сигурно сте писали някаде, но не можах да намеря... , така че: Може ли при резолюция 1920х800 да се премахнат черните ленти от екрана.... попкорна да " разпъне" картината...???
сигурно сте писали някаде, но не можах да намеря... , така че: Може ли при резолюция 1920х800 да се премахнат черните ленти от екрана.... попкорна да " разпъне" картината...???
Имаш прогресивен Зуум, с който може да зуумнеш картината пропорционално докато се махнат черните ленти. Даже има и готов Crop режим, който директно го прави от 2,35:1 към 16:9.Първоначално публикувано от LeBron
Здравейте. Реших да сменя торент клиента на попкорна и да инсталирам cTorrent. Хората направили специален исталатор на приложения - CSI. Супер! Само дето при мене това чудо не тръгва. Накрая, когато се опита да инсталира избрания апликейшън ми дава "404 Not FoundRequested file not exist! (404 Not Found)". Наложи се ръчно да инсталирам cTorrent, което не се оказа кой-знае каква фолософия, ама все пак CSI е супер улеснение. По форумите четох, че е необходимо попкорна да е свързан с интернет, което при мене е така (и двата компа - сиреч PC-to и попкорна са зад рутер и се връзват успешно в интернет). Някакви идеи ? Забелязвам, че CSI си сваля софтеурния пакет в Temp (предполагам е целия), ама нещо не може да го инсталира на пуканката...
Друг въпрос. Качвам торент файл, кото се захапва от cTorrent успешно, само дето няма трансфер. Същият торент на PC-то си върви без грижи. Отворил съм необходимите портове на рутера. С друг торент cTorrent прави трансфер (!). Някой сблъсквал ли се е с това? Някакви идеи?
Едит: Относно първия проблем - има бета версия на CSI, която работи (поне при мене).
Ами точно тази, за която говорих в предния си пост - пълният BD-rip има менюта, сцени, допълнителни материали, субтитири, DTS и AC3 аудио, дублаж и т.н., а в този конкретно случай имаме и два релийза на филма - theatrical и extended cut. Абе, по-удобно и готино си е, каквото и да говорим.Първоначално публикувано от lazarus18
Знам,че повечето от тези функции могат да се наблъскат в MKV, ама все пак друго е.
По повод възпроизвеждането - донякъде се получи. Казвам "донякъде", защото филмът тръгва, но точно тези допълнителни функции се губят. Ето как:
1. с BDInfo се отваря BDMV папката на диска. Там се вижда кой плейлист (MPLS) съдържа филма. Обикновено е най-големият в байтове и време.
2. с tsMuxer се отваря съответният MPLS файл от папката BDMV\PLAYLIST на диска
3. в прозореца Tracks излизат всички видео, звукови и субтитри тракове на този плейлист (самият филм в нашия случай)
4. избира се основния видео трак (обикновено първият)
5. избира се един или повече звуков трак (ако има български - чудесно, ако няма, тогава английски). Може да има два или повече английски трака - в DTS, AC3 и др. формати. Няма проблем да се изберат и двата или дори всички аудио тракове, с Пуканката при просвирване може да се избере кой да се чува. Просто изходният файл ще стане малко по-голям.
6. В прозореца Output се посочва изходният формат - .TS или .M2TS. Честно казано, не съм сигурен каква е разликата, аз пробвах с M2TS, но и с TS сигурно става. Тук се избира и името на ремиксирания файл, както и изходната папка. Имайте предвид, че този файл ще е доста голям - може да достигне 70-80% от целият диск, в зависимост какви и колко тракове сте избрали.
7. натискате Start Muxing. При мен отнема 18-20 минути
Така създаденият ремикс съдържа целият филм и всички аудио тракове, които сте избрали, в един единствен файл в .TS или .M2TS формат, който Пуканката просвирва без проблеми. Аудиото и видеото са в оригинален размер, т.е. НЕ СА РЕКОМПРЕСИРАНИ. Различните аудио тракове се превключват с бутона Audio от дистанционното.
Защо е нужно това цялото усилие. Просто отваряш най-големия m2ts файл от STREAM директорията и в него е целия филм и всички аудио потоци. Слагаш му един srt файл със същото име и си готов.
А, филма в оригинал на BR диска не е в един файл, а в няколко, в конкретният случай с "Ангели и демони" са общо 34 m2ts файла за единия релийз от общо 168. И това пробвах, разбира се, Пуканката и така ги просвирва, само че, първо, Пуканката буферира в началото на всеки файл и се получава досадно 5-10 секундно прекъсване на всеки няколко минути, и второ, ги кара подред, а не трябва, тъй като пак в този конкретен случай имаме две версии на филма на един диск плюс допълнителни материали, всичко това наблъскано в различни m2ts файлове и се омесват, ако ги пуснеш един след друг.Първоначално публикувано от lazarus18
Съгласен съм, че цялата тази гимнастика по-горе може да не е много практична за всички филми, но за любими заглавия си струва.
Edit: Интересно, какво ще стане, ако пробвам да отворя с Пуканката направо самия плейлист файл (MPLS) от папката с рипнатия BR диск??? Ще пробвам, като се прибера...
Edit2: Нищо не станаВъобще не го вижда като файл с това разширение. Пробвах да го преименувам, но пак не става. Не че очаквах много да се получи...
Излезе нов фирм. http://www.popcornhour.com/download/...ware-A110.html
А честит нов фирм ! Да видим ква са я свършили ;-)
Тия двете неща ги чаках отдавна:
3. Screensaver support during playback pause
7. IDX/SUB support added
Бяха ни позабравили покрай тоя С-200.
На чисто нов РСН може ли направо последния Фирм да се сложи или трябва да слагам по стари преди това ?
Може направо последния.Първоначално публикувано от slavi_77
lazarus18, имаш ли забележки за последния firmware който излезе?
Имах малко грижи след като го сложих. Изчезнаха ми NMT приложенията и се наложи с telnet да го фиксна.Първоначално публикувано от ahiles13
Иначе не виждам някаква разлика. Всички тези бъгове, които са оправили не съм ги усещал. Радвам се на скрийнсейвъра.
lazarus18: Ако можеш дай съвет за Video настройките на Popcorn-a. Става въпрос за тези:
Video Output:
Framerate Sync:
Video Zoom:
Colorspace:
Телевизора към който е свързан Popcorn-a e Сони 40W5500, има елементарна калибровка според темата и дисковете от този форум. Гледам предимно HD филми на 1080p, 720p, и стриймове от BlueRay.
Благодаря предварително за отговора.