Страница 65 от 148 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2009

Re:POPCORN Hour A-110 ...По-добрата алтернатива или...!?

Много ти благодаря lazarus18!
    Още нещо, когато гледаме филм и го спрем някъде и по-късно се върнем към него устройството го плейва от мястото на неговото спиране.
    Въпросът ми е от къде се изключва или наглася тази функция?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не знам да може да се изключва. Според мен така е много по-добре от това след пуснето отново да търсиш до къде си стигнал.
    Ако искаш да го пуснеш от началото натискаш 0 и си готов.

4. Тук е от
    Mar 2009

О, разбира се така става! Просто в момента го разучаваме.
    lazarus18 още веднъж благодаря! Жив и здрав!!

5. Тук е от
    Apr 2008

сега го свързах с нета и ми иска име и парола ,някой да знае ? Намерих го в предишните страници nmt/1234

6. Тук е от
    Mar 2009

Благодаря на Esper и на lazarus18 за отговорите.
    Може и малко да съм попрекалил с изказването си за мъките по настройките, но няма да отречете че има къде да се замота човек и ако не е на ти с техниката почти няма шанс да настрои и ползва пуканката нормално.

Още днес ще пробвам да свържа плеъра към интернет с кабел, да видим как ще тръгнат торентите.

Иначе инсталирах Transmission 1.51 през Community Software Installer. Нормално ли е при това положение когато вляза в Web Servises - >Torrent
    да ми пише "Bittorrent service is not running"? При това в Setup -> NMT Application за всичко си пише running.

А за да имам достъп до диска на пуканката през интернет трябва ли да го шервам в сетъпа на плеъра? Защитен ли е достъпа отвън през интернет по някакъв начин?

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от svetlozar.spasov
    Може и малко да съм попрекалил с изказването си за мъките по настройките, но няма да отречете че има къде да се замота човек и ако не е на ти с техниката почти няма шанс да настрои и ползва пуканката нормално.

Още днес ще пробвам да свържа плеъра към интернет с кабел, да видим как ще тръгнат торентите.

Иначе инсталирах Transmission 1.51 през Community Software Installer. Нормално ли е при това положение когато вляза в Web Servises - >Torrent
    да ми пише "Bittorrent service is not running"? При това в Setup -> NMT Application за всичко си пише running.

А за да имам достъп до диска на пуканката през интернет трябва ли да го шервам в сетъпа на плеъра? Защитен ли е достъпа отвън през интернет по някакъв начин?
    Нормално е... Трябва да добавиш нов сървис за новия трансмишън - виж тук:

http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=10662

Секцията "Gaya interface"

Това трябва да го направиш, за да виждаш статуса на торент клиента и през монитора.

Имай предвид, че:

"http://localhost.drives:8883/HARD_DI...nmt/index.cgi"

Трябва да го нацъкаш с дистанционното в САМАТА пуканка а не да го пишеш в барузъра.
    На мен ми отне много време, докато разбрах от тази тема в каква грешка съм бил

И един хинт - вместо дистанционното, забоди една USB клавиатура в предния USB слот на пуканката.
    Да, не се майтапя - пуканката разпознава клавиатура и горния адрес се пише много по-лесно така, отколкото с дистанционното

Достъпа да пуканката през мрежата посредством FTP и SAMBA е защитен с парола.
    Но само това.
    Торентите обаче не са - всеки може да ти спира, трие и добявя торенти.
    Като цяло не е свръх-секюрнат дивайса... Идеята е да го ползваш във вътрешна мрежа.
    Отварянето му навън следва да се прави внимателно.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако не си добавил адреса до Gaya интерфейса във Web Services няма да ти отвори Torrents. Отиваш във WEB Services, даваш Add и в полето за адреса пишеш този адрес:
    http://localhost.drives:8883/HARD_DI...-nmt/index.cgi
    Даваш му някакво ново име - примерно Transmission 1.51 или там каквото ти харесва и вече със него отваряш торент клиента от плеъра.

За да имаш достъп до плеъра по интернеш трябва да пренасочиш нужните портове във рутера си.
    Примерно за Transmission ти трябва да настроиш така рутера, че като някой се свърже на адрес 9091 да го препраща към вътрешния адрес на плеъра.
    За FTP достъп пък ти трябва порт 21 и тн. Достъпа е защитен с парола. По подразбиране е 1234, но е добре да я смениш

10. Banned
    Тук е от
    Jan 2009

Това е защото като си вземат пуканка, всички тръгват първо да ъпдейтват софтуера. Така е - чичо Били ни научи...

За торентите не забравяй:
    1. Да пренасочиш адрес 51413.
    2. Ако искаш да я командваш отвън, да пренасочиш и 9091 (по-добре външният порт да не е 9091)
    3. Опитай с Transmission GUI - има повече функции и е много по-удобна.
    4. Не сваляй едновременно повече от един торент - трансмисията не резервира физически място на диска и ако торентите са повече от един, стават на юфка. Ютилити за дефрагментация на ext3 файлова система НЕ СЪЩЕСТВУВА.
    5. Препоръчвам на всички да ползват FTP за копиране към пуканката, а не drag&drop през samba (през експлорера). За да няма след това кадрил и полка - проверката на диска за грешно записани сектори (след увисване по време на трансфер) с предлаганата от Syabas програмка отнема повече от 16 часа (на 1 ТБ диск).
    6. Най-важно: пуканката не е компютър а специализирано видео устройство и всички спомагателни входно-изходни операции вървят БАВНО - това важи и за проверката на торентите.

11. Тук е от
    Apr 2008

23.976 fps , 16461kbps някой може ли да ми обясни кое какво означава. Мерси предварително

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

fps са броя кадри в секунда.
    kbps това битрейта на видео потока.

13. Тук е от
    Apr 2008

а моята пуканка А-100 до колко може да смогва с видео потока ?
    с вътрешен АТА съм на самсунг с 8 МБ кеш ,7200 оборота и 250 ГБ

и още един въпрос ,заради рутера ли ми праща от 2.6-3.4 МБ през Лана-кабела или може повече ?

Както винаги лазарус18 е номер 1 .

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А-100 може колкото А-110. През вътрешния диск може да се каже, че няма ограничение. През външен USb диск около 26-27Mbit/sec.

Малко ниско ми се струва трансфера по мрежата, но е в рамките на нормалното.

16. Тук е от
    Apr 2008

мерси Лазарус18

17. Тук е от
    Mar 2009

Аз си инсталирах Трансмишъна с тази програмка: NMT Community Software Installer
    Явно тя върши това което вие ми казахте да въведа ръчно, защото в Web Services вече си имам сървис Transmission с въведен URL адреса който ми казахте да въеда ръчно.
    Не знам дали някой е ползвал въпросната програмка, но с нея явно се автоматизира инсталирането и ръчното настройване на нови приложения. Има дълъг списък от приложения които могат да се инсталират през нея.
    Въпреки това като вляза в Web Services -> Torrent си пише както бях казал: "Bittorrent service is not running". Въпреки това торентите се свалят, макар и все още доста по-бавно отколкото на компютъра. Имам по 2-3 пиъра и скорости от по 100-тина кБ/с. Например на един торент имам 3 пиъра на пуканката, докато на компютъра като го пусна има 159. А на единия от заредените торенти си стои Verifying вече цял ден.
    Някакви идеи?

18. Тук е от
    Mar 2009

Май все пак торентите тръгнаха по-добре след като сложих кабела и ако тегля само по един.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 17:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе