Машинката запали като откачих харда...и направих всичко друго както ме посьветвахте дано да нямам повече проблеми БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО![]()
Машинката запали като откачих харда...и направих всичко друго както ме посьветвахте дано да нямам повече проблеми БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО![]()
Аз се ъпдейтнах през PCH( A-110). Функцията за auto framerate бачка и много ме радва!Пуснах филм със sub. и също работи- преди изоставаха и за да не си играя да ги компенсирам с бутоните по време на филм, предварително ги конвертирах в srt. Дискът отново не се гаси и предполагам, че пак ще трябва да спирам "casgle"!
P.S. Само спирането на "casgle" не помогна. В момента освен него съм спрял торента и "myiHome" и за сега кротува!
Аз имам проблем с новият фирмуеър.След като съм го инстланал иска отделно да инсталира NMT приложенията,дал съм му да не форматира диска,да да ги свали от интернет,но само ми дава грешка - къде може да е проблема?
абсолютно същия случай и при мен.... отделно да инсталира NMT приложенията, без да форматира диска, като ги свали от интернет,.............но само ми дава грешка и грешка и оново и НИЩО !?!?!??!+?
Много е вероятно да е от претоварването на сайта. 56 МБ умножено по N нетърпеливи юзери не са шега.Първоначално публикувано от elby
Приложенията ги има в ъпдейта, защо не ги инсталираш оттам?
Edit: Ааааа, май разбирам къде ви е проблема: разархивирайте всички файлове в главната директория на USB-то. Инсталатора не може да намери приложенията ако са в поддиректория.
извинявай за лайзма, не разбрах кокво ще рече от ьпдейта!? това което ме кара да правя РСНто от интернет, трябва да го направя като апдейтвам фърма ли!?
сваляш фърмуера от сайта на попкорн (може и оттук: http://www.luckyy.com/01-17-090125-15-POP-403.zip ), разархивираш всички файлове в главната директория и четеш readme файла.Първоначално публикувано от Fata
Да и при мен беше така - фирмуера се ъпдейтна онлайн, но приложенията не искаше - даваше постоянно "задачата не може да бъде изпълнена". Просто сървъра е претоварен. Ъпдейта през УСБ мина без проблем обаче и сега си инсталирам наново програмите
За момента изглежда да е ОК всичко.
Искам да споделя един трик, който би бил интересен за тея които ползват онлайн услугите на пуканката и паралелно дърпат с торента нещо (като мен например). По време на гледане на клипчетата от youtube ми направи впечатление, че от време на време клипа спира за няколко секунди, което е доста досадно. Първоначално си мислех, че проблема е в интернет връзката ми т.е. че е претоварена. Случайно обаче забелязах, че проблема е другаде - в торент клиента. От време на време претоварва процесора и просто за стрийм процеса (mono) не остава изчислителна мощ. Решението накратко - просто сваляте приоритета на торент демона и всичко вече работи плавно. Как става:
1. Пускате си телнет
2. Виждате номерата на процесите:
ps -A
трябва да видите в списъка нещо подобоно:
3809 root /mnt/syb8634/bin/transmission-daemon -g /share/.transmission -T -w /share/Download
3810 root /mnt/syb8634/bin/transmission-daemon -g /share/.transmission -T -w /share/Download
3811 root /mnt/syb8634/bin/transmission-daemon -g /share/.transmission -T -w /share/Download
3. сваляте приоритета на всички - в случая при мен:
renice +2 3809
renice +2 3810
renice +2 3811
4. наслаждавате се на нормално вървящи клипчета.
Ако не ме мързи ще направя скрипт, който да се пуска от cron демона на всеки 5-10 мин. и работата ще стане даже напълно автоматизирана.
![]()
а бе защо пак имам два торент клиента - торент и торент уеб !?
моля кажете как е най-добре де се сетне FRAMERATE SYNC....!?
След ъпдейта имаш само един торент - transmission, но е по-стара версия. Съвета ми е да повториш процедурата по инсталиране на Transmission 1.5 и да ползваш него.
Autoframerate си работи добре засега, може да ползваш опцията, но аз я държа изключена. В крайна сметка 99% от нещата, които гледам са с 24р.
lazarus18, jivkojj бихте ли казали тази команда "4. Send the following commands via FTP: Windows: quote SITE CHMOD 755 installer.cgi" къде се изпълнява? Физически къде да напиша командата, че това ftp не ми е ясно?
Благодаря!
П.С. Става въпрос за ъпдейтване на трансмишън!
Бе, хора, никой ли няма да помогне с тези пусти субтитри на VIDEO_TS формат?
Ако са вградени, откъде да ги пусна на пуканката? Ако са външни, къде да ги сложа, как да ги кръстя?
Аз го направих с fireftp: горе в дясно -> Tools -> Custom CommandПървоначално публикувано от kaloman
Ама при мен тази команда не я прие, и го направих със: site chmod 755 installer.cgi
Да, командата се пише в командния ред на фтп клиента. Прави скрипта изпълним.
За съжаление нямам ДВД-та с БГ субтитри да видя дали мога да ти помогнаПървоначално публикувано от Tougi
Защо обаче VIDEO_TS, папката ли имаш в предвид? При мен по спомени трябваше да пусна директорията където е записана ДВД структурата с плей, а не самите файлове.