Страница 23 от 57 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 842
Like Tree10Одобрявам

Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Медиаплеер - Popcorn Hour C-200

Цитат Първоначално публикувано от jezoff
    Lazarus18, мерси за съветите! Май ще те послушам и ще оставя само самбата.
    Просто бих искал някои филми, дето е малко вероятно да ги запазя за в бъдеще, да си стоят на компютъра, а да не ги прехвърлям на пуканката, защото най-вероятно ще ги трия след това. Мислиш ли, че през SMB ще мога да ги отворя заедно със субтитри?
    Абсолютно. Аз понеже имам проблеми със инсталирането на MyIhome на Win7 си ги гледам през Самбата.
    Дори бих те посъветвал да си мапнеш шернатите устройства. Малко повечко писане е, но ти се явяват директно в Network и не се налага всеки път да изминаваш пътя до тях.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Оше един глас, че в общи линии освен Самба и мапнати устройства на компютъра друго не трябва на пуканката. Аз дори започнах да се усещам, че все повече гледам филми само по мрежата. При което в един момент си преместих 1 ТБ диск (който беше в пуканката) на компютъра, а в пуканката сложих един 80 ГБ ей така, колкото да има. хем по-малко грее, хем в компютъра имам по-голям, по-бърз диск, хем всичките ми файлове са достъпни едновременно от компютъра и от пуканката (компютърът ми работи 24 ч в денонощието, докато пуканката - не)

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от stfn
    ..... хем всичките ми файлове са достъпни едновременно от компютъра и от пуканката (компютърът ми работи 24 ч в денонощието, докато пуканката - не)
    Файловете в HDD на пуканката винаги са достъпни по мрежата стига да е в stand by, а не напълно изключена. Същото важи и за външен HDD включен в USB порта на пуканката - вижда се по всяко време в мрежата.

5. Тук е от
    Jun 2008

Колеги, вероятно сте прави, но на мен все още ми е пълен хаос, какво точно като включа - къде влизам и какво отварям.
    Вчера изключих всички сървъри освен самбата. Като резултат от компютъра влизам в nmt, но от пуканката, ако вляза в нетуърк браузъра и оттам в workgroup (нали това е за самбата) и ми дава опции харда на пуканката и името на лаптопа ми. Ако обаче се опитам да влезна оттам - "Няма открити данни..." или нещо подобно. Иначе от менюто с мрежата на пуканката виждам лаптопа и влизам директно, но както по-рано обясних, мога да пускам филмите, но не вижда субтитрите. Въобще измъчих се... Помагайте моля ви, обяснете кое точно ви е включено откъде влизате и т.н. Имам чувството, че трябва да имам IT образование... За това преди писах, че не ми изглежда завършен продукт у-вото още преди да го купя и сега съм вече убеден, че съм прав, дори леко съжалявам. Още нещо - трябва ли да променям нещо при настройките "мрежа връзки" и как?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Отиваш в компютъра и шерваш папката където са ти записани филмите /примерно movies/. След това провери ти е IP адреса на компютъра /примерно 192.168.1.101/.
    Отиваш в плеъра - Setup-Network Share-Add, попълваш полетата като за адрес пишеш следното - smb://192.168.1.101/movies
    За потребител и парола слагаш тези, с които влизаш в компютъра.
    След това ще виждаш това, което си добавил в менюто Network.

7. Тук е от
    Jun 2008

Благодаря, ще опитам и така. Не знаех, че трябва да пише smb отпред, понеже над това поле се избира сървър самба.
    Достатъчно ли е след IP адреса на лаптопа да посоча крайната цел (напр. movies) или трябва целия път?
    Аз съм с Виста и по дефолт всички медийни папки са ми в папката на юзъра ми - в случая "jezoff".
    Шернал съм ги и самата юзър папка е шерната, просто преди добавях share, но без smb отпред.
    Освен това на advanced менюто на шерването трябва ли да добавям permissions, защото имам опции само ат лаптопа, не се появяват външни у-ва.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Всъщност при мен на А-110 няма тази опция да се избира SAMBA. Бях забравил, че при теб го има и най-вероятно няма нужда да се пише smb.

Според мен е достатъчно да си шернеш само папката с юзъра и да виждаш нея от плеъра, а после да си влизаш в която поддиректория искаш.

Можеш да видиш точния път, който трябва да изпишеш като от компютъра влезнеш в Network-лаптопа-шернатата папка. Виж горе в адрес бара какво пише и го напиши същото в плеъра.
    За permission дай eveyone.
    Опитай така пък ако не успееш най-добре викни някой да ти ги настрои. Всъщност при теб по-трудното е да си направиш нужните настройки в компютъра.
    btw с кой Windows си?

10. Тук е от
    Jun 2008

Аз съм с Виста 32 (за съжаление :-( )
    Лошото е, че целият път не може да се изпише - просто не приема толкова символи.
    Май ще трябва да викам IT.
    Искрено се надявах да е по-user friendly, ама се оказах прав. Ръководството им също е гола вода, ако не си специалист, трудно може да се сетиш, какво искат да кажат...
    Някак си ми се струва, че трябваше да е по-простичко, все пак става дума за домашна употреба, не за сървър на БТК например.
    Още повече, че аз може да не съм специалист, но някои неща ги отбирам... Това означава, че продуктът е изключително ниширан и в този вид никога не може да стане масов, според мен.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Прав си, че изисква някакви компютърни познания, но това което се опитваш да направиш е нещо по-сложно. Няма как да стане по-лесно и няма как да опишат в ръководството как да настроиш твоя компютър. Викни някой познат със поне средно компютърна грамотност и ще ти го направи за 5 мин.
    Масов продукт може да примерно един DVD/BD плеър - купуваш си диска с филма, слагаш го в плеъра и гледаш. Тук нещата са по-сложни, има многократно повече функции, каквито се търсят от хората, но изискват някакви познания.

12. Тук е от
    Jun 2008

Най-накрая след безброй експерименти установих, че проблема не е в компютъра и шеринг настройките.
    Всъщност са необходими 2 включени сървъра: Samba - за влизане от компютър в пуканката и myiHome - за влизане от пуканката в компютъра.
    Твърдението ми се базира на факта, че през самбата може да се гледат филми от компа, но не включва субтитрите, докато през другия няма проблеми.
    И в двата случая субовете не се виждат като файл на екрана, но myiHome ги открива и зарежда. Това го пиша за хората, които тепърва ще се борят с у-вото като мен.
    Трябва разбира се да уточня, че съм с Уиндоус Виста 32 Хоум Премиум и нещата може да са други на други операционни системи.
    Последното нещо, което остава да разуча, е да зареждам торенти за сваляне директно на пуканката. Ако имате инфо по въпроса - особено за скоростта, която мога да постигна, моля пишете.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от jezoff
    А това е другият скрийн

Пусни myihome server на плеъра и стартирай иконката от network на компютъра за да видиш горния скрийн.
    Цъкаш на торент и ти се отваря Web интерфейса на торент клиент. От там си зареждаш предварително свалените .torrent файлове и те се свалят от плеъра.
    Като чета тази и темата за А-200 май е добре да ограничиш скоростта до 1000КВ/с.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2003

При мен нещата са по-прости. Имам си една шерната папка на компютъра (Windows 7 Ultimate 64bit) наречена ISO. Това са настройките на правата за достъп до нея:

[img width=800 height=332]http://ganzmd.hit.bg/Sharing.png[/img]

Security на тази папка изглежда така:

.

На пуканката съм пуснал само Samba и Torrent приложенията. От пуканката мога да пускам всякакви файлове със субтитри, намиращи се в папка ISO на компютъра. За да достигна папката на пуканката избирам мрежа, Network browser, Workgroup, компютъра и шернатата папка.
    Обратно - от компютъра като избера мрежа виждам устройство PCH-C200 с две шернати папки:

[img width=800 height=526]http://ganzmd.hit.bg/Network.png[/img]

за двата диска в пуканката. Мога да си прехвърлям файлове на където си поискам.
    За торента - инсталирал съм Transmission 1.92. Работи без ограничение на скоростта. Снощи в 23:00 пуснах да се свалят два торента с обем 50ГБ и тази сутрин в 6:30 бяха се свалили. В момента ъплоудвам със тази скорост:

[img width=800 height=450]http://ganzmd.hit.bg/Speed.png[/img]

С две думи новия софтуер е прекрасен за мен!

П.С. Като си разгледах поста видях че скоростта е над 3 МБ/сек за трите файла заедно!

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Браво, много добре си го написал. Дано се ориентират и другите ползватели.
    Дано с новия софтуер+Transmission 1.92 да са се решили проблемите.

мрежа, Network browser, Workgroup, компютъра и шернатата папка.
    Защо не си мапнеш тази папка ISO? На C-200 излиза много хитро като си на иконката NEtwork със стрелката надолу и ти показва мапнатото устройство.

17. Тук е от
    Nov 2003

Благодаря за съвета! Направих го и е супер! Включил съм към пуканката една стара Logitech безжична клавиатура и с нея стана много лесно!

18. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте.Не мога да си ъпдейтна ц 200 с новия. Ъпдейта тръгва и след 30 секунди ми дава error 025 и през интернет и през usb.Някакви идей каква е тази грешка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 57 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 21:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 11:41
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 17:33
  4. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 20:26
  5. Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От soon във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2217
    Последно: 07-01-11, 10:16

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе