Страница 13 от 57 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 842
Like Tree10Одобрявам

Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Медиаплеер - Popcorn Hour C-200

Цитат Първоначално публикувано от ermenkov
    lazarus18, прости ми некомпетентноста, но си мислех, че възпроизвежда само видеото без да можеш да избираш аудио поток, субтитри или каквито и да било екстри от менюто. Мислех, че тези неща се поддържат само от BD. Свалих "Ледена епоха" (малкия го обожава) и не ми е ясно точно какво да кача на HDD и в каква папка. Помощ!
    Както си го свалил със всичките папки така го пускаш. Би трябвало като кликнеш на главната папка да тръгне целия филм - с менюта, субтитри, екстри и тн.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Благодаря! Ще пробвам довечера.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Още не съм пробвал. Поръчах се преносим хард и го чакам. Иначе му се кефя всяка вечер.

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Айде колеги , честит ви нов фирм : http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=35657 ! И да пишете отзиви как е , има ли подобрение като цяло и т.н.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

ermenkov, при мен БД рипове (цели дискове) вървят чудесно. Това беше и основната причина да ъпгрейдна от А-110. Просто сваляш цялата папка с филма (тази, която съдържа BDMV под-папката) и натискаш Enter на нея. При мен тръгва с меню, избор на субтитри, аудио поток, части и т.н. Може да се върнеш на това меню от всяка позиция във филма. Както си е нормалното.
    Също, ако тази папка я "изпечеш" на ISO с ImgBurn (така че BDMV да е в главната папка на ISO-то) и после Enter на самия ISO файл - също тръгва. Точно както с DVD ISO имиджи на А-110.

Относно Frametare Sync - най-простото правило за настройка тук е, че с него всъщност указваш на пуканката какви възможности има ТВ-то. При което "NTSC" пуканката го възприема, че ТВ-то поддържа 60/30 Hz, "PAL" - че поддържа 50/25 HZ, и "24p" - явно, че поддържа 24 Hz. При мен е на NTSC/24p, тъй като моят телевизор, бидейки за северноамериканският пазар, НЕ поддържа 25 или 50 Hz. При което се получава следното:
    - филми на 23.976/24 fps ги плейва на 1080/24p (това показва ТВ-то, и наистина с времето започнах да забелязвам, че по-"гладко" вървят особено някои сцени във филмите, където камерата се движи равномерно наляво/надясно или нагоре/надолу, т.нар. "паниране")
    - видеота на 29.97/30/59.94/60 fps ги плейва на 1080/60p. Вървят нормално.
    - видеота на 25 fps (имам няколко такива) леко "придърпват" на всеки 2-3 секунди. Много досадно, по-забележимо, от колкото възпроизвеждане на 24p филми на 60Hz, тъй като се вижда на всеки няколко секунди, не само при паниране.
    Но тъй като имам само 2-3 заглавия на 25 fps, за мен най-подходящата настройка е "NTFS/24p".

Сега, да споделя за един странен проблем, интересно дали някой може да го възпоризведе. При мен ситуацията е следната: Ц-200 подава видеото на ТВ през HDMI. Аудиото през оптика до ресивъра, но това май няма значение. Настройките ми са, както казах, 1080/60p и Framerate Sync на NTSC/24. Пускам ShoutCast радио (също май няма значение кое). То почва да стриймва и си свири. Изгасям ТВ-то, тъй като слушам радиото цялата вечер в продължение на часове и няма нужда от ТВ. По-късно решавам, че искам да гледам филм. Пускам ТВ-то, показва ми екрана на ShoutCast, радиото още си стриймва, спирам го, и отивам и пускам филм (MKV, 1080p). При което видото тръгва, но на гадни зелени квадрати, все едно е прецакана MPEG компресията. Само за да стане по-ясно, подобен ефект съм виждал, когато копирам CSS криптиран VOB файл от DVD на диска, без да го декриптирам, и го пусна да плейва.
    Сега, това го прави винаги, възпроизвеждал съм проблема всеки пък, когато пробвам. Обаче само ако следвам точно тези стъпки. Ако не спра ТВ-то - няма проблем. Ако не съм на ShoutCast екрана, когато спирам ТВ-то и го пускам пак по-късно, също няма проблем. Няма значение колко време съм слушал радиото, нито колко време е стоял ТВ изключен, може да е 4 часа, може да е само една минута.
    Тепъва ще пробвам с друг HDMI кабел, с component кабели, с друг MKV и т.н., но конкретно при този случай явно има някакъв бъг.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2010

По принцип необходимо ли е да инсталирам всеки нов фирмуеър ако аз нямам забележки относно работата му? И може ли да инсталирам нов фирмуеър ако примерно съм пропуснал 2-3 предишни?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Те хората са казали - ако нещо работи не го пипай. Обаче модела е доста нов и явно има доста работа по изчистването на бъгове.
    По-добре чети какво е променено и ако видиш нещо важно за теб го слагай. После винаги може да върнеш по-стар.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Благодаря!

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Хайде още един член в клуба!
    Поръчах C-200 с Western Digital 1TB HDD. Предполагам че в четвъртък ще го имам и впоследстиве ще напиша впечатленията си.

@stfn, какво ще кажеш за варианта в който вкарваш с HDMI - и аудио и видео сигнала в ресивера и оттам в ТВ-то по HDMI out на ресивера? Така може би ще изчезне проблема?

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

А , честито ! Лятото да го вземеш с караваната и купона ще е пълен !

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от civica
    А , честито ! Лятото да го вземеш с караваната и купона ще е пълен !
    Мерси!
    Разбира се - с 42" ТВ-то, с ресивъра и с по-малките Cerwin-Vega VE-8

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Честито roumen68! Вчера си купих един външен хард WD250GB и снощи си позанимавах с него. Бях свалил Ice Edge трилогията в BluRay формат и я записах на дискчето. Свързах го с С-200 и първия филм тръгна без грешка, втория насичаше аудиото, а третия не тръгна изобщо. Прехвърлих филма на вградения HDD и първия пак тръгна без грешка, втория също (предполагам се дължи на това, че скораста на четене е по-висока от вградения), но третия не. Предполагам, че има грешка в самия файл. Ако някой се е занимавал с проблема нека да сподели мнение.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ermenkov
    Честито roumen68!
    Мерси, Еrmenkov!

Eто го бебчето, днес пристигна:

Днес - утре чакам и новият ми рутер да пристигне...

...да направя мрежата и тогава ще подкарам пуканката и редовно ще се включвам в темата

17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Предполагам , че рутера е гигабитов !

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Предполагам , че рутера е гигабитов !
    Да, уж един от най добрите на пазара у нас, с N мрежа, до около 120 м се ловял с все още добър трансфер, ама ще го видим. Интересна опция е, че има USB порт, където можеш да включиш флашка или външен HDD и тогава го имаш и това в мрежата, даже при изключен PC.
    Откъде да взема Wi-Fi вътрешна карта за пуканката, по точно - какъв тип трябва да бъде?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 57 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 12:41
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26
  5. Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От soon във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2217
    Последно: 07-01-11, 11:16

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе