Страница 79 от 134 ПърваПърва ... 2969777879808189129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 2008
Like Tree1Одобрявам

Media Player - Western Digital (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Re:WD TV™ Live HD Media Player (WDTV2) (Наследникът на WD HD TV)

@Rockwell
    Нормално е да тестват само техни дискове ;-)
    А иначе няма никакви проблеми с всеки друг стандартен диск.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    При мен "Network shares" функцията работи безпроблемно както с Windows XP SP2, така и със samba server на Mandriva Linux. С последната версия firmware съм. И в двата случая нямаше нужда от никакви специални настройки(единствено един guest account на samba-та конфигурирах). През wi-fi имам проблем с Atheros картата на lap-topa: почва да губи пакети при по-високи скорости. През ethernet работи перфектно.
    Иначе за парите си устройството предлага повече от прилична функционалност. Интерфейса е приятен, няма дразнещо забавяне при разходки из менютата. За сега е било "всеядно" спрямо файловете, които съм му подавал, но го ползвам само от няколко дни. С моя телевизор Philips PFL9603 след малко експерименти се спрях на 1080р/50Hz изходен сигнал. Не съм пробвал още материал който е 24р.
    Проблемът с достъпа до мрежови Shar-ове е решен. За да вляза в PC-то под Windows 7, пуснах Guest Account. Не разбрах защо иначе не успявам, не се получи с никакви пароли и user-и или настройки (явно проблемът си е в мен). Мерси на Златко за поста по-горе, свърши работа и под Windows!
    Да допълня само, че media servers в домашни условия е приложимо при по-мощни компютри (желателно поне двуядрен, над 3.5 GHz общо двете ядра и рам над 2 GB), особено ако се налага и Online Transcoding (конвертиране в реално време на един формат в друг). Безплатен DNLA Media Server e Windows Media Player 9 или по-голяма версия, най-добрият който съм опитвал е Nero Media Home 4 (опитал почти всички налични към момента Windows Media сървъри). От приятели разбрах, че VLC също може стабилно да стриймва, но аз не успях да го подкарам.
    При мен на 2.5 GHz компютър с WMP 11, медиа сървъра върви значително по-бавно от колкото WD го достъпва по мрежата през Shares. Все пак WD декодира хардуерно, срещу софтуерното на PC-то.
    За сега се появиха още два проблема:
    - При плейване на Blu-ray филми с вградени BG субтитри, WD не ми намира такива или само английски (в описанието на филмите пише че са с бг субтитри), опитах с Terminator и Gladiator (свалени от нета) - резултата е еднакъв - не намира субтитри;
    - При DTS кодирани филми или музика, незнайно защо не се трансферира звука през TV-то, което е настроено за Digital Transfer към ресивъра (HDMI към TV-то и от там - оптика до ресивъра, така ползвам TV-то като селектор за входовете, без да се налага постоянно да сменям звуковите входове). с Dolbi Digital си е ОК. Наложи се освен HDMI към TV-то, да пусна една оптика направо към ресивъра за да слушам DTS. Не ме кефи че трябва да сменям с две дистанционни - входа на TV-то и звука за да тръгне WD с DTS. Явно проблемът е в TV-to, някой имал ли е такива казуси?
    TV-то е Sony KDL-37V55.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Каква е идеята да прекарваш звука през телевизора? Обикновено през оптиката на телевизорите не минава DTS звук.
    От плеъра с един HDMI в телевизора, всичко пращаш Digital към ресийвъра, с HDMI от ресийвъра към телевизора за картината. Ресийвъра си декодира звука и го изкарва на колоните си.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2006

това означава ли че през тв-то към домашно кино няма да се изкара дтс звук с оптичен кабел
    а трябва от WDTV Live да се пусне оптиката към домашното кино зада стане процедурата

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от LilScrappy
    това означава ли че през тв-то към домашно кино няма да се изкара дтс звук с оптичен кабел
    а трябва от WDTV Live да се пусне оптиката към домашното кино зада стане процедурата
    Зависи от модела ТВ. Всички, с които съм се сблъсквал не го могат.
    По принчип е излишно да се прекарва оптика от телевизора до ресийвъра. Има логика само ако се ползва неговия вграден тунер и искаш звука да стигне до ресийвъра.

7. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@LilScrappy
    Както е написал lzarus18 по-добрия вариант е само HDMI връзки: WDTV->AV RECEIVER->TV
    Аз лично не виждам каква е логиката да пускаш Optcal/SPDIF от ТВ до плейъра, след като можеш да пуснеш същото директно в AV receiver-a.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Каква е идеята да прекарваш звука през телевизора? Обикновено през оптиката на телевизорите не минава DTS звук.
    От плеъра с един HDMI в телевизора, всичко пращаш Digital към ресийвъра, с HDMI от ресийвъра към телевизора за картината. Ресийвъра си декодира звука и го изкарва на колоните си.
    Ресивъра няма HDMI. Идеята е да се контролира селекцията на устройствата към TV - аудио и звук едновременно. Това може да стане с ресивъра ако поддържа HDMI или TV-то (в моя случай то има няколко такива входа). Тъй като се оказа, че DTS не може (Dolby Digital може) да се трансферира до TV през HDMI и на там до ресивъра оптика, се налага да пусна втора оптика - директно от WD до ресивъра. Така когато искам DTS звук, ще се наложи да сменя веднъж видео входа, втори път аудио входа (жена ми няма начин да се оправи.. ..).
    Цитат Първоначално публикувано от LilScrappy
    Точно това означава! Току-що прочетох спецификацията на TV-то, не трансферира друго освен Dolby Digital и PCM по оптика на изхода.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от zaharyev
    Ресивъра няма HDMI. Идеята е да се контролира селекцията на устройствата към TV - аудио и звук едновременно. Това може да стане с ресивъра ако поддържа HDMI или TV-то (в моя случай то има няколко такива входа). Тъй като се оказа, че DTS не може (Dolby Digital може) да се трансферира до TV през HDMI и на там до ресивъра оптика, се налага да пусна втора оптика - директно от WD до ресивъра. Така когато искам DTS звук, ще се наложи да сменя веднъж видео входа, втори път аудио входа (жена ми няма начин да се оправи.. ..).
    Точно това означава! Току-що прочетох спецификацията на TV-то, не трансферира друго освен Dolby Digital и PCM по оптика на изхода.
    Те затова вече хората използват универсални дистанционни с макроси. Натискаш едно копче и всичко се включва на който вход/изход трябва.
    Точно като за жени е мислено.

11. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Те затова вече хората използват универсални дистанционни с макроси. Натискаш едно копче и всичко се включва на който вход/изход трябва.
    Точно като за жени е мислено.
    Давай да ги видим тия дистанционни, само да не са на цената на WD

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от zaharyev
    Давай да ги видим тия дистанционни, само да не са на цената на WD
    Малко по-евтини са
    http://www.technikdirekt.de/main/de/...bg&language=en
    Викай го от тук, че в България не се намират.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

може ли да се появи насичане при тоз плеър защото нямаш вътрешен хард за буфериране на стрийминга

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@venci79
    Проблема с насичането не е идва от липса на буфериране. Пропускане на кадри може да се получи по много други причини когато се ползва за гледане на файлове намиращи се на друго място в локалната мрежа.

16. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от venci79
    може ли да се появи насичане при тоз плеър защото нямаш вътрешен хард за буфериране на стрийминга
    И с хард пак си насича при големи трафици и четене по LAN, с WfFi N - 300 Mb/s не съм опитвал, някой да има вече практика?

17. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте,от вчера и аз се здобих с WDTV Live.Някой може ли да ми каже как да преобразувам субтитрите на Cyrillic (Windols-1251) и от къде.От плеъра ли се преобразуват или от компа.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от armen
    Здравейте,от вчера и аз се здобих с WDTV Live.Някой може ли да ми каже как да преобразувам субтитрите на Cyrillic (Windols-1251) и от къде.От плеъра ли се преобразуват или от компа.
    От менюто на плеъра,ще го намериш

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Western Digital (всички модели)
    От nestorbg55 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 193
    Последно: 21-04-16, 20:23
  4. Media Player - ASUS (всички модели)
    От yavor44 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 177
    Последно: 29-06-14, 19:15
  5. Купувам : Western Digital HD TV Media PLayer
    От thcrown във форум Купува
    Отговори: 2
    Последно: 15-09-09, 11:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе