Страница 53 от 148 ПърваПърва ... 343515253545563103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:POPCORN Hour A-110 ...По-добрата алтернатива или...!?

ТИ си преценяваш. За всеки влак си има пътници. Ползвай сега компютъра пък като ти писне ще го мислиш пак.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Oric
    Струва ми се,че ще трябва да прочетеш отново темата.Всичко е въпрос на личен избор.Някои избират NMT плеърите заради по-лесно,удобно и комфортно ползване.Други - заради "спорта".Трети защото имат възможност да си купят още една "играчка".Няма спор,че и PC то върши същата работа и не само.Така,че както казах - всеки сам решава.Поздрави.
    Много точно казано! А може и комбинация от няколко от възможностите. Аз май го взех заради трите описани!

4. Member Аватара на dilyn
    Тук е от
    Jan 2009

lazarus18, ако може малко помощ!?!
    Може би наближава момента в който и аз ще се здобия с твърд диск,най-накрая,знам че много е исписано по темата но все пак ако може някакви препоръки,мнения.
    Благодаря!!!!!!

5. Тук е от
    Sep 2008

Не съм lazarus18, но да кажа - по-напред в темата е разискван именно тоя въпрос - с дисковете. Има и линкове дадени.

Пак се извинявам за намесата в личния разговор

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Има малка разлика между NMT (също си е вид РС) и РС, която трябва да бъде обяснена. NMT-то иска закупуването допълнително на хард диск, ресийвър, оптичен кабел и по-специални колони. Без хард диск, трябва да имате РС или мрежови сторидж, да правите мрежа и т.н. Без ресийвър, кабел и колони за него нямате 5(7)+1 звук и имате проблеми с определени аудиоформати (главно ДТС) на ХД филмите. А с РС-то може с обикновени, сравнително качествени (не визирам аудиоманиаците с посоката на кабелите) РС колони да сте в играта. РС-то може да постигне същата функционалност като NMT, с помощта на стилна медийна кутия, безжична мишка, клавиатура или модул с дистанционно. Има такива мултимедийни РС кутии, от които може да ти падне шапката. Стилни, красиви, компактни, с ЛСД дисплеи, дистанционно, врътки. мАТХ дъна и мощни студени процесори.По принцип няма разлика между двете устройства. И двете си имат кутия, процесор, дъно, памет, захранване. Като NMT-то е специализирано само за мултимедия. В началото казвахте, че РС-то било за ИТ разбирачи, НМТ-тата били елементарни. Но с тези нови фърмуери и настройки, правене на мрежи, добавяне на хард и то си е същото обслужване като РС. Проблеми със свързването колкото ги има при едното ги има и при другото. РС иска само един ХДМИ-ХДМИ (ДВИ-ХДМИ) кабел. Другото са частни случаи, каквито има доста и при НМТ. За мен, който си има НТРС не му трябва НМТ. Ако пък и малко разбира да си направи сносно НТРС е напълно достатъчно и с повече възможности.Има вариант и с някои от последните модели Лаптопи с мощни мултимедиини възможности, който да върши цялата работа по киното като допълнение на основните си задачи.
    Е, за спорта, заигравката и аз съм съгласен. Въпрос на финанси. Крайната цена е съпоставима. Просто НМТ по-бързо запълни празнината на пазара и като спестяват от хард и някои други подробности и ценово в началото имат предимство.
    WD дисковете 500-640GB са отлични за ползване.

7. Member Аватара на dilyn
    Тук е от
    Jan 2009

Извинявам се на jivkojj,и на всички разбиращи от пуканката,въпроси ми беше зададен към lazarus18 защото ми се видя че само той е активен
    не подценявам и вашите знания за пуканката.
    Задавам може би все тъпи вапроси но от тези неща почти нищо не разбирам

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от VanDan
    NMT-то иска закупуването допълнително на хард диск, ресийвър, оптичен кабел и по-специални колони.
    Това е все едно да кажа, че за да имаш компютър ти трябва да си купиш процесор, твърд диск и тн. Ами много ясно, ако искаш да съхраняваш файлове на плеъра ще ти трябва диск. Ако искаш да слушаш звук ти трябват колони. Има HD плеъри с всякакви декодери и ти си преценяваш дали искаш ресийвър или не.

А с РС-то може с обикновени, сравнително качествени (не визирам аудиоманиаците с посоката на кабелите) РС колони да сте в играта.
    В аудиото няма случайни неща. Една система свири толкова колкото струва. Не може с комплект 5.1 съставен от пластмасови корпуси с говорители за по 5-6$ в тях да свирят добре. Дори и да са с кабели с посока. Затова няма как по общите критерии една такава система за 200-300 лева да вади хубав звук. Ако пък на човека му е харесва звука да си я ръга във вградената аудио карта и да се кефи. Общо взето това каква аудио система ще ползваш не определя избора на плеър или компютър.

РС-то може да постигне същата функционалност като NMT, с помощта на стилна медийна кутия, безжична мишка, клавиатура или модул с дистанционно. Има такива мултимедийни РС кутии, от които може да ти падне шапката. Стилни, красиви, компактни, с ЛСД дисплеи, дистанционно, врътки. мАТХ дъна и мощни студени процесори.
    Я направи една бърза сметка колко струва това горното? Само "стилна медийна кутия" започва от 150$ нагоре. Да не кажа, че тези които на мен ми харесват са над 250$. АМи след като го сглобиш? Софтуера? Аз се смятам за човек с много над средните компютърни способности и не съм успял, а и не съм виждал човек, който да успее да настрои който и да е Медиа Център да работи като плеър само с дистанционното. Винаги клавиатурата и мишката са му под ръка.

РС иска само един ХДМИ-ХДМИ (ДВИ-ХДМИ) кабел. Другото са частни случаи, каквито има доста и при НМТ.
    Обърнал ли си внимание как във всеки технически форум и под абсолютно всеки торент с HD филм има теми и постове със следното съдържание - как да го пусна това, как да изкарам картината на телевизора, защо ми насича, защо ми се разминава звука, какви кодеци ми трябват, защо ми реже част от екрана, защо имам черни ленти отвсякъде, защо не изкарвам пълната резолюция през тв аута......... Десетки хиляди такива постове има. Явно само кабела не е достатъчен. При HD плеъра в началото ти трябва да нагаласиш 2-3 опции за звук и картина, с 2-3 кликвания да обновиш фирмуера и си готов да гледаш. За 5 секунди пускам който и да е филм незвисимо дали е по мрежата, от вградения диск, от външен диск или от компютъра/NMT плеъра на някой познат в другия край на България.
    Честно казано напълно разбирам хората, ползващи компютъра си за гледане на филми. Имат вече хубав компютър и плащането на още 200-1000 лева за отделен плеър не е оправдано. Но тези, които си сглобяват НТРС при положение, че вече си имат компютър не ги разбирам. Или плащат 2-3 пъти повече пари или правят компромис със външния вид, удобството и шума.

За мен, който си има НТРС не му трябва НМТ.
    За това вече си напълно прав. Трябва да си голям фен да си купиш и плеър като вече си дал 1000 лева за НТРС.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Колко излиза сумарно НМТ, хард (според мен е задължителен, може да нямаш РС), ресийвър, оптичен кабел, колони. Особено в частта за ресийвъра и колоните сумата май набъбва. Според мен са задължителни, защото иначе трябва да слушаш на ТВ-то и да имаш проблеми с ДТС. Моето НТРС е леко бюджетно.
    M2 Mediacenter, X2 4600+@2,8, GB MA78G-DS3H, WD5000AAKS, 2x2GB A-Data, Fortron 350PNF, Live 24bit, LOGITECH X-530, SAMSUNG LE-32S81
    POV M2 Mediacenter - не лоша мултимедиина кутия - 80лв., но далеч от върха, главно заради липсата на ЛСД панел и дистанционно управление (с възможност за добавяне). Обаче спокойно се компенсира с безжична мишка или малка безжична клавиатура (има за 80лв с нещо като допълнителен тракбол).
    X2 4600+@2,8GHz , GB MA78G-DS3H -дъно и процесор - 180лв.
    WD5000AAKS - Хард към 120лв.
    Live 24bit - звукова карта Криейтив от едно време. .
    Fortron 350PNF - захранване Фортрон - 40лв.
    Имах безжична мишка, но я разкарах, заради батериите. Не ми се дават пари за по-скъпа или модул с дистанционно. За 2м. разстояние за сега ще се прежаля. Единствено имам компромис от към звука с Лоджитек-а Х-530, но пък е в пъти по-добър от звука, на който и да е ТВ. Така че при желание и аз мога да мина на ресийвър и колони. Какво излезе - същите пари, повече функционалност. Вярно иска малко повече разбиране.
    Колкото до НМТ, лично ги харесвам. Честно казано, точно защото НМТ + хубав звук е много повече пари, за това си направих НТРС, а и тогава все още нямаше добри модели и фърмуери. Вярно отдавна съм в ИТ областта и си сменявам частите навреме и не губя пари, нямам проблем с настройки и подкарване. И аз бих искал да си поиграя с нещо ново, но няма финанси. Освен техниката имам други хобита - спорт (тенис, футбол, баскет), риболов и там си трябват пари. Другият комп (мощен) е в друга стая и е строго за игри. Заедно с лаптопа всички компове са свързани в безжична мрежа с рутер D-Link Dir-300 /http://www.itservice-bg.net/document...outers/dir-300

11. Тук е от
    Sep 2008

VanDan какво сравняваш в това дългото писано не мога да загрея изобщо?! Какво общо имат НМТ с тонколоните и ресивъра?! Когато искаш добри звук и картина, независимо НМТ или ПЦ все са ти необходими добри колони и телевизор.
    Попкорн А-110 се справя сам с DTS и звука си излиза на телевизора или през аналоговия изход. Устройството струва към 500ЛВ, диска - сам знаеш колко.

Въпроса е, че въпросния попкорн ще се справи с Full HD 1920x1080 без ядове с кодеците, без вентилатори с удобно меню на телевизора и без предварителни инсталации. Тея 2 поста може да ги поснеш също в темата за НМТ срещу НТРС, като аргументи, тука темата е малко по-друга

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Защо намесваш звука не мога да разбера? Защо плеъра задължително да върви със ресийвър? Ти сравняваш компютър с колони за 100 лв със плеър с озвучаване за 2000 лева. Ако му харесва човек може и на слушалки от 5 лв от ТСМ да го ползва. Все едно аз в твоята сметка да набутам аудио карта за 500 лева и видео за 400 лева. Попкорн А110 си поддържа DTS и ако те кефи може да го гледаш и на телевизора.
    Единственото условие, което е добре да има аудио системата е да има оптичен или коаксиален цифров вход. Това вече е доста често срещано при домашните системи.
    Ето ти една бърза сметка за един комплект плеър+диск+аудио:
    PCH A100 - 400 лв
    Seagate 500GB - 145 лв.
    Sony DZ260 - 350 лв.

или пък като по-евтин вариант:
    WD TV - 220 лв
    Външен диск Seagate 500GB - 140 лв.
    Sony DZ260 - 350 лв.

Единствения начин да се доближиш до тези цени с компютър е във грозна кутия, никакво обезшумяване и без дистанционно. Така като гледам в твоята система има поне 3 вентилатора, което е абсурд за мен, а и за много хора.

13. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

...и животновъдството! (*)

поне при мен, пуканката се използва интензивно на две места. Ама няма да нося компютъра всяка събота на вилата де! А лаптопи/нотбуци не обичам...

да добавя едно "нетехническо" преимущество на NMT: устройството е изключително wife/kids/grandma friendly. С него може да се оправи и шест годишно дете и 80 годишна баба, стига да им покажеш кои копчета на дистанционното да натискат.

(*) А. и Б. Стругацки

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Чакайте сега аз не съм против Пуканката. Дори я харесвам много. Въобще не предизвиквам спор кое да си взима човек. Просто казвам, че само Пуканката не е достатъчна. Трябва да се закупят и някои други елементи - хард, аудиосистема с цифров вход или ресийвър и т.н. Просто това да е ясно на хора, които имат намерение да си я купят. Намесих аудиото, защото моите "прости" 5+1 колони за 130лв. са в пъти по-добри от тези на ТВ-то и повечето Домашно кино системи и нямам проблеми с форматите. Справка - защо този филм няма звук (ДТС) от ТВ-то. Чистата Пуканка това не го дава. Това имах предвид. Нищо друго. Не пледирам, че моето е по-хубавото решение. Иначе за шум не се грижете. Имам един нискооборотен 120мм фан, който не се чува. Плазмените ТВ-та имат по 4 фана, а нещо Лазарус18 не се оплаква. Фан и шум не са еднозначни понятия. Кутията ми не е толкова грозна, въпреки, че е евтина. Компът ми като съчетание качество-цена е по-добре от чиста Пуканка без хард + звук от ТВ. Е, аз взимам части на едро и ъпгрейдвам, когато си поискам, за да съм в крак с новите изисквания и формати. Нямам проблем с инсталации, подкарване, кодеци, засичане и т.н.
    Устройства като Пуканката като цяло са за предпочитане е личното ми мнение. Те получиха достатъчно развитие като хардуер и софтуер и вършат добре работата си. Просто исках да допълня някои елементи, с които ще се сблъскат потребителите. Просто не само хваля, защото съм го купил, а трезво казвам нещата от моята гледна точка. При финансови възможности НМТ + хард + ресийвър + сравнително добри колони е най-доброто и това не подлежи на съмнение. Много лесно ще продам НТРС-то, но с парите няма да мога да имам всичките възможности от чиста Пуканка.
    И не мисля, че съм извън темата - "POPCORN Hour A-110 ...По-добрата алтернатива или...!?"

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ок, стигнахме до консенсус /за пореден път/.

Само да уточня, че моята плазма няма нито един вентилатор, но дори и моделите с по 3-4 вентилатори не се чуват толкова колкото един вентилатор на един Фортрон за 40 лв.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Лазарус18, с теб просто няма как да не стигна до консенсус. Ти никога не говориш празни приказки, навътре си в материята, изключително възпитан и стараещ се да помогне на хората. Така че от мен само респект и уважение имаш. Никога не съм си помислял да се разправям за глупости с човек като теб. Просто държа винаги нещата да са изяснени от различни ъгли.
    Мога да си сложа 120мм фанове и на захранване и на охлаждане, които няма да се чуват.

18. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Напоследък доста често влизам в офтопик, което ме навежда на мисълта, че навлизам в критическата!
    А сега към VanDan- приятелю, няма как да сравняваш реално две неща, при положение, че не притежаваш едното от тях! Аз, както и повечето от пишещите тук ги имаме и двете и..... ползваме "пуканката" ! Схващаш ли?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 17:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе