Страница 21 от 57 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 842
Like Tree10Одобрявам

Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Медиаплеер - Popcorn Hour C-200

Тогава защо мрънкат? Какво може пуканката което да не може компютъра?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Като за начало не й трябва 10 м. HDMI кабел.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2009

5. Тук е от
    Jun 2008

Jovanoty,
    моето мнение е, че пуканката замества напълно компютъра, що се отнася до медия, а не обратното.
    Иначе, както Lazarus18 вече отбеляза, всички имаме PC-та и лаптопи, чиято употреба като медийни плеъри обаче не ни удовлетворява по една или друга причина (не визирам софт- и хардуерни възможности).

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Основни причини да предпочитам Popcorn (или подобен плеър, всъщност) пред HTPC:
    - с PC-то не мога да докарам 1080/24p което е много важно за филмите
    - пуканката е безшумна (с изключение на диска). Не съм видял подходящо HTPC без поне един вентилатор
    - пуканката е завършено у-во за крайни потребители, с удобно дистанционно, с което всеки може да работи
    - пуканката губи по-малка част от цената си след да речем година (при положение, че искам да я продам)

Що се отнася до HTPC - пробвал съм и с Windows базирани, и с Linux базирани - все нещо е липсвало.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Абе друго си е да се разположиш удобно с дистанционното в ръка. Ако трябва връщаш изтървана реплика, превърташ напред, сменяш филма. Иначе компютъра ми си е все така свързан към ТВ-то, но пуканката като удобство е нещо несравнимо.
    Пуканката дава завършеност на една пълна система за домашно кино. Стига и останалите компоненти да са на ниво - наслаждаваш се на истинско домашно кино и забравяш за мишка, монитор и клавиатура.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Тогава защо недоволствате от цената????? И аз искам хубава видеокарта, хубаво СПУ, хубава кола, хубава къща за без пари ама няма

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

jovanoty, roumen68, stfn, jezoff,
    абсолютно сте прави.... а бе "кеф цена няма".

Поздрави

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от jovanoty
    Тогава защо недоволствате от цената????? И аз искам хубава видеокарта, хубаво СПУ, хубава кола, хубава къща за без пари ама няма
    Аз не недоволствам. Дори мисля, че всички тези коментари и сметки кое колко струва са офф топик. Това е единственият ми коментар на мен за нещо извън технически проблем или възможност на пуканката

12. Тук е от
    Nov 2003

В четвъртък получих подарък - пуканка с200! В петък мислех да го връщам - Ледена епоха 1 и 2, които съм гледал с Zinwell 500, тук насичаха! Забравих да кажа, че сложих 2,5" диск 120 ГБ (форматиран на компютъра с NFS quick format) и там инсталирах NMT приложенията. В чекмеджето пъхнах 1ТБ 3.5" диск със филмите и тръгнах да гледам. Извадих Zinwell-а и пуснах през USB същите филми - никакъв проблем. И тогава се зачетох в инструкцията - харда да се форматира ПЪЛНО! След като изпълних това условие всичко заспа! Дори не насича през мрежата 100Mb. Просто не е истина - едно форматиране и всичко е наред!
    Сега въпрос - филма е 1080Р 24 frame според инфото на пуканката, видеото е на auto а на телевизора сигнала е 1080р 60Hz. Не трябва ли да се смени честотата автоматично? Или трябва да избера други настройки?
    Моля, помагайте!

П.С. Вече 3 часа свалям 2 торента на пуканката без лимит на скоростта (достига до 3МБ от наличните 6) и слушам интернет радио без никакъв проблем. Да видим дали ще забие...

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

При Попкорн AUTO означава да си засече резолюцията на телевизора, а не да я сменява според файла.
    Сложи на Resolution - 1080р 50 или 60Hz, а на долната настройка Framerate Sync на PAL/NTSC/24. Така ще го сменява според файла.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2003

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    При Попкорн AUTO означава да си засече резолюцията на телевизора, а не да я сменява според файла.
    Сложи на Resolution - 1080р 50 или 60Hz, а на долната настройка Framerate Sync на PAL/NTSC/24. Така ще го сменява според файла.
    Прекрасно! Много ти благодаря! А кое е по-добро 50 или 60Hz?

За торентите - при трафик по-голям от 1 мегабайт след няколко часа се блокират мрежовите функции. Пуканката изпълнява командите от дистанционното, но все едно че съм откачил мрежовия кабел.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Тези 50/60Hz, които си задал вече имат значение само за времето докато си в менютата, гледаш снимки или слушаш музика. Като пуснеш видео клип/филм плеъра сменява на нужната честота /24, 50 или 60/ според кадрите на видео файла.

17. Тук е от
    Jun 2008

Първи впечатления от пуканката (уточнявам, че не съм имал време да я разуча подробно като функционалност):
    1. Бавно превключва менюта
    2. Забива често (с последния фърмуеър е), когато се включват уеб-базирани приложения
    3. Не може да се включи в мрежа, ако SSID-а и съдържа шпация !!! - Отне ми 2 дена да го установя сам.
    4. Срещам трудности да прехвърлям файлове от компа към нея - Не разбирам, наличието на ftp клиент като FileZilla задължително ли е или има и друг начин?
    5. Лесно влизам от NMT-то в компа, но не мога да подкарам филмите със субтитри.
    6. Като цяло картината ми се струва по-качествена от тази, която вади дом. кино (panasonic) - разбира се става дума за проба с Див Х
    7. Звукът също ми се стори добър, макар и пуснат само през телевизора. Нямам усилвател, но мисля да пусна оптика в домашното кино, а в телевизора - HDMI.
    8. Иначе, според рутъра ми, у-вото се връзва на 240-270 Мбит, което би трябвало да е добре.

18. Тук е от
    Jun 2008

Понеже съм лаик, моля някой да ми обясни, кога се получава стриймването на медийни файлове?
    Пуснал съм всички сървъри и подкарвам медия, базирана в компютъра, като я откривам през пуканката - това стрийминг ли е ?
    Може ли да стартирам медиен файл на компютъря, който да се подаде от NMT-то към TV-то и как евентуално?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 57 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 12:41
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26
  5. Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От soon във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2217
    Последно: 07-01-11, 11:16

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе