Страница 15 от 57 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 842
Like Tree10Одобрявам

Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Медиаплеер - Popcorn Hour C-200

Заключил си менютата. Не знам как е на С-200, но при А-110 е с комбинация Setup+Play едно след друго.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Благодаря, на lazarus18 без да искам съм заключил менютата.Сега всичко е ок.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

От пуканката засега съм много доволен. Бързо я разучих и вече съм прехвърлил доста HD филми в твърдият и диск. Още не съм използвал само торент клиента, но и дотам ще стигна.

А ето каква мрежа си спретнах.

С Pioneer е отбелязан A/V ресивъра ми, който може да плейва музика от другите устройства в мрежата.

Интересна функция на рутера е USB порта в който може да се включи външен HDD диск. Който е на линия, стига рутера да е включен, няма нужда от включен компютър.
    На снимката по-долу с Fujitsu on Belkin N+ e отбелязан такъв 1TB HDD Fujitsu към рутера Belkin.

Така в домашната ми мрежа са свързани: десктоп PC, лаптоп, пуканка С-200, A/V ресивър и рутер с HDD.

5. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Това с рутера ти наистина е интересно. Иначе се ползваше това: http://www.linksysbycisco.com/US/en/products/NSLU2

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от TODD
    Това с рутера ти наистина е интересно. Иначе се ползваше това: http://www.linksysbycisco.com/US/en/products/NSLU2
    Всъщност след 1 денонощие разбрах, че това решение не е много удачно. Сигурно заради бъгове в рутера. Например от десктопа стигам до този USB HDD, но от лаптопа и от пуканката - не се вижда в мрежата. Включих го направо в пуканката, в USB порта - така се вижда. Даже и когато пуканката е на stand by - вътрешният и външният твърди дискове са видими в мрежата и могат да се ползват.

Сега пък аз имам въпрос:
    При прехвърляне на файлове от HDD на десктопа към HDD на пуканката по мрежата - скоростта е около 12Mb/s. Това не е ли малко? Или е нормално?

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Това са точно 100Мб/с. За момента това са реалните скорости.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Или както пише в дебелите книжки:"One megabit = 0.125 megabytes"
    От което следва:"100 megabit =12,5 megabytes"

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Откакто минах на Windows 7 - от пуканката не мога да влизам в компютъра, нито в лаптопа. По точно не мога да браузвам папките, въпреки че са шернати. Това което мога да правя е да плейвам с пуканката библиотеката на Windos Media Player на компютъра. Това при условие че в Homegroup settings на компютъра съм чекнал stream my pictures, music and videos to all devices on my home network.
    Но аз не искам само да ползвам library на WMP, а да браузвам дяловете и папките от пуканката. Може би причината е, че при Windos 7 се генерира една парола, която се въвежда във всички свързани устройства (но с Windows 7).
    Пуканката нито е с Windows 7, нито се сещам къде точно да вкарам тази парола. Това ли е проблема, или е нещо друго?
    Иначе за обратната ситуация - да се влиза в пуканката от свързаните в мрежата компютри - няма проблеми.

11. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Аз съм с w7 на лаптоп и десктоп комп, имам Diva HD и в началото беше същата борба. Не зная дали на пуканката ще стане, но от форума на ACRyan свалих един .reg файл и го стартирах на 2-та компа и всичко заспа, "видяха" се веднага в мрежата...

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

roumen, защо ми се струва, че при С-200 имаше опция да въведеш с какво име и парола да влезнеш в шернатата папка?
    Пишеш тези, с които влизаш в Win7.
    Другия вариант е да дадеш настройки на шеринга да позволява достъп на юзер - nmt с парола 1234. Или там какво е на С-200.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Usa

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Това са точно 100Мб/с. За момента това са реалните скорости.
    е нали уж има гигабитова карта?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Не става....
    Смених даже фабричната парола на C-200 с тази на мрежата за да съвпадат - не става засега с нищо. А докато бях до онзи ден с XP и още не знаех как от компютъра си да погледна в пуканката - то веднага от пуканката видях компютъра така я пробвах с файл който си беше в компютъра.

Май не ми остава друго освен да се задоволя с такова едностранно шерване.
    Другото което не ми допадна е тегленето на торенти директно с пуканката. Замръзва, забива докато тегли торент и по-добре е да не се пипа тогава.

Цитат Първоначално публикувано от vankicha
    е нали уж има гигабитова карта?
    Опцията за избор в пуканката е 10/100Mb или auto. Само дето никой не ти казва какво ще да е това auto.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Не става....
    Смених даже фабричната парола на C-200 с тази на мрежата за да съвпадат - не става засега с нищо. А докато бях до онзи ден с XP и още не знаех как от компютъра си да погледна в пуканката - то веднага от пуканката видях компютъра така я пробвах с файл който си беше в компютъра.

Май не ми остава друго освен да се задоволя с такова едностранно шерване.
    Другото което не ми допадна е тегленето на торенти директно с пуканката. Замръзва, забива докато тегли торент и по-добре е да не се пипа тогава.

Опцията за избор в пуканката е 10/100Mb или auto. Само дето никой не ти казва какво ще да е това auto.
    С какъв Уин 7 си? Аз съм с Pro 64бит и чудесно се връзвам от пуканката към ПЦ и обратно. Всъщност точно за "обратното" (мапване на диска на пуканката на ПЦ-то) трябва SAMBA сервиз на пуканката, но за да може тя да се закачи към ПЦ - не е нужно. Въпрос на sharing-настройки е, виж си файъруола, настройките за работната група (workgroup). Аз например съм изключил файъруола и homegroup да не се бърка.

Торенти на пуканката също нормално се теглят при мен, само че с външен клиент - Transmission. А него можеш да го инсталираш с NMT Community Installer. За целта трябва да си пуснал FTP на пуканката.

Мрежата при мен също тръгва само на 100мпбс, защото такъв ми е рутера и няма значение какво точно ще избера 10/100 или ауто. Обаче, при това всичко си върви нормално, мрежата не е проблем. Едно просто условие - ако можеш да копираш филма за по-малко време, от колкото му е дължината, значи мрежата ти е достатъчно бърза и трябва да можеш да го гледаш.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@stfn, с 32 битов уин 7 съм.
    Ще съм ти благодарен ако кажеш стъпка по стъпка какво си направил за да можеш от пуканката да виждаш компютрите в мрежата?
    Тъкмо се бях отчаял, че с уин 7 май е невъзможно това!

Р.S. Станааа!
    Но изключих firewall и зададох turn off password protective sharing.

Рутера ми си има firewall, но все пак с тези насторйки не поемам ли риск от проникване в мрежата ми?

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Гигабит мрежата все още не е изчистена в тоя модел и с много рутери работи по-стабилно на 10/100.
    Така или иначе, 12МВ/сек. му звучат доста добре. Това позволява безпроблемно гледане на пълни Блу-рей по мрежата.
    За проблема с торентите опитай да сложиш по-нова версия и да го ограничиш до 1500-2000К.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 57 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 21:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 11:41
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 17:33
  4. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 20:26
  5. Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От soon във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2217
    Последно: 07-01-11, 10:16

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе