Заключил си менютата. Не знам как е на С-200, но при А-110 е с комбинация Setup+Play едно след друго.
Заключил си менютата. Не знам как е на С-200, но при А-110 е с комбинация Setup+Play едно след друго.
Благодаря, на lazarus18 без да искам съм заключил менютата.Сега всичко е ок.
От пуканката засега съм много доволен. Бързо я разучих и вече съм прехвърлил доста HD филми в твърдият и диск. Още не съм използвал само торент клиента, но и дотам ще стигна.
А ето каква мрежа си спретнах.
С Pioneer е отбелязан A/V ресивъра ми, който може да плейва музика от другите устройства в мрежата.
Интересна функция на рутера е USB порта в който може да се включи външен HDD диск. Който е на линия, стига рутера да е включен, няма нужда от включен компютър.
На снимката по-долу с Fujitsu on Belkin N+ e отбелязан такъв 1TB HDD Fujitsu към рутера Belkin.
Така в домашната ми мрежа са свързани: десктоп PC, лаптоп, пуканка С-200, A/V ресивър и рутер с HDD.
Това с рутера ти наистина е интересно. Иначе се ползваше това: http://www.linksysbycisco.com/US/en/products/NSLU2
Всъщност след 1 денонощие разбрах, че това решение не е много удачно. Сигурно заради бъгове в рутера. Например от десктопа стигам до този USB HDD, но от лаптопа и от пуканката - не се вижда в мрежата. Включих го направо в пуканката, в USB порта - така се вижда. Даже и когато пуканката е на stand by - вътрешният и външният твърди дискове са видими в мрежата и могат да се ползват.Първоначално публикувано от TODD
Сега пък аз имам въпрос:
При прехвърляне на файлове от HDD на десктопа към HDD на пуканката по мрежата - скоростта е около 12Mb/s. Това не е ли малко? Или е нормално?
Това са точно 100Мб/с. За момента това са реалните скорости.
Или както пише в дебелите книжки:"One megabit = 0.125 megabytes"
От което следва:"100 megabit =12,5 megabytes"
Откакто минах на Windows 7 - от пуканката не мога да влизам в компютъра, нито в лаптопа. По точно не мога да браузвам папките, въпреки че са шернати. Това което мога да правя е да плейвам с пуканката библиотеката на Windos Media Player на компютъра. Това при условие че в Homegroup settings на компютъра съм чекнал stream my pictures, music and videos to all devices on my home network.
Но аз не искам само да ползвам library на WMP, а да браузвам дяловете и папките от пуканката. Може би причината е, че при Windos 7 се генерира една парола, която се въвежда във всички свързани устройства (но с Windows 7).
Пуканката нито е с Windows 7, нито се сещам къде точно да вкарам тази парола. Това ли е проблема, или е нещо друго?
Иначе за обратната ситуация - да се влиза в пуканката от свързаните в мрежата компютри - няма проблеми.
Аз съм с w7 на лаптоп и десктоп комп, имам Diva HD и в началото беше същата борба. Не зная дали на пуканката ще стане, но от форума на ACRyan свалих един .reg файл и го стартирах на 2-та компа и всичко заспа, "видяха" се веднага в мрежата...
roumen, защо ми се струва, че при С-200 имаше опция да въведеш с какво име и парола да влезнеш в шернатата папка?
Пишеш тези, с които влизаш в Win7.
Другия вариант е да дадеш настройки на шеринга да позволява достъп на юзер - nmt с парола 1234. Или там какво е на С-200.
е нали уж има гигабитова карта?Първоначално публикувано от lazarus18
Не става....
Смених даже фабричната парола на C-200 с тази на мрежата за да съвпадат - не става засега с нищо. А докато бях до онзи ден с XP и още не знаех как от компютъра си да погледна в пуканката - то веднага от пуканката видях компютъра така я пробвах с файл който си беше в компютъра.
Май не ми остава друго освен да се задоволя с такова едностранно шерване.
Другото което не ми допадна е тегленето на торенти директно с пуканката. Замръзва, забива докато тегли торент и по-добре е да не се пипа тогава.
Опцията за избор в пуканката е 10/100Mb или auto. Само дето никой не ти казва какво ще да е това auto.Първоначално публикувано от vankicha
С какъв Уин 7 си? Аз съм с Pro 64бит и чудесно се връзвам от пуканката към ПЦ и обратно. Всъщност точно за "обратното" (мапване на диска на пуканката на ПЦ-то) трябва SAMBA сервиз на пуканката, но за да може тя да се закачи към ПЦ - не е нужно. Въпрос на sharing-настройки е, виж си файъруола, настройките за работната група (workgroup). Аз например съм изключил файъруола и homegroup да не се бърка.Първоначално публикувано от roumen68
Торенти на пуканката също нормално се теглят при мен, само че с външен клиент - Transmission. А него можеш да го инсталираш с NMT Community Installer. За целта трябва да си пуснал FTP на пуканката.
Мрежата при мен също тръгва само на 100мпбс, защото такъв ми е рутера и няма значение какво точно ще избера 10/100 или ауто. Обаче, при това всичко си върви нормално, мрежата не е проблем. Едно просто условие - ако можеш да копираш филма за по-малко време, от колкото му е дължината, значи мрежата ти е достатъчно бърза и трябва да можеш да го гледаш.
@stfn, с 32 битов уин 7 съм.
Ще съм ти благодарен ако кажеш стъпка по стъпка какво си направил за да можеш от пуканката да виждаш компютрите в мрежата?
Тъкмо се бях отчаял, че с уин 7 май е невъзможно това!
Р.S. Станааа!
Но изключих firewall и зададох turn off password protective sharing.
Рутера ми си има firewall, но все пак с тези насторйки не поемам ли риск от проникване в мрежата ми?
Гигабит мрежата все още не е изчистена в тоя модел и с много рутери работи по-стабилно на 10/100.
Така или иначе, 12МВ/сек. му звучат доста добре. Това позволява безпроблемно гледане на пълни Блу-рей по мрежата.
За проблема с торентите опитай да сложиш по-нова версия и да го ограничиш до 1500-2000К.