Благодарение на lazarus18, успях най-накрая да видя лампичката TrueHD на ресивъра ми
пуканката свири трухд, чудно ми е защо на Черния Рицар, който е трухд имаше картина, но не и звук
не може да ги обработи едновременно ли.. ?
Благодарение на lazarus18, успях най-накрая да видя лампичката TrueHD на ресивъра ми
пуканката свири трухд, чудно ми е защо на Черния Рицар, който е трухд имаше картина, но не и звук
не може да ги обработи едновременно ли.. ?
Някой да е ъпдейтнал А-110 с последния фърмуер: http://www.popcornhour.com/download/...-POP-403.html?
Някакви коментари за него?
Видях дискусията за TrueHD и си свалих Dolby - The Sound Of High Definition Blu-Ray (Blu-ray Test Demo). Пуканката(А-110) го възпроизведе, но понеже още нямам система, го слушах през TV. До тук добре, но като се опитах да го пусна на ПС то излезна само видео и на четирите плейъра които пробвах. Гугъл ми каза, доколкото го разбрах, че TrueHD излиза само през HDMI! Та исках да питам правилно ли съм разбрал или нещо трябва да се ръчне в кодеците?
P.S. Ако въпросът ми е прекалено лаишки и е подразнил някой, моля да бъда извинен!
Щом нямаш ресийвър с HDMI и нужните докодери то ти реално не си чул TrueHD, а стандартно стерео. Плеъра няма как да декодира този формат и ползва DD ядрото и до доунмиксва до стерео.Първоначално публикувано от kaloman
На компютъра също няма как да го чуеш защото ти трябва HDMI изход и отново ресийвър с декодери. За да чуеш някакъв звук ползвай PowerDVD 7.3 и в настройките му дай да не е SPDIF.
Благодаря, lazarus18!
Аз ъпдейтнах почти веднага. Друга визуална разлика не видях , освен новата точка с радиостанциите, но като опитах да пусна някоя от 5-те БГ, плеара изписва Loading ... и до там. Помага само Ресет. Да уточня обаче че не живея в БГ и може от там да е проблема. Други станции не съм пробвал, тъй като тея които ме интересуват, съм си ги сложил в ХТМЛ страница и от там ги викам и тая нова функция ми се явява безполезна.Първоначално публикувано от ПешоТанка
Усеща се обаче ускоряване на менютата - навигацията не е толкова тромава. Само заради това си заслужава да се сложи новата версия. Надявам се да са оправили и досадния проблем със нежеланието на някои филми да тръгнат и да се налага Рестарт за да потеглят. Тоя проблем обаче го имаше рядко в предната версия и затова още не знам дали в тая е ОК. ДВД-тата се плейват ОК.
Като цяло мога да каже че влошавания не забелязах, само подобрения.
PS: да добавя, след ъпдейт спрете за няколко секунди захранването на пуканката, защото при мен имаше някакви проблеми след инсталирането и последвалия "soft" reset.
Какво става със снендбай след февруарския ъпдейт? Моля да споделите и при Вас ли не се изключва диска, защото при мен е така и продължава да върти непрекъснато.
При всички, които познавам диска се гаси. Виж да нямаш активни торенти и излишни NMT приложения.
Понякога се стартира сам като пускам лаптопа или разкачам кабели, но това е нормално.
Ако диска на пуканката е мапнат, при всяко отваряне на Explorer-a и/или ровене по папките на компютъра Windows-а препитва всички устройства, което от своя страна пречи на спирането на диска.
Привет и от мен
Ползвам пуканката (А-110) от 5-6 месеца и съм супер доволен (да чукна на дърво). Онзи ден обаче с изненада установих, че след ъпдейта от 26.02.2009 някои от двд файловете (VIDEO_TS) не тръгват. С предишния firmware тези двд-та (много любими два концерта на Nightwish & Helloween) си вървяха без проблем. Сега пуканката или забива или се замисля за известно време и изписва Can not play. Сложих и най-новия фърмуер (този от април месец), но ефектът е същия. Пробвах със смяна на херцовете, изреждах ги всички възможни, пробвах и с различни настройки на ... как се води.. настройка на черното (16-235 и 0-255) - идея нямам дали последното се водеше точно така, но пуканката ми в момента не е под ръка. Не става и това е...
Ще се радвам, ако някой успее да зарадва меломанската ми душа с някакво решение на проблема. Благодарско в аванс![]()
и с последния фърм не плейва ДВДта през мрежа!?
някой да сподели личен опит с playlisti за movie - music!?
досега не съм успял да подкарам нито един ....
Как се опитваш да плейваш DVD-тата? По мрежа, чрез Samba/NFS, като ISO или VIDEO_TS?
Аз много рядко пускам ДВД-та от този плеър, но няколкото които съм пробвал вървят. Аз ги пускам през myIhome и дисковете са VIDEO_TS. Така не работят менютата, но аз пускам разни концерти и не ми трябват.
Още не съм се пробвал с плейлистите.
Да ви кажа при мен какъв се оказа проблема с новия фърмуер с плейването на един VIDEO_TS от Самба шер - картинки във фолдъра... Тоя който е рипвал ДВД-то е турнал скрииншотове ВЪВ VIDEO_TS фолдъра (да го...). Със Октомврийския фърмуер нямаше грижи, но с новия явно нещо се помешва. Разкарах картинките и тръгна без грижи. Най-лесния начин да разберете дали има излишни фаилове - отваряте Неро, давате му запис на DVD Video, адвате VIDEO_TS-а и ако изплюе, че еди кои си фаилове не са били аднати защото не compliant с компилацията отивате и ги местите (за всеки случай) и пробвате пак. Дано да помогне и на друг това.
Благодаря ethernall
Довечера, като се върна ще пробвам този трик с картинките. Честно казано не съм обръщал внимание дали във VIDEO_TS има снимки. Пробвах какво ли не друго - дано това помогне
Edit: ethernall, жив и здрав да си. ПРОРАБОТИХА!!! Проблема с последния фърмуер явно наистина е в картинките, намиращи се във VIDEO_TS директорията. Преместих ги в друга директория (едно ниво нагоре) и двд-тата тръгнаха... не се удържат
Радвам се, че го има този форум - поклон пред всички споделящи своя опит и знания ... и приятен уикенд
Привет, пускам VIDEO_TS през myihome .... показва ги отделните файлове в директорията и ги пуска един по един, но не плейва дивидито като такова, за менютата да не говорим!? от харда или от усб нард няма грижи но през myihome не става....
ако някой ден стигнеш до плейлистите, много държа да споделиш...!? Кажи нещо за новия фърм!? нещо не съм впечатлен... освен може би скороста между менютата, не емалко но .... явно всички очакваме повече...