Доколкото разбирам трябва да блезна в telnet.exe и просто на напиша usbslave
Или не е толкова просто
Доколкото разбирам трябва да блезна в telnet.exe и просто на напиша usbslave
Или не е толкова просто
След последния ъпдейт забелязах някои аномалии при мен( А-110), та да споделя! След плейване на няколко 720р( предимно серийки) отказва да пусне 1080р- след консултация с NMT форума се оказа, че проблема се решава с ресет или с почистване на кеш. Другото което открих е, че не можах да си пусна радиото на ethernall! Реших, че човека е спрял сървъра и не се замислих за друг проблем. Днес пробвах да погледам трейлъри от Apple и пак греда! Другото радио- същата работа! Подходих технологично
- ресет и всичко си дойде на мястото. Има и ethernall и Apple и.т.н.
Кажете някоя по-проста програма за NFS сървър,защото тази на микрософт май доста сложна и не мога да я настроя за да видя през плеара.
Там има гест,усери,права и др. дет не съ ми ясни.
Привети!
В момента съм с WD HD player, но мисля в скоро време да се upgrade-вам и възползвам от предимствата на popcorn A-110 (вие сте виновни, темата е доста добра и полезна - благодарности).
Имам няколко въпроса. Темата доста се е разраснала и не успях да изчета всичко. Извинявам се ако въпросите ми вече са дискутирани, а и отделно се извинявам че не са на 100% свързани с пуканката![]()
Озвчучаване засега нямам.
1. Какъв ресивър да взема - Ако е без HD кодеци пуканката ще се справи ли или само ще пука ако пускам такива релийзи:-)? (за сега никога не ми се е налагало, не съм и попадал, но гледам лекинко напред, знам ли утре дали няма да е масово...) И ако да какво ще излезе на колоните?
2. За upscale-a, идва от receiver-a или мога да си позволя да падна на нещо по-ефтинко, пуканката ще ми е единствен източник пък тя явно се справя добре? Съвети за модел - някой с личен опит (не съм нито аудиофил, нито с хиляди пари)?
Благодарности на отзовалите се!
1. Ако вземеш модела А-110 ще чуваш звук от всички релийзи, но само стерео. Плеъра има само декодиране до стерео /downmix/. Добре е да вземеш ресийвър с HD аудио декодери /TrueHD и DTS-HD MA/. Сега няма да ти трябва, че рядко се срещат, но след време ще станат масови.
2. Плеъра има ъпскелинг над средното ниво. За да усетиш положителен резултат от ресийвъра ще трябва да е много висок клас.
Сега Ямаха ще пускат нови модели и още ниския клас ще е с нужните декодери. Ще видим на какви цени ще са.
здравейте
преди два дни си купих пуканката и сега я разучавам
може ли някой да ми каже защо като слушам музика след края на песента не започва следващата а устройството показва отново файловете?
това го прави и с клипове
съжалявам ако питам вече питано нещо но не успях да открия настройката
благодаря предварително
открих грешката
беше моя
сори за спама
lazarus18 благодаря ти за отговора!
За новите модели на yamaha - от страницата им не можах да се ориентирам кои са им новите модели, би ли дал някакъв линк или номера на модели да попрочета. Да видим дали ще се чака :-)
здравейте
открих някакъв странен бъг в пуканката който искам да споделя и ако някой знае нещо по въпроса да помага
става дума за m2ts файлове. Свалих един блу рей филм от арената който всъщност представлява няколко папки като в една от тях наречена stream има множество m2ts файлове. Натиснах бутона Play върху папката. Нищо не се получи – екрана примигна и пак се върна към браузъра. След това пуканката не искаше да пуска никакъв файл. Рестартирах от бутона on/off на задната страна. Оправи се проблема с другите файлове. Пробвах да натисна плей директно върху първия m2ts файл и тръгна обаче нямаше нито меню нито субс - просто сякаш е отделен клип. Обаче ако пак натисна плей върху папката пуканката отново блокира и след това не иска да пуска нищо друго по какъвто и да било начин. Когато такава папка я посоча за сорс на PowerDVD в компа си тръгва филма със меню. Въпросът ми е как да пускам блу реите че да ми излиза меню като при dvd и повреда или някаква настройка е това блокиране. Особено ме интересува блокирането. И още нещо - бутона Title на дистанционното за търсене във файлове ли служи? Как да търся сред файлове например много папки с мп3. Този бутон изкарва нещо като търсачка но когато напиша нещо и натисна enter устройството забива на черен екран и пак се налага on/off. Оценявам всякаква информация която ще ми помогне
Благодаря предварително
Не може да гледаш Блу-рей филми с меню. Не е нужно да натискаш Play във Stream директорията. Просто дай Ентер на най-големия m2ts файл, който реално е филма. Тези малките останали файлове са чсти от менюто, допълнителни клипове и тн. Принципно би трябвало да тръгват и те, но не е ясно първия клип какво точно е.
Единствения проблем с Блу-рей е, че трябва да си сваляш субтитрите отделно в .srt файл, да ги копираш във Stream и да ги преименуваш като имате на филма за да тръгнат.
Говори се, че скоро ще има пълна поддръжка на Блу-рей с муню, субтитри и тн. както при ДВД.
Gorro, ето тук в американски сайт ги има новите Ямахи:
http://www.yamaha.com/yec/avreceiver...&CNTYP=PRODUCT
Тези, които завършват на 5 са новите. Още в 465 ги има HD аудио декодерите.
lazarus18 благодаря ти за бързия отговор
само ако можеш да ми кажеш как стои въпроса с търсенето сред файлове примерно мп3 защото имам много и доста време ще ми трябва да изреждам страниците ако търся папка с Y. Бутонът Title ли е и защо така забива устройството като пробвам
Благодаря отново
Благодарности lazarus18!
Мисля че това е точно като за мен
качих в харда на пуканката около 300GB музика и сега като го стартирам от бутона on/off от задната страна чакам поне 7-8 минути докато зареди и изкара синия екран като през това време сата диска не спира да чете и сякаш си създава таблици някакви. нормално ли е това или пак е някакъв бъг
Сега вече разбрах: за да гледаш 1080р, спираш торентите. В противен случай дискът започва да напича (не можеш да го пипнеш) и видеото започва да сече (поне при мен е така).Накакви други мнения по въпроса?
myihome пуснат ли е? Аз не го ползвам, но ако спираш пуканката с копчето за захранването според мен е нормално при рестартиране да си индексира отново базата.Първоначално публикувано от apokavk
Не изключвай пуканката. Ако всичко ти е настроено нормално, след известно време диска спира да върти.