчето отзад.Не че ми дреме за тока ама ми е точно до главата и нощно време като върти.....?????![]()
Някои дискове не искат да се спират. Зависи от модела им.
Може дапробваш да инсталираш един патч.
Пусни от NMT - FTP Server, свали пакета CSI от тук - http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=27251
и инсталирай това - Stop ActiveHDD....
мое и да помогне.
Нещо не мога да се оправя,майната му ще го спирам отзад.Все пак много ти благодаря lazarus18,много неща съм схванал с твоя помощПървоначално публикувано от lazarus18
![]()
Честита Баба Марта на всички! Някой случайно да знае защо A-110 не смесва в стерео downmix-а си LFE - пистата, т.е. защо декомпресираните му аудио изходи (и цифровия - HDMI, и аналоговия) "отрязват" събууфера и дали това може да се промени?
Странно, аз не съм го забелязал това, но и рядко съм го ползвал и то е било директно на телевизора. Имаш предвид, че информацията за субуфера изобщо липсва ли? Как си го засякъл, че го прави?