Страница 20 от 57 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 842
Like Tree10Одобрявам

Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Медиаплеер - Popcorn Hour C-200

@Tonidi, да - да чукна на дърво, но вече всичко е наред. Е, отвреме на време рутера се заинатява и не иска да покаже примерно пуканката в мрежата, но един рестарт го оправя.
    При Belkin N e за N мрежа. N ти дава скорост на wireless транфер до 300 mbit/sec, докато стандартните b и g стигат до 56 mbit/sec.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

да , разликата между g и n ясно , а в какво се изразява гигабит мрежата тогава, явно не е аналог на n стандарта

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Гигабит е мрежата по кабел, а N/G са за безжичната връзка. Това са 2 различни мрежови карти при теб със различни стандарти и скорости.
    Въпреки това, дори и с 54Mb рутер би трябвало да постигнеш по-висока скорост.

5. Тук е от
    Jun 2008

Добре де, аз си взех рутер D-link DIR-615, специално за да мога да направя добра мрежа с пуканката (макар още да не съм решил твърдо да я купувам).
    Той поддържа N до 300 Мбит. Проблемът е, че каквото и криптиране на рутъра да сложа (WEP или WPA2), веднага ми намалява скоростта на мрежата на 54 Мбит, а което е още по-лошо - въпреки че доставчика ми дава 50 Мбит даунлоуд, аз реално свалям през wireless-a с не повече от 2-2.2 МБ/с.
    Някой има ли идея, как да си разреша проблема?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Та какво общо има въпроса с темата?
    Нормално е след криптиране да спада скоростта, но чак толкова не е нормално. Без рутер с каква скорост сваляш със същия лаптоп?

7. Тук е от
    Jun 2008

Извинявам се, че измествам темата, но аз наистина взех рутъра с идея да го ползвам в бъдеще с пуканката или аналогично у-во (то май засега друга такова няма).
    През кабела свалям с около 6 МБ/с.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

В случая с евентуалния плеър няма място за притеснение защото ти едва ли ще сваляш с повече от 2 МВ/сек. Въпроса е да можеш да копираш между тях с по-сериозна скорост.

10. Тук е от
    Jun 2008

Точно това ми е идеята. Все пак постигнах успех като махнах криптирането и ограничих по MAC адрес.
    Стигнах даунлоуд 8-8,2 MB/s

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Е, най-сетне да постна обещаните снимки моя "мод" за едновременно монтиране на 3.5" диск и оптично устройство:

http://picasaweb.google.com/stefan.a...pcornHourC200#

Мисля, че снимките са достатъчно ясни. Само ще кажа, че да, от вътрешната страна нищо не крепи диска, освен натиска (не много силен, но достатъчен) на куплунга за оптичното устройство (снимка 2). Практически обаче няма нужда дори и от това, тъй като стягането с болт, показно на снимка 4, е повече от достатъчно да фиксира диска, поне за мен. Спокойно местя плеъра, ако се наложи, като дори два пъти съм го носил по къщите на приятели - никакъв проблем.
    Обърнете внимание на шайбата на снима 4 - сложил съм я там за по-добро захващане, както и за да не олющи боята главата на болта, тъй като е назъбена от долната страна.

За да направя този мод, трябваше да махна следните неща:
    - двете планки за 2.5" диск, така или иначе няма да сложа такъв;
    - пластмасова скоба за кабели, подобна на тази в дясната част на снимка 1. Тя е залепена с двустанна лепка, просто се отлепя;
    - заден десен пластмасов крак на устройството. Главата на крепящия го от вътрешната страна винт пречи на диска. Устройството стои на равна повърхност и без този крак, а аз така или иначе го монтирам "по корем" на тонколоната, при което и четирите крака висят във въздуха. После ми дойде на ум идеята, че кракът може да се закрепи на оригиналното му място без нуждата от винт чрез разтопяване и сплескване на двете пластмасови пъпки, които го фиксират на мястото му, но понеже на мен не ми е нужно, не съм го направил.

И трите неща могат в последствие да се монтират пак, примерно ако решите да продавате пуканката.

В началото идеята беше да монтирам и CPU-fan от low-profile кутия върху диска, но така и не се наложи, въпреки че ми хрумаха няколко идеи. Не се наложи, защото не забелязах плеъра да загрява много, а особено пък като махнах 2 ТB диск и сложих 80 GB грее още по-малко.

Заб: Котката от снимка 1 няма нищо общо и не е необходима за мод-а

12. Тук е от
    Jun 2008

Между другото ето тук: https://www.youtube.com/watch?v=j2l3KsxuZjs има хитра идея, как да се постави 3,5 инчов, като остава носта място между компонентите, а и решетката за вентилатор е свободна.

13. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Да , тази " хватка " е много удачна , проблема е че този монтажен кит за 2.5' твърд диск трудно се намира у нас , но от Европа се поръчва без проблем и струва около 10-12 лв ! Ако случайно някой знае къде се продава у нас , да ми пише на лс !

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Добре де, а във втория вариант HDD няма ли да грее в/у платката и процесора, може би трябва да се сложи вентилатор задължително? Според ме варианта на stfn е по-удачен.

16. Тук е от
    Jun 2008

Не мога да преценя, трябва да получа плеъра за да видя пространството.
    Все пак ми се струва, че има височина и ако се сложи вентилатор отзад, да осигури циркулация, не би трябвало да има проблеми.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Защо тези на които не им се дават пари не си купите 10 метра HDMI кабел, да вържите компютъра си към тв-то и да решите проблема? А тези на които им се дават пари да си купят пуканката и готово! Пуканката е "аксесоар" който компютъра заменя напълно, и не е задължително да си го купите. Както каза попкорн "за всеки влак си има пътници", дори и за грозните жени

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Мислиш ли, че си първия, който се е сетил, че компютъра може да замести плеъра? Всички, които си купуват такъв тип плеър имат поне един компютър и със сигурност са опитали да го ползват за плеър. Явно нещо не им е харесала идеята.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 57 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 12:41
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26
  5. Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От soon във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2217
    Последно: 07-01-11, 11:16

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе