Страница 43 от 148 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2006

Re:POPCORN Hour A-110 ...По-добрата алтернатива или...!?

не. идеята е още по проста.
    - рутера да си е в ролята само и единствено на сторидж, т.е. да се ползва харда като общ ресурс. и нищо повече.
    и тук въобще не става въпрос за РАЙД масиви, скъзи дискове , сървърни настройки и приложения с ауторизации и т.н. сякаш ще захранваш цял град с мултимедия.

всеки друг вариант би бил утежнение за незапознатия потребител.

а торенти , дц хъбове и т.н.. да са си от домашното ПЦ, за да си му е пред човека кое и какво тегли , и т.н.

поне аз така вниквам в логиката на обикновенния непретенциозен потребител.

иначе варианти много. всеки да си избира до където му стигат възможностите

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от miro20
    а торенти , дц хъбове и т.н.. да са си от домашното ПЦ, за да си му е пред човека кое и какво тегли , и т.н.
    Въпросче - като имаш друго ПЦ защо аджеба ти е тоя рутер и допълнителен сторидж?!? Слагай диска в ПЦ-то и пей сърце... Врътката с допълнителен сторидж (НАС или сървър) е когато нямаш или не искаш да имаш ПЦ или не искаш да го държиш включено непрекъснато, което ако държиш торенти няма как да стане.

4. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

не. идеята е още по проста.
    - рутера да си е в ролята само и единствено на сторидж, т.е. да се ползва харда като общ ресурс. и нищо повече.
    Да, и при мен е така. Само дето диска пъхнат към рутера не стои включен постоянно.

Даже без външни помагала, само с вградените възможности на uTorrent (десен клик върху торента -> Properties -> Advanced -> "Run this program when the download finishes") може да се направи така, че файловете да се копират автоматично по мрежата където си поискаш. Примерно с copy/move %D <external_disk_drive>. Обаче, не ми се ще да оставям диска включен постоянно, та затова го правя ръчно при необходимост. Чета, че ако мина диска с gparted може да го го науча да спира при липса на активност, ама не ми е стигало времето да го разуча по-подробно за сега.

и тук въобще не става въпрос за РАЙД масиви, скъзи дискове , сървърни настройки и приложения с ауторизации и т.н. сякаш ще захранваш цял град с мултимедия.
    Анджък!

5. Тук е от
    Sep 2004

Има нова фирма която предлага това устроиство на пазара и имаики предвид ниската му цена 250 долара,трябва да призная че работи перфектно!!!
    Мрежовите му функции работят така както на нито едно друго HD съвместимо устроиство.Зад разработката на софтуера стои Sayabas,
    така че тепърва можем да очакваме само добри неща.Фирмата е VideomaxAVS засега го няма на сайта трябва да се звъни по тел. или на място.

6. Тук е от
    Dec 2008

от известно време когато гледам филмче, и го прекъсна със стоп, както си му е реда много често започна да не разпознава други файлове след това, каквото и да се опиташ да пуснещ след това, те изхвърля до меню и изобщо не разпознава файл!?!? и само рестартиране от бутона оправя нещата!??!? А за проблема с плейване на ДВДта да не говорим... първо не го плейва от директорията както си ме е реда, а показва всички видео ТС файлове, плейваш първия ... козва че не може да бъде пуснат, но всъщност го пуска?!!? ама това не е работа и прекъсва.....
    ДАЙТЕ АКЪЛ КАКВО СЪМ ОПЛЕСКАЛ, или може би този път "повредата не е в моя телевизор".... видях, че има проблем с ДВД тата при новия фърм на А100, но аз съм с А110 и не съм сменял фърма!??

HELP

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Опитай се да хванеш логиката след какъв файл става това и от къде го пускаш /диск, самба, myihome.../.
    В момента гледам, че има бета версия за А-110, при който оправят точно работата с ДВД.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

последната такава издънка на РСН то беше с файл на харда...!? да я кача ли тази бета, и от къде!?!?

10. Тук е от
    Sep 2008

След няколкото страници флууд не по темата, да се върнем все пак на пуканката.
    Ето малко информация относно ъпдейта на фирмуера, който всички очакваме:

RE: [A110] Firmware 01-17-081023-15-POP-403 (NMT 00-17-081023-15-POP-403) released
    we have an discussion about A-100 firmware internal, so maybe after A-110 release we will rerelease an A-100 firmware with the same fixes, but no guarantee about it, only to give out some info.

About A-110 firmware yes the QA voids it Sad because of an critical issue found on DTS analog, they will fix and rebuild on monday, so i hope that they can fix it fast and then we can release the final, sorry for that many delay Sad

С няколко думи - фирмуера за А-110 е бил готов на 19.02, но на следващия ден са го отхвърлили от комисията, която го тества окончателно за годност поради проблем с DTS. Може би началото на другата седмица ще го фикснат и след повече от месец закъснение ще го видим.
    Все още не е сигурно дали ще има актуализация за А-100 с поправка на текущите бъгове или директно ще пристъпят към разработка за следващия.

Личното ми мнение е, че Sybas по принцип правят грешка като разработват по тоя начин. По-удачно ще е да има 2 версии на един фирмуер - след като излезе актуалната, да следва след 2-3 седмици още една без новости, само с бъгфиксове. Нещо каквото сега се получи, но по принуда. Какво е положението сега - излиза една версия с грешки, без да са оправени грешките разработват друга с нови неща и още повече грешки и така се получава натрупване.

11. Тук е от
    Jan 2009

От къде се свалят тези бета версий за А-110

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не са за свободно сваляне. Трябва си регистриран бета тестер.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от jivkojj
    so maybe after A-110 release we will rerelease an A-100 firmware with the same fixes, but no guarantee about it, only to give out some info.
    Е нема що... тва е голяма простотия... Кво ние с А100 им се явяваме по принуда бета тестери и после - за фикс на бъговете, чакайте следващия фърм, където пък пак ще мима други бъгове... супер селско.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Имам няколко въпроса свързани с гледането на HD филми:

- При условие че PC-то ми е свързан към телевизора (full HD) - имам ли нужда от Popcorn hour? В смисъл - пуканката ще ми даде ли нещо което да си струва, освен че няма да ползвам PC-то за тази цел и в добавка ще ползвам дистанционно?

- Тъй като съм абонат на ITV Partner - замислям се за нов HD приемник като DM 800 примерно. Дали той ще ми върши същата работа като popcorna + гледането на сат тв?

- При гледането на 1080p от компютъра на ТВ-то срещам проблеми с различни видове плеъри - някои накъсват видеото или аудиото, но поддържат субтитри, докато други вървят гладко, но не поддържат субтитри. Не мога да разбера кое не е както трябва - не съм попаднал на подходящ плеър или видеокартата ми NVIDIA GeForce 7600 GT е вече за смяна с по-мощна карта. Или да забравя за нова карта и да се насоча към пуканката или DM 800?

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Засега DM800 е в много начален стадий като видео плеър. Теоритично има мощта да пуска HD филми, но се изисква доста работа по софтуера. Доколкото знам при SD приемниците тези възможности за видео плеър не са напраднали много през годините.
    Спрямо компютъра плеъра ти дава точно това - удобство и лекота на ползването. Плюс липса на главоболия с хардуерни изисквания и борба с настройки на плеъри.
    Ако вече си свикнал с компютъра и така или иначе го държиш до компютъра то просто инвестирай в по-добър процесор. Много по-евтино и лесно ще минеш. Хубавата видео карта си заслужава само ако подкараш хардуерното й ускорение. Иначе пак опираш до процесора.
    За плеър ползвай WMP Classic + AVC Core за декодиране на Н.264.

17. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Oще навремето, когато гледах през TV out обикновени рипове, познат ми бе казал, задължително да деинсталирам всички стари кодеци и тогава да слагам новите. ПС беше с Pentium III на 533 мхц и карта МХ200! Винаги ползвах K-lite и всичко вървеше. Като реших да гледам HD рипове, вече бях с Е4400 и една тиха 8500GT и пак с K-lite без никакви допълнителни настройки и HD си вървяха без проблем и с WMP, MPC, M-player и разбира се VLC. Аз най често ползвах BS, просто защото му бях свикнал с настройките, въпреки че, това не е най- удачния избор за HD. Разказвам ти всичко това, защото смятам, че ако процесора ти е О.К. за HD, не би трябвало да имаш проблем с тази карта!
    Успех!

P.S. А "пуканката" е тарикатска джаджа! Аз наскоро разкачих кабеляците от TV и жената е много доволна, че се поразчисти!

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Благодаря ти @lazarus18
    Процесора ми е двуядрен CONROE E6300/1.86G/1066/2M BOX. Вече е на 2 години и явно е поостарял, но навремето си беше върха. Значи по-мощен процесор и примерно допълнителен терабайтов HDD за съхраняване на филмите и решавам въпроса...?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 148 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 09:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 21:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 17:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 16:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 20:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе