Страница 42 от 148 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Re:POPCORN Hour A-110 ...По-добрата алтернатива или...!?

Искам да питам ако гледам двд пак ли субтитрите трябва да отделен фаил или трябва да ги сменям от бутона на дистанционното?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Здравейте. Проблем с Kaiboer k 200. Не съм много запознат, не мога да инсталирам вътрешният диск . Помощ

4. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Добре де, ти не разбра ли, че човека не иска компютър с хиляда стърчащи кабела и накичен с външни дискове?
    Иска да го напълни с дискове и да го забрави.
    Добре, последен път се обаждам на тема NAS в тази тема (и без това е off-topic тук) и го правя само за да обясня концепцията, не за да убеждавам когото и да било, че специализиран NAS не е най-доброто решение в случая (да оставим на страна въпроса, че е скъпо). Ще се опитам да го обясня колкото се може по-просто (щото освен всичко друго, също съм профан в областта).

Специалицираните NAS, както и специализираните файлови сървери имат за задача обслужване на голям брой потребители, и то едновременно. Освен голям трафик, това означава непрекъснато следене кой какво пише/чете, дали има право да го пише/чете и дали писаното няма да се загуби.

Тази работа иска бързи "heavy duty" дискове (не напразно SCSI са толкова скъпи), специални контролери за резервиране (RAID) и не на последно място програмно обезпечение за администриране на достъпа на всеки потребител.

От друга страна собствениците на PCH нямат нужда от тези неща. Едва ли в къщи имаш десет телевизора които едновременно трябва да показват различни неща, докато други десет потребителя ровичкат из базата с данни и се чудят какво да прецакат.

Ако човек разбира от Линукс, нещата също не са прости, но поне са по-ясни. Линукс по дефиниция следи кой файл на кого е и кой какво може да прави с него и всеки който работи с линукс е свикнал с това.

Ако не разбира, или киха много пари за нещо което не му трябва, не му върши работа и което не може да управлява ефективно, или търси някое приемливо решение и компромис между сигурност, достъпност и простота на управление.

Поне за мен, NAS трябва да има торент клиент. Обаче, това изисква доста изчислителна мощ и оперативна памет, каквато предназначеният главно за управление на файловия сървер процесор на NAS-a няма. Както я няма и специализираният процесор на пуканката.

Ето моето решение: отделен компютър (не е нужно да има мощен процесор или графика, даже е за предпочитане да е по-слаб, за да не черпи много ток) пъхнат на тъмно в килера. Сложил съм му Виста за да ми е по-лесно да го администрирам, но може и с ХР, че даже и с ДОС (ако някой ми намери ДОС торент, ще го пусна под ДОС на една древна 486 система дето ми се въргаля в мазето).

uTorrent за сваляне на филми. Свалянето става на една 32 GB флашка, след това uTorrent автоматично мести файла в директория на вътрешния диск и го seed-ва оттам. Това е така за по-малко дискови операции при сваляне и за да не се фрагментират файловете на диска. Когато диска (свободни ~60 GB) се напълни, ги прехвърлям ръчно към външен USB диск(включен към рутера за да ми е под ръка) или по мрежата директно към пуканката. Така, и двете не е нужно да бъдат непрекъснато включени в мрежата.

Управлението е чрез Remote Desktop Connection (Start -> Programs -> Accessories -> RDC), или когатс не съм в къщи, чрез web интерфейса, който за разлика от този на РСН е защитен с парола. Хубавото на RDC е и това, че когато реша да прехвърля файл от диска на NAS-а към пуканката или към външен диск, мога да вляза отдалечено в машината и да го направя от там, без да заемам ресурси на локалния компютър и без да правя двоен трафик по мрежата. А мога с прости средства да го накарам да го направи автоматично по някое време през нощта. Да, още една "хитринка": външният USB диск първоначално е форматиран на пуканката (ext3 формат) и при нужда мога да го включа като USB slave или даже бързо да го пъхна на мястото на основниябез повторно форматиране. За Вистата ползвам драйвера от http://www.fs-driver.org/index.html. Пътьом казано, избягвайте едновременното сваляне на няколко торента на диска на пуканката. И BTPD и Transmission ги правят на юфка, а за ext3 няма следства за дефрагментиране.

Смея да твърдя, че така организиран, моят NAS е много по-ефективен (за конкретните цели!) от някой специализиран, не черпи много повече ток от него и е значително по-евтин.

Dixi!

5. Тук е от
    Dec 2008

общо взето схващам идеята ти, макар че това което за теб е елементарно на мен ще ми отнеме 100 пъти повече време да го изчета, пробвам още 100 пъти докато тръгне и ... никаква цена не си струва толкова време повярвай ми, просто не ги разбирам в такива детайли нещата, а и намам време да ги разбера...... а това за разхода на ток ми е чак забавно!? Честно казано нямам и килер, а и да имах, едва ли щах да се сетя да го окабелявам още на груб строеж!? Видях че има НАС и с торент клиенти, и най-вече най-много искам да забравя че РСН има USB дискове, да връзвам, местя копирам и проче глупости.... искам да и сложа WD 2 тера вътрешен диск, бърз ВИ Фи, и още 4 тера най-подходящ НАС и приключвам изобщо с темата .... ще продължа да следя само разни глезотиийки като джубоксове и прочие....

6. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Tougi
    Сложил съм му Виста за да ми е по-лесно да го администрирам, но може и с ХР, че даже и с ДОС (ако някой ми намери ДОС торент, ще го пусна под ДОС на една древна 486 система дето ми се въргаля в мазето).
    Има решение и за теб
    cTorrent - работи в конзола под ДОС......

7. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Няма спор, мерак се гаси с пари.

Обаче, отбележи: Ако сложиш 2 х 2ТБ дискове в НАС това значи, че ще имаш максимум 2 ТБ сторидж (RAID1). Ако ги сложиш в RAID0 или JBOD, във всеки един момент рискуваш да загубиш всичките 4 ТБ данни. "Бърз" ВиФи за А-100/А110 едва ли ще се появи в обозримо бъдеще. Просто мощността на процесорчето на РСН не стига за това. Що се отнася до "глупостите" с разнасяне на дискове и "хитростите" с бързото прехвърляне на големи файлове по мрежата, сори, ще трябва да ти пукна балончето: PCH има етернет 10/100. Максималното което аз съм постигал при тези условия (с хубав 10/100 рутер, не някой евтинджос за 100 лева) е 7-8 МБ в секунда, по FTP е около 3 пъти по-бавно. Смятай колко секунди ще ти отнеме да прехвърлиш 7-8 ТБ файлове. А 70-80 ТБ? И забележи - при теб това трябва да стане през локалната машина, с нейните ресурси и в доста от случаите - двупосочно, което значи с два пъти по-ниска скорост. Не е зле от сега да започнеш да се оглеждаш за 10/100/1000 рутер или поне за гигабитов суич.

Няма пълно щастие...

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

10ks friend, от към рутер мисля че съм го докарал - Linksys 610 N Dual...., ама с другите неща не звучи добре!?!? Момчетата от РСН тестват WD 2 тера в РСНто .... ще му сложа едно веднага ако става!? в този ред какво мислиш за Линксис NAS чето, 250 лева е и така или иначе е етернет 10/100 както и РСНто!? има някаква опасност с формата на файловете доколкото разбрах!? но може би си струва риска....

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Нещо не мога да разбера защо си се засилил да слагаш такъв огромен диск на пуканката, след като ще слагаш NAS (или компир) и при положение, че пуканката вече спокойно плейва всичко по мрежата (DVD-та, фулХД-та и т.н.)? Безсмислено е според мен. Прехвърлянето на фулХД филми е ужасно бавно по тая мрежа. При мен ситуацията е следната, един евтин сървър (за 300 кинта може да се направи с кутията и добро захранване - това е важно). Един гигабитов суич (не е необходим в побщия случай), Linksys WRT54GL рутер - спокойно може да се ползва и като суич. При мен ПЦ-то е с Линукс, защото го ползвам и за други цели, но не е никакъв проблем да е Виндовс. Вътре си слагаш колкото си искаш на брой и големина дискове и само трябва да ги шернеш и да ги монтираш на пуканката. Слагаш му един торен клиент с възможност за дистанционно управление и приключваш. Можеш да му закачаш и каквито искаш външни устройства. Евтините NAS-ове са бавни и шумни и възниква въпроса какво праивш като ти умалее, а дисковете са ти пълни и не можеш да слагаш други? На ПЦ-то е лесно - слагаш допълнителни дискове или просто слагаш новите по-големи, копираш инфото и разкачаш старите. А за трудностите - ми един вундовс все можеш да инсталираш, а то това е, което се иска.

11. Тук е от
    Oct 2006

еми въпрос на баланс... гледам споменавате торенти и т.н.. но се сещам още по просто решение
    - вай фай рутер, от типа на линксис wrt610n, който с последния си фирмуеър добре се справя с юсб разширението си ,
    та .. слагате самостоятелен юсб диск (примерно 320 или 500 гб) или по голям , но вече с отделен адаптер за захранване , от порядъка на 1 Тб
    към рутера.

домашното ПЦ и всичката друга мултимедия ползват този диск от рутера.
    просто и ефективно .

а който иска няма лошо и да си направи описания по-горе начин с отделен комп, дистанционно управление, и т.н..

забелязал съм че прехвърлянето на файлове през мрежата , примерно от ПЦ през рутера към плейъра е почти два пъти по бавно отколкото само от ПЦ към рутера, или от рутера към плейъра. (тествал съм със флашка в рутера)

и не на последно място - за вай-фай връзката на плейъра, която иска подобрение , да напомня че с проблемите и накъсването се получава само с файлове или филми , свалени от блу рей дискове със оригинално качество, или подобни, с голям битрейт

повечето дивх кодирани филми , дори пак да са с хай-дефинишън качество , поне при мен си вървят нормално.

а да.. да не забравяме и вариантите със програмки за сървър-стрийм , като например http://tversity.com/
    самата програма има възможност за прекодиране, което аз не го позлвам, т.е. слагам да е директен стрийм,
    и се оказва че плейъра доста по стабилно чете от ПЦ-то ми от този сървър, отколкото самба шернати папки.

т.е. хай-деф. филми които са ми накъсвали , четейки ги шернати като папки от компа, през него сървър се плйват нормално.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Много по-добре от Tversity е да ползваш стриминг програмата на Попкорн - myIhome.

13. Тук е от
    Oct 2006

да, знам, но понеже тези неща си вървят стандартно с плейърите, не ги споменавам.
    макар че поне при мен , тверстито се справя по добре.
    лично мнение.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от elby
    Искам да питам ако гледам двд пак ли субтитрите трябва да отделен фаил или трябва да ги сменям от бутона на дистанционното?
    С голмо извинение аз пак да питам за ДВД-та

16. Тук е от
    Oct 2006

в ДВД структурата субтитрите са в съвсем друг, коренно различен формат , а не като отделен текстов файл, както са стандартните дивекс филми, които масово се гледат по мрежата.
    ако има няколко вида субтитри в двд-то , те се задават от сетъп-менюто в началото на двд-то , или после с бутона също би трябвало да може да се променят

17. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от elby
    С голмо извинение аз пак да питам за ДВД-та
    А какъв е проблема? Аз колкото VIDEO_TS файлове съм гледал, външните .srt и.sub са си вървели нормално... Ако обясниш по-подробно, може пък някой да помогне (аз не, щото хич ме няма във видео форматите)

18. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от miro20
    еми въпрос на баланс... гледам споменавате торенти и т.н.. но се сещам още по просто решение
    - вай фай рутер, от типа на линксис wrt610n, който с последния си фирмуеър добре се справя с юсб разширението си
    Опитвал ли си да пуснеш торент от него? По принцип, за WRT има всичко, включително и Transmission клиент, ама няма инсталатори като за недъгави юзери на Windows... Всички инструкции започват с "ssh до рутера". А аз не смея да пробвам...

И отново остава въпроса с ресурсите. Малко са му силиците на процесорчето...

Абе и тук няма пълно щастие...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 148 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 17:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе