@Rockwell
Нормално е да тестват само техни дискове ;-)
А иначе няма никакви проблеми с всеки друг стандартен диск.
@Rockwell
Нормално е да тестват само техни дискове ;-)
А иначе няма никакви проблеми с всеки друг стандартен диск.
Проблемът с достъпа до мрежови Shar-ове е решен. За да вляза в PC-то под Windows 7, пуснах Guest Account. Не разбрах защо иначе не успявам, не се получи с никакви пароли и user-и или настройки (явно проблемът си е в мен). Мерси на Златко за поста по-горе, свърши работа и под Windows!Първоначално публикувано от zlatko
Да допълня само, че media servers в домашни условия е приложимо при по-мощни компютри (желателно поне двуядрен, над 3.5 GHz общо двете ядра и рам над 2 GB), особено ако се налага и Online Transcoding (конвертиране в реално време на един формат в друг). Безплатен DNLA Media Server e Windows Media Player 9 или по-голяма версия, най-добрият който съм опитвал е Nero Media Home 4 (опитал почти всички налични към момента Windows Media сървъри). От приятели разбрах, че VLC също може стабилно да стриймва, но аз не успях да го подкарам.
При мен на 2.5 GHz компютър с WMP 11, медиа сървъра върви значително по-бавно от колкото WD го достъпва по мрежата през Shares. Все пак WD декодира хардуерно, срещу софтуерното на PC-то.
За сега се появиха още два проблема:
- При плейване на Blu-ray филми с вградени BG субтитри, WD не ми намира такива или само английски (в описанието на филмите пише че са с бг субтитри), опитах с Terminator и Gladiator (свалени от нета) - резултата е еднакъв - не намира субтитри;
- При DTS кодирани филми или музика, незнайно защо не се трансферира звука през TV-то, което е настроено за Digital Transfer към ресивъра (HDMI към TV-то и от там - оптика до ресивъра, така ползвам TV-то като селектор за входовете, без да се налага постоянно да сменям звуковите входове). с Dolbi Digital си е ОК. Наложи се освен HDMI към TV-то, да пусна една оптика направо към ресивъра за да слушам DTS. Не ме кефи че трябва да сменям с две дистанционни - входа на TV-то и звука за да тръгне WD с DTS. Явно проблемът е в TV-to, някой имал ли е такива казуси?
TV-то е Sony KDL-37V55.
Каква е идеята да прекарваш звука през телевизора? Обикновено през оптиката на телевизорите не минава DTS звук.
От плеъра с един HDMI в телевизора, всичко пращаш Digital към ресийвъра, с HDMI от ресийвъра към телевизора за картината. Ресийвъра си декодира звука и го изкарва на колоните си.
това означава ли че през тв-то към домашно кино няма да се изкара дтс звук с оптичен кабел
а трябва от WDTV Live да се пусне оптиката към домашното кино зада стане процедурата
Зависи от модела ТВ. Всички, с които съм се сблъсквал не го могат.Първоначално публикувано от LilScrappy
По принчип е излишно да се прекарва оптика от телевизора до ресийвъра. Има логика само ако се ползва неговия вграден тунер и искаш звука да стигне до ресийвъра.
@LilScrappy
Както е написал lzarus18 по-добрия вариант е само HDMI връзки: WDTV->AV RECEIVER->TV
Аз лично не виждам каква е логиката да пускаш Optcal/SPDIF от ТВ до плейъра, след като можеш да пуснеш същото директно в AV receiver-a.
Ресивъра няма HDMI. Идеята е да се контролира селекцията на устройствата към TV - аудио и звук едновременно. Това може да стане с ресивъра ако поддържа HDMI или TV-то (в моя случай то има няколко такива входа). Тъй като се оказа, че DTS не може (Dolby Digital може) да се трансферира до TV през HDMI и на там до ресивъра оптика, се налага да пусна втора оптика - директно от WD до ресивъра. Така когато искам DTS звук, ще се наложи да сменя веднъж видео входа, втори път аудио входа (жена ми няма начин да се оправи..Първоначално публикувано от lazarus18
..).
Точно това означава! Току-що прочетох спецификацията на TV-то, не трансферира друго освен Dolby Digital и PCM по оптика на изхода.Първоначално публикувано от LilScrappy
Те затова вече хората използват универсални дистанционни с макроси. Натискаш едно копче и всичко се включва на който вход/изход трябва.Първоначално публикувано от zaharyev
Точно като за жени е мислено.
Давай да ги видим тия дистанционни, само да не са на цената на WDПървоначално публикувано от lazarus18
![]()
Малко по-евтини саПървоначално публикувано от zaharyev
http://www.technikdirekt.de/main/de/...bg&language=en
Викай го от тук, че в България не се намират.
може ли да се появи насичане при тоз плеър защото нямаш вътрешен хард за буфериране на стрийминга
@venci79
Проблема с насичането не е идва от липса на буфериране. Пропускане на кадри може да се получи по много други причини когато се ползва за гледане на файлове намиращи се на друго място в локалната мрежа.
И с хард пак си насича при големи трафици и четене по LAN, с WfFi N - 300 Mb/s не съм опитвал, някой да има вече практика?Първоначално публикувано от venci79
Здравейте,от вчера и аз се здобих с WDTV Live.Някой може ли да ми каже как да преобразувам субтитрите на Cyrillic (Windols-1251) и от къде.От плеъра ли се преобразуват или от компа.
От менюто на плеъра,ще го намеришПървоначално публикувано от armen