Вижда си се в менюта на РСНто!? Субтитрите са в директорията на филма и са SRTняма сам
Вижда си се в менюта на РСНто!? Субтитрите са в директорията на филма и са SRTняма сам
Но в менюто на РСНто за субтитири казва че няма файл !? Същия филм като го прехвърля на РСто, което също е в мрежата на Рутера и също излиза на РСН, си го прейла със субтитири без грижи!?
Да попитам,имали подходяща програма за правене на скинове за попкорна
Здравейте, от седмица имам Popcorn Hour A-110 с вграден твърд диск 640GB.
Каквото съм свалил го гледам и съм доволен.
Но има няколко неща който ми образуват нерви. Не съм сигурен дали са нормални за пуканката или има проблем.
Първо и най дребно- работата с менюто е дразнещо бавна, след вс. натискане на дистанционното се чака по 5-8 секунди за реакция.
Второ, по-съществено- при избор на филм през компа примерно от Zamunda виждам, че има активни да речем 20 сийдъра, когато го пусна да се сваля на пуканката тя вижда 2 ?!!!
Трето, най-важно. Първоначално купих безжичния им адптор за връзка, скоростта беше ниска и затова разпробих стените и пуснах кабел.
Да, ама съществена разлика не се получи, пиков максимум свяляне 1 - 1,2 МБ, а средно се получава около 600 – 700 Кб. Често се точи с по 100 Кб.
Вс. настройки ги прави човек от фирмата, който за съжаление е отпуска и ще се появи след 2 седмици.
Междевременно ми хрумна и направих проба с преточване на един файл от 1,5 GB по мрежата към друг комп- 2 мин. и към пуканката – 20 мин. !!!
Може ли някой да коментира?
Благодаря.
за първото - спрял ли си всичко излишно от NMT Apps? Остави само това, което ползваш.
за второто - пробвай същия торент да го пуснеш през компютъра и виж дали се закачаш за 20-те сийдъра. Аз лично се съмнявам, но все пак поне към 4-5 е нормално да се свържеш. Пробвай дали след отваряне на нужния порт в рутера няма да увеличи броя. Това ще помогне и за скоростта на сваляне.
Трето - кажи кой торент клиент ползваш и коя версия? Досега най-добри скорости се постигат със стария BTPD /BitTorent/, но пък новия Transmission e по-стабилен.
Правилно си разкарал безжичния адаптер. С него е мъка.
Скоростта на копиране, която казваш е доста ниска - около 1,25МВ/с. Трябва да е поне 3МВ/сек.
Виж си кабелите.
Lazarus18, благодаря за отговора,
сигурно „NMT Apps” са някакви апликации, какво се предполага, че трябва да спирам?
За съжаление „отваряне на нужния порт в рутера” също не ми говори много.
Торен клиента, както и вс. останало го настрои човек от фирмата с последните версии и аз не съм пускал или спирал каквото и да било.
Ако все пак това е от полза Firmware: 01-17-090204-15-POP-403-000
NMT Version: 00-17-090115-15-POP-403
А скоростта на копиране вече клони към 0 и по-точно- от вчера съм пуснал 2 филма, на единия е 4 кБ, а др. при 8 пиъра е 0.
Кабелите ги проверявах и разменях още при пробата с файла 1,5 ГБ за която писах, те нямат проблем
![]()
P.S.
Докато пишех горните обяснения пуснах на компа единия от филмите дето висят от вчера на пуканката и той вече се свали (Vicky.Cristina.Barcelona.2008.720p.BluRay.x264-ESiR)
Освен казаното от lazarus18 те съветвам да ползваш ftp за трансфер. Някак си аз получавам много по-висока скорост (4-5 МБ/сек) отколкото със самба (~3МБ), пък и няма опасност нещо да се скапе по време на прехвърлянето.
Задължително трябва да си оправиш порта! По подразбиране той е 51413 и трябва да бъде пренасочен към пуканката от настройките на рутера. Виж http://portforward.com/
Хайде, Пуканка 110 вече е и в Метро на цена от 399 лева![]()
lazarus18 (или някой друг), бихте ли казали нещо по мойте въпроси в по-разбираем или подробен вид, за да ми помогнете наистина?
Благодаря.
Я си сложи на компютъра тази програмка:
http://store4.data.bg/kalvacha/Progr...ata.com%29.exe
и виж като пуснеш с нея да копираш какви скорости изписва.
Щом си се разбрал с човек от представителите да фойде на място е най-добре защото ми е трудно да преценя дистанционно какъв е проблема.
Ако искаш го помоли да ти сложи стария торент клиент BTPD, който се води, че сваля доста по-бързо, да ти отвори порта в рутера и да проверите кабелите.
Тази скорост на кокиране като между 2 компютъра /най-вероятно с гигабитови мрежови карти/ няма да я постигнеш. Копирането от компютър на плеъра си е бавно, но далеч над тези скорости, които цитираш. Точно затова си има торент клиент за да избегнеш двойното трансфериране.
Ако имаш повече неща за прехвърляне ги закачи с USB кабела и ще прехвърляш с над 10МВ/сек. Така посочения от теб файл ще се прехвърли за точно 2 минути.
Дори няма смисъл да прехвърляш нещата на диска само да ги изгледаш, а може да ги гледаш директно от компютъра по мрежата.
Свали си MyIhome:
http://files.syabas.com/networkedmed...v5.1.4-x86.exe
сложи го на компютъра и си ги гледай по мрежата.
Въпреки, че ако имаш проблем със скоростта на мрежата пак ще имаш проблем.
Здравейте, може би ще повторя някой въпрос, но не мога да пусна на А-110 Blue Ray disk, пробвах да направя .iso, копирах и самата BDMV папка във вътрешния диск но не мога да го пусна като диск, т.е. с менута и субтитри, иначе самите фидео файлове ги плайва, имате ли идея как да се справя? Благодаря ви за съпорта.
Не можеш.
Стартирай самия .m2ts файл с филма. Намира се в STREAM директорията.
да така го пускам и аз но не мога да пусна субтитрите, Благодаря ти за отговора.![]()
Няма как да пуснеш субтитрите от диска. Свали си един .srt за някоя mkv версия и си готов. Само ги прекръсти с името на видео файла.
Помисли обаче дали има смисъл да сваляш 30 GB Blu-ray вместо 10-12GB 1080р mkv. Разлика има, но трябва да имаш доста набито око и екран поне 50 инча.