Страница 16 от 57 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 842
Like Tree10Одобрявам

Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Usa

Re:Медиаплеер - Popcorn Hour C-200

интересува ме как се справя чипът(освен с по-бързото меню) с плейването на по-тежки файлове които засичаха на А-110

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Но изключих firewall и зададох turn off password protective sharing.
    Рутера ми си има firewall, но все пак с тези насторйки не поемам ли риск от проникване в мрежата ми?
    Сори за забавянето. При мен всъщност върви и с вдигнат файъруол, снощи пробвах. Настройките ми са стандартни - нищо особено. Провери дали File And Printer Sharing е позволено като feature в Allow a program or feature through Windows Firewall и това изглежда е достатъчно. Освен това разбира се, ПЦ-то ми е в Home or Work (private) network, а не в Public Network, така че при мен Sharing си е позволен по дефолт

Цитат Първоначално публикувано от vankicha
    интересува ме как се справя чипът(освен с по-бързото меню) с плейването на по-тежки файлове които засичаха на А-110
    Ако дадеш пример, ще пробвам... Аз май не се сещам да имам файл, който да ми е засичал на А-110

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Дори и вече станалите известни кадри от planet Earth - Bird Scene се четат без проблем на С-200.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Usa

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Дори и вече станалите известни кадри от planet Earth - Bird Scene се четат без проблем на С-200.
    Е това вече е приказка.Явно са вдигнали битрейта.То се е видяло че ще скачам на C-200

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Досега съм пускал два пълни bluray филма, по около 40 Gb - няма проблеми, възпроизвежда ги без никакво усилие!
    Хубава машинка е, макар че с някои неща леко ме дразни:
    - много се нагрява, целият му корпус е доста топъл. Мощният ми ресивър за сравнение е направо леден спрямо C-200.
    - при блурей филми забелязвам, гледайки от около метър на 42"ТВ разни мънички трептящи точици. От около 2 метра сигурно няма да се забелязват. Прилича на шум в картината. Много малък наистина и едва се забелязва. Чудя се дали не е в резултат на качеството на HDMI кабела? Използвам оригиналният, който си идва с C-200. Но сигнала минава през ресивера и после отива в ТВ. Така че тези трептящи точици може да не са по вина на пуканката.
    - при отваряне от пуканката на папки в мрежата, примерно в компютъра, много често се получава следното: примерно първо съм отворил нещо си в дял E. След това искам да отворя нещо си в дял F примерно. Но влизайки в F - се виждат същите папки като в дяла в който преди това съм влизал - папките на Е. При опит за отваряне на файл - дава грешка. При многократно връщане с return и отново влизане в този дял - резултатът е същият. Понякога сякаш от самосебе си се оправя и започва да работи нормално.
    Това засега ме дразни най-много в новата пуканка. Може би проблема е в рутера - не знам.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Досега съм пускал два пълни bluray филма, по около 40 Gb - няма проблеми, възпроизвежда ги без никакво усилие!
    Хубава машинка е, макар че с някои неща леко ме дразни:
    - много се нагрява, целият му корпус е доста топъл. Мощният ми ресивър за сравнение е направо леден спрямо C-200.
    - при блурей филми забелязвам, гледайки от около метър на 42"ТВ разни мънички трептящи точици. От около 2 метра сигурно няма да се забелязват. Прилича на шум в картината. Много малък наистина и едва се забелязва. Чудя се дали не е в резултат на качеството на HDMI кабела? Използвам оригиналният, който си идва с C-200. Но сигнала минава през ресивера и после отива в ТВ. Така че тези трептящи точици може да не са по вина на пуканката.
    - при отваряне от пуканката на папки в мрежата, примерно в компютъра, много често се получава следното: примерно първо съм отворил нещо си в дял E. След това искам да отворя нещо си в дял F примерно. Но влизайки в F - се виждат същите папки като в дяла в който преди това съм влизал - папките на Е. При опит за отваряне на файл - дава грешка. При многократно връщане с return и отново влизане в този дял - резултатът е същият. Понякога сякаш от самосебе си се оправя и започва да работи нормално.
    Това засега ме дразни най-много в новата пуканка. Може би проблема е в рутера - не знам.
    Хм, странно. Аз не съм забелязал нито един от гореописаните проблеми. Няколко предположения:
    - при мен пуканката е най-студеното у-во след DVD плеъра. Да не би при теб да няма място за охлаждане, да е набутана в малка ниша? Или пък диска ти да грее много? При мен пуканката е на рафта, т.е. отворена е от всякъде, може би това е причината. Освен това, имам един малък и сравнително безшумен и доста студен 80 ГБ диск вътре.
    - да не би да е от телевизора това? На всички филми ли го прави? Ако паузираш, пак ли ще го има това трептене? Изкарай инфо с I бутона и виж има ли трептене на прозореца с инфото, по буквите или фона. Имай предвид, че БД филмите не са винаги кристално чисти, по принцип си имат шум, особено ако са по-старички. Съвсем "чисти" са само анимациите, пробвай с някоя. Аз съм с HDMI директно в ТВ-то, като ползвам друг кабел, в интерес на истината, не оригиналният.
    - това пък съвсем не съм го забелязвал, нито съм чел по форумите някой да го рапортува. Аз също имам мапнати папки от два различни компютъра и постоянно ги сменям и всичко си е наред. По една папка на компютър, т.е. на един дял. Ще пробвам с повече папки от различни дялове на един компютър. С полседният фърмуеър ли си?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2010

И при мен не съм забелязал първите два проблема. Плеъра е в шкаф, но има достатъчно място около него и е с 1,5ТВ WD. Относно шума в картината ако не е от BD диск сигнала, причината може и да е в некачествено копиране на BD.

10. Тук е от
    Sep 2009

Здравей roumen68,

аз съм със същия рутер като твоя Belkin N+ и скоро си получих С-200 но имам същия проблем като твоя. След преинсталация от Win Xp na Windows 7 Ultimate 64x не го виждам Popcorna или да го видя за миг като пробвам се да вляза но уви... нищо ... веднъж ми поиска само поралота и до там.

Шернах директории, махна парола за достъп, направих Гест акаун е не става и не става. С Битдефендър съм антивирусната спирам и firewall и пак не става.

А открих нещо много интересно, когато се закача с кабела от пуканката към лаптопа и воала всичко е ок. Виждат се и от двете места филмите се пускат въобще всичко си е както трябва. Е не мога да разбера какъв е проблема. Другия компютър е с ХР и си работи през рутера нормално с пуканката. Какво се омотва не разбирам.

Ако има някой със свежи идеи ще съм много благодарен!

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Здравей Gangster,

При мен всичко вече се нареди. Изтеглих и новият firmware за рутера, но сякаш не беше там проблема. Всъщност всякакви проблеми ми спряха след като по случайност ми се наложи онзи ден преинсталиране на WIN 7. И номера май беше в това, че преинсталацията я направих с включен рутер към компютъра. Не знам, но вече няколко дни нещата са без грешка.

Важните неща които трябва да са направени според мен са:
    - В пуканката в Мрежа - DNS Address Setup да е на Автоматично, както и всички останали данни да са вкарани: като IP Address, Subnet Mask и т.н.
    - в NMT приложения всички сървъри са пуснати при мен, с изключение на Torrent и Usenet Client

В компютъра в Network and Sahring Center при мен е така:
    - Turn on network discovery
    - Turn on file and printer sharing
    - Turn on sharing so anyone with network...
    - Media streaming is on
    - Use 128 bit encryption....
    - Turn off password protected sharing
    - Allow Windows to manage....

Правиш и настройката в Media Streaming Options, позволяваш всичко там.
    Така ли бяха тези настройки досега при теб?

P.S. И открих че Firewall няма нужда да се изключва - работи си и с него. Важното е Turn off password protected sharing в по горните настройки

12. Тук е от
    Sep 2009

Здравей roumen68,

реших проблема оказа се че нещо WIFI картата ми в компютъра прави накаъв проблем с попкорна. Снощи след последния опит закачих лаптопа с лан кабел към рутера и след като и тогава тръгна вече се светнах че нито е от рутера нито от Win7 след като съм изпълнил всички инструкции. Сетихсе че към стария попкорн си бях поръчал USB WIFI n и като го закачих и му намерих драйверите всичко тръгна без проблеми. Откравам си и външния диск закачен за пуканката всичко е наред.

Единствен бъг който забелязох е пробвам да копирам 15 GB от USB диска на инсталирания в пуканката диск и направо си заби пуканката. Рестарт пак пробвах но същата работа. Явно има някакъв проблем който не са отстранили с трансфер на големи файлове.

При тебе как е? Можеш ли да копираш големи файлове?

Мерси за съдействието.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Gangster
    ...Единствен бъг който забелязох е пробвам да копирам 15 GB от USB диска на инсталирания в пуканката диск и направо си заби пуканката. Рестарт пак пробвах но същата работа. Явно има някакъв проблем който не са отстранили с трансфер на големи файлове.

При тебе как е? Можеш ли да копираш големи файлове?

Мерси за съдействието....
    @Gangster, радвам се че при теб нещата са се наредили.
    Досега не съм пробвал да копирам нищо от флашка. И тъй като не ползвам торент клиента на пуканката - прехвърлям файлове от компютъра по мрежата. Няма никакви проблеми и с цели Bluray филми по 30-40 Gb.
    Тъкмо в момента започнах да прехвърлям The.Godfather.Trilogy.1080p.BluRay.DTS.x264-ESiR - 60,4 GB и ми дава прогноза че ще стане за 1 час, при скорост 10,3 Mb/sec.
    Имам и външен HDD закачен в USB порта на пуканката - също съм нямал проблеми с прехвърлянията.

Но отново при мен има проблем да влизам от пуканката в определени партишъни в компютъра, въпреки че са шернати. И то конкретно в партишъна където междувременно се свалят (и качват) файловете от uTorrent. Да не би ако е много активен в момента (read/write) - по тази причина пуканката да не може да вдлиза в него?

И започвам да подозирам, че този рутер BELKIN F5D8235NV4 е доста бъгава и нестабилна машинка.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2003

И започвам да подозирам, че този рутер BELKIN F5D8235NV4 е доста бъгава и нестабилна машинка.
    Четейки последните ви няколко поста с Gangster аз също бях заподозрял рутера, но понеже го нямам, не се обаждам.
    Аз съм с Linksys WRT54GL, само че му ползвам wireless-а САМО за лаптопа. И пуканката, и двата ми десктопа са свързани с кабел и никога не съм имал проблеми с копирането на големи файлове, нито с гледането им по мрежата, нито пък със сваляне на торенти на пуканката.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от stfn
    Четейки последните ви няколко поста с Gangster аз също бях заподозрял рутера, но понеже го нямам, не се обаждам.
    Аз съм с Linksys WRT54GL, само че му ползвам wireless-а САМО за лаптопа. И пуканката, и двата ми десктопа са свързани с кабел и никога не съм имал проблеми с копирането на големи файлове, нито с гледането им по мрежата, нито пък със сваляне на торенти на пуканката.
    Мисля че както от рутера, така проблемите може би идват и от контрола на акаунта в windows 7. За новака идващ току що от XP - това е стряскащо силен контрол. Например преинсталирах уин 7 като при първата инсталация си бях без име на акаунта, а при втората - какво ми трябваше, но си сложих - Roumen. И се оказа че за някои папки (в партишъните различни от системният, който го форматирах) трябва по много сложен начин да прехвърлям собствеността от Administrator на Roumen. Иначе файловете в тях бяха недостъпни. Все още не мога да се оправя в тази бъркотия. Може би и заради това от пуканката не всичко е достъпно.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Мисля че както от рутера, така проблемите може би идват и от контрола на акаунта в windows 7. За новака идващ току що от XP - това е стряскащо силен контрол. Например преинсталирах уин 7 като при първата инсталация си бях без име на акаунта, а при втората - какво ми трябваше, но си сложих - Roumen. И се оказа че за някои папки (в партишъните различни от системният, който го форматирах) трябва по много сложен начин да прехвърлям собствеността от Administrator на Roumen. Иначе файловете в тях бяха недостъпни. Все още не мога да се оправя в тази бъркотия. Може би и заради това от пуканката не всичко е достъпно.
    Абе това е off-topic, но така както го описваш, проблемът е в NTFS права по папки и файлове, а не в 7. Ако разбирам правилно какво се е случило, то би могло да ти се случи и на XP, че и на 2000. Вероятно си задал на предната инсталация ownership и access (сори за чуждиците) да е на конкретен акаунт, а не както е по подразбиране на Everyone. При което на следващата инсталация друг акаунт няма достъп до тях, ако и да е със същото име (същото име не значи същият акаунт, тук важи т.нар SID). Та пак казвам, ако е това, което си мисля, решението тук е в две стъпки:
    1. Вземеш собственост върху целият диск (Take ownership) и
    2. Даваш Full Control на Everyone, System и Administrators (това последното е групата Administrators, а не потребителя Administrator), като му указваш да приложи това на всички папки, подпапки и файлове.

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравейте. И аз съм се надъхал много на тзои плеяр да си го взема но преди това искам да попитам нещо относно плеяра. Тъй като имам възможност единствено да го вържа към домашната ми система през оптичния кабел ме интересува през оптиката какво минава и какво не имам предвид като кодеци и звукови файлове, защото бях чел някъде че не всичко минава, а мен ме инетресува филмите ще ми вървят ли през оптиката като 5.1 и там останалите музикални файлове. Или с една дума кое минава каот звук през оптиката и кое не? Благодаря ви предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 57 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 12:41
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26
  5. Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От soon във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2217
    Последно: 07-01-11, 11:16

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе